Paranoid skizofrenia

Téma címkék:
2019.05.03. 23:00

Sziasztok!A tortenet igazabol nem rolam hanem 21 elves fiamrol szol.Nem is tudom hogy kezdjek bele. 19 eves koraig teljesen normalis eletet elt. Eretsegi, tovabtanulas.Apolo szeretett volna lenni aki mentalis betegsegekben szenvedo embereken segit. 2016 szeptemberben elkezdte az egyetemet. Semmi problema sem volt jauarig mikor azt mondta a karacsonyi szunet utan hogy nem akar visszamenni az egyetemre. Nem tudtam az okot nem mondott semmi mast. Vegul visszament az egyetemre es elindult le a lejton. 2017 juniusara minden nap egyre rosszabba valt es igy ment 2018 aprilisig mikor mar minden nap az csak annyit mondot hogy nem birja mar ezt tovabb o meg fogja olni magat. Ekkor kerult zart osztalyra.10 napig volt bent es antipszihotikumot kezdtek el vele szedetni. Miutan kiengedtek a korhazbol 3 het mulva elhagyta az orszagot.1 honap mulva visszakoltozott mert oda is kovette a tanarja. Nem szedte a gyogyszert amit a zartosztalyon kezdtek el szedetni vele mignem oktoberben megint a zartosztalyra kerult. 3 hetig tartottak bent ekkor lett az orvosi diagnozis paranoid skizofren. A 3 het alatt mig benttartottak megint elkezdtek vele szedetni antipszihotikumot. Miutan kiengedtek 1 hetig szedte a gyogyszert aztan abbahagyta. Egyik naprol a masikra teljesen osszeomlott megvagdosta a kezet orjongott az uton igy vissza is kerult a zartosztalyra. 6 hetig tartottak bent es ezido alatt elkezdtek neki injekcioban beadni az antipszihotikumot. Novenber ota rendszeresen minden honapban kapja ( paliperidon depot).Viszont semmi sem valtozott. Ugyan ugy megvan ugyan az hogy a tanarja uldozi nem hadja hogy ervenyesuljon az eletben.

Tudom nagyon tomoren van mindez leirva es hihetetlennek tunhet viszont ha te is ebben a betegsegben vagy erintett kerlek segits. Hogy tudok segiteni neki? El fog ez valaha mulni? Barmi amit tudsz errol a betegsegrol hasznos lehet. Koszonom

#29121 szrcs hozzászólása: 2020.03.05. 11:09

Szép napot kívánok!

Sajnos egyik barátom és fia hasonló helyzetben vannak, és szeretnék segíteni nekik. Ezért ha azóta történt valami, ami javulást eredményezett kérem írja meg. Előre is köszönöm és önöknek is javulást kívánok!

Tisztelettel,
Szabó Róbert

#28300 Maja27 hozzászólása: 2019.05.04. 00:28

Azert irtam apolot mert nem tudom pontosan a magyar megfelelojet annak amit tanul.vagyis mar csak tanult

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close