Parkinson Világnap – sétáljunk együtt!

Téma címkék:
2015.03.16. 12:10
Lanchid625x400

A Parkinson betegek világnapját 1997 óta minden évben április 11-én tartják világszerte. A Delta Magyar Parkinson Egyesület a tavalyihoz hasonlóan idén is sétával szeretné felhívni a figyelmet a betegségre, most azonban új helyszínt választottak. A 2015-ös Parkinson világnapon a Lánchídon való átkelésre várják a betegeket és hozzátartozókat, amit közös lufielengedéssel tesznek emlékezetesebbé.

Időpont
2015. április 11.
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia (MTA) előtti parkoló (Bp., V. kerület Széchenyi tér) A parkolót a BRFK az egyesület kérésére lezárja.

Program
09.30 – Találkozó
09.30 – 10.00 között „Parkinson – betegek Világnapja 2015” feliratú lufik kiosztása, melyekre üzenet vagy kívánság köthető
10.00 – Séta indulása
A rendőrség által biztosított, a közúti forgalomtól elzárt útvonalon felsétálás a Lánchídra, a budai hídfőnél rövid időre megállás, a lufik közös elengedése. A budai oldalra átérve, balra a legrövidebb úton haladva a Lánchíd utcán a Várkert Bazárnál, az Ybl szobornál a sétát várhatóan rövid ünnepi beszéd zárja egy falat finomsággal.
(Az indulás időpontjának betartása fontos, mivel két órával később a Lánchidat is érintő motoros felvonulás lesz Budapesten, addigra szabaddá kell tenni a séta által lezárt útszakaszt.)

Fontos tudnivaló

  • Autóval közlekedők számára a környező utcákban – szombat lévén – a parkolás díjmentes.
  • A vidékről külön busszal érkezőket az MTA székháza alatt, a Pesti rakparton, a buszok részére kijelölt Buszparkolóban teszi le a jármű, innnen kb. 150 méterre van a találkozó helyszíne az MTA előtt.
  • Akinek van Tulipános pólója, vegye fel, hiszen ez is az összetartozást szimbolizálja.

A siker rajtatok múlik, már csak a Ti segítségetek kell hozzá! Éljetek a lehetőséggel, vegyetek részt minél többen az eseményen. Szóljatok a családtagoknak, barátoknak, gyerekeknek, unokáknak, tartsanak veletek ezen a napon, hiszen a séta jó lehetőség arra, hogy maguk a betegségben érintettek hívják fel a figyelmet a Parkinsonra és hallassák hangjukat.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy semmiféle más jelképet, zászlót, transzparenst, molinót a résztvevők ne hozzanak magukkal, mert a BRFK-nál kért engedély ezeket tiltja.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close