Fészekhagyó program – tábor Williams szindrómás fiatalok számára

2016.07.06. 11:37
nyar_nap_nyaralas625x400

A Magyar Williams Szindróma Társaság a Visegrádi Alap támogatásával családi fejlesztő tábort szervez, melynek keretein belül az érintett fiatal felnőttek önálló életre felkészítő Fészekhagyó programját folytatja.

A programjuk célja, hogy hosszútávon megoldás szülessen arra, hogy e ritka betegségben szenvedő és értelmileg akadályozott fiatalok a jövőben lehetőségeikhez mérten önálló életvitelt folytathassanak, elősegítve ezzel a társadalmi integrációt. A tábori programok között szerepel vízi és zenés szárazföldi torna, úszás, önvédelmi oktatás, zenés fejlesztés, illetve nagy hangsúlyt kapnak az önállóságot, önkiszolgálást fejlesztő tevékenységek. Lehetőség nyílik a közös szórakozásra is, mert a fiatalok Nyitott Gyerekprogramot, illetve közös esti teázást szerveznek a kisebbeknek, maguknak és szüleiknek.

A rendkívül komplex, programokban gazdag fejlesztő tábort tovább színesíti a nemzetközi, cseh, lengyel, szlovák érintettek és kísérőik részvétele. A társaság fontosnak tartja, hogy megismerjék egymás kulturális szokásait, jó gyakorlatait, hogy ezáltal erősebb együttműködés alakulhasson ki e ritka betegséggel élők egyesületei között európai szinten. A szervezők több mint 100 főt várnak az eseményre, mellyel európai, sőt világ szinten is az egyik legnagyobb, Williams szindrómásoknak szervezett tábort valósítják meg.

Együttműködő partnerek: Cseh. Lengyel, és Szlovák WS Egyesület, Vass Miklós Egyesület

Támogatóink: Nemzetközi Visegrádi Alap, ÉTA-EMMI, NEA, Mikrohungária Sport Kft.

A Magyar Williams Szindróma Társaságról (MWSzT)

A társaságot 1999 elején érintett szülők alapították, az ÉFOÉSZ és támogató szakemberek segítségével. Célja az országban nagyrészt ellátatlan Williams szindrómás gyermekek, fiatalok és családjaik teljes körű megsegítése, érdekeik képviselete, védelme, és szolgálata, társadalomba történő integrációjának elősegítése. Az MWSzT célja továbbá, hogy tagjaiból segítő közösséget kovácsoljon, folyamatosan tájékoztassa őket minden fontos hírről, eseményről, valamint összejöveteleket és tapasztalatcseréket szervezzen. Feladatának tekinti még a szükséges komplex orvosi, gyógypedagógiai, mozgásfejlesztési háttér létrehozását, a Williams szindrómával kapcsolatos kutatások támogatását, együttműködve a külföldi és magyar szervezetekkel. Az MWSzT tevékenysége az egész ország, sőt a környező országok magyar lakta területeire is kiterjed. A társaság a RIROSZ és az Európai WS Szövetség alapító tagja.

Bővebb információkat az alábbi oldalakon találhat:
Honlap: http://v4fcamp.williams.org.hu/home
Facebook: Magyar Williams Szindróma Társaság

Elérhetőség:
Pogányné Bojtor Zsuzsanna
a Magyar Williams Szindróma Társaság elnöke
E-mail cím: info@williams.org.hu
Telefonszám: +3620/8234144

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close