Skizofrén vagyok és élem a hétköznapokat

Téma címkék:
2009.06.24. 17:06

Immár öt éve vagyok skizofrén beteg, ebből négy évem arra ment rá, hogy újrakezdjem, felépítsem az életem.

Emlékszem a legelső lépcső az volt, hogy hangokat hallottam és utasítgatásokat, amiket én komolyan vettem végig csináltam, mert semmit sem hagyok csak úgy félbe és a végére érve teljesen kétségbe estem. Ugyanis amikor elvittek a mentősök azt gondoltam esküvőre megyünk, készültem is rá aztán  ért a megdöbbenés, hogy kórházban vagyunk. Még akkor se oszlott el teljesen a köd, mert az orvos aki mellesleg repülőket viselt a pólóján azt mondta csak megfigyelésre éjszakára itt kellene maradnom. Azt sajnos elfelejtette közölni, hogy a következő naptól Ő szabadságon lesz három hétig és míg vissza nem jön nem engedhetnek haza. Innen kezdődött a vesszőfutásom, valami fura gyógyszert adtak attól jó kába lettem és aztán befeszültek az izmaim és asztmás rohamom lett olyannyira, hogy vénásan injekciót kellet adni, amit később gyógyszerekkel enyhítettek. A gondolat, hogy esküvőre készülünk és én vagyok a menyasszony az már elmúlt, de én naívan még mindíg kerestem az igazit aki a kórházban hol ápolóként, hol segésmunkásként, hol motoros rendőrként bukkant fel és természetesen mindíg más nevet viselt. Végül három hónap után hazaengedtek és én lógtam a légüres térben. Anyukám elcipelt egy pszichiáterhez aki havonta pár percre fogadott és több órát ültem érte előtte, majd egy év elteltével is hallottam a hangokat és elkezdődtek a képlátomások is, ebben véres késsel láttam holtesteket, iszonyatos volt. Mivel egy év múlva sem tudott segíteni ez a pszichiáter, megkerültem őt és ismét a kórházban kötöttem ki a mentősök segítségével.

Másik orvos fogadott, aki rögtön felvilágosított: ez skizofrénia mivel egy éve fennállnak a panaszok, de gyógyszert kell váltani, mert az eddigiek nem válnak be. Hallgattam rá és vártam a csodát. Következett egy év és megint jöttek a képlátások igen bizarr dolgokkal, mint például figyelnek a tévémen keresztül, rólam beszélnek a hátam mögött és folytahatnám. Ismét kórház három hónapra, újabb gyógyszer váltás. Ezt követően megpróbáltam elhelyezkedni 12 órát dolgoztam ápolónőként, ami ismét kórházi kiruccanásba torkollott. Majd három havonként kikötöttem a kórházban, már mindenki ismert engem, sajnos egy nővér annyira , hogy az injekciót úgy adta be, hogy tiszta véres lett a pizsamám. Nem részletezem igen nehéz időszak volt az biztos, két dolog segített nekem: Isten és a családom. Isten szeretett engem és közel vont magához, a családom pedig körül vett a szeretetével. Vátozás akkor következett amikor a vőlegényemet, aki szintén skizofrén beteg, megismertem és férjhez mentem hozzá. Orvost és kórházat váltottam és ma már élem az életem, néha nagyon nehéz  és lehet még kórház is lesz, de most elégedett vagyok és nagyon jó ilyen meghittségben lenni! Mindazonáltal én azt gondolom, hogy kell és merjen más is segítséget kérni, főleg az a gyanús, ha minden régebbi szokása megváltozik, nálam is így kezdődött és jobb már az elejeén megcsípni.

Szeretettel gondolok mindazokra akik betegek bármilyen formájában is a betegségnek, mert nem sétagalopp, sem üdülés a kórházi kezelés!

EN-ek
#27686 EN-ek hozzászólása: 2018.12.08. 10:49

CSŐ holtsugár (hs) mizo? RÉG láttaak… :)

“szaglási hallucináció” e zazé elég durva: még a szagirodalom szerint is ojan nincs (legalábbis qrva ritka) :D
Naésazt KIokoskottad-e má, h hol/kitől/netán mikor kaptad L zta vírust?? ;)

Holdsugar
#27687 Holdsugar hozzászólása: 2018.12.08. 11:16

Pillanatnyilag FélHoltsugárnak érzem magam. :-)

Okoskodtam, de nem lettem sokkal okosabb vírus ügyben. Csak találgatni tudok, min 20 féle helyzetet fel tudok sorolni, amikor hozzám csatlakozhattak a dögök. Jó lenne, ha legalább időben be lehetne tájolni, hogy mikor szálltak meg.

Holdsugar
#27391 Holdsugar hozzászólása: 2018.10.03. 00:04

Sziasztok!
Hangot 10 éve hallok (utasít, noszogat, kritizál, megnevettetett) , emlékezethallucinációm rendszeresen van, szaglási hallucináció is előfordul. Szellemet is “láttam” egyszer. Évekig téveszmém volt.
Gyszert 2 évig szedtem. Téveszmém elmúlt, a halukra nem hatott. 5 éve orvosi javaslatra elhagytam.
Dolgozok, tanulok, elvagyok. Nem túl jól, de nem is rosszul.
Depresszió ès az alvászavar nagyon lehúz. A hanghallás nem zavar, szaglási haluval elvagyok, emlékezethallucináció zavaró, de azzal is boldogulok. Szorongásom sokat enyhült.

#27682 h.nori538 hozzászólása: 2018.12.08. 01:58

Szia!
Nem tudtam neked privát üzenetet írni (most regisztráltam be, mert láttam a hozzászólásod ill. hogy 2018 őszén kommenteltél, így remélem vissza tudsz nekem írni!)

Nekem is ilyen problémáim vannak, szaglási hallucináció ill. hanghallás

Emlékezettel is vannak gondok (néha “hirtelen” elfelejtek dolgokat, máskor csomószor dejavu érzésem van, jobban mint az átlag embernek)

Nekem egyéb dolgok is vannak:
hang beszél a fejemben (csináld meg ezt (pl fejezzem be a mosogatást pedig a felénél abbahagynám)
néha utasít, néha csak dumál hozzám, néha ijesztő néha valami kedves hangokat hallok, változó.)

Tökre normális átlagos lány voltam… kitűnő tanuló voltam gimnáziumban, (tényleg szín ötös, három évig, minden tárgyból, 10. 11. 12. évfolyam, és 9.ben voltam 4-es egy tárgyból..)
egyetemet végeztem, Bsc képzés (gazdasági egyetem).
A záróvizsgám után fél évvel történt egy fura dolog (hirtelen valamit észrevettem a hálószobám sarkában, majd bizsergést éreztem, mintha valami belémjött volna.
Másnap hangokat kezdtem el hallani, éktelen ricsajt, nagyon sok féle hangot, azt hittem valami baj van velem vagy meg fogok halni… majd kb. 3-5 óra alatt elmúlt ez az éktelen ricsaj.. ez 2016 nyarán volt.

Utána enyhült az állapot, több furi dolog is történt.
Volt amikor egy nem emberi hang jött ki a számon (nagyon stresszes voltam, nem az én hangom volt…)

nem vagyok őrült hidd el.
tudnál írni légyszi, hogy NEKED, hogy kezdődött ez az egész?

amikor kezdődött a betegséged, akkor nem éreztél olyasmit, hogy mintha valami “belédjött” volna? (szellemre gondolok, vagy bármire, amit nem látsz emberi szemmel)
amikor a betegséged kezdődött, vagy amikor valami változás történt 10 éve, vagy bármi ilyen jellegű esemény 10 éve?
vagy bizsergést az egész testedben, nem éreztél? vagy sokszor nem érzel libabőrözést?

nagyon sokat segítenél nekem.

még annyi, hogy tinnitus / fülzúgás / fülcsengésem is van. ez is 2016 nyarán kezdődött…

Én semmilyen gyógyszert nem szedek, nem is akarok, tudom mit csinálnak az emberrel. légyszi, írnál nekem?

illetve, ha bármi paranormálisat tapasztaltál, azt is megírnád légyszi? (szellem jelenléte, erre gondolok pontosan, vagy ha éreztél bárkit, vagy bármi mást a szobádban vagy a testedben, vagy ha úgy éreznéd hogy a testedben nem csak te magad vagy hanem egy másik személyiség, vagy bármi paranormális.)

Légyszi írj!
Nem tudok ezen az oldalon neked privát üzenetet küldeni.

24 éves lány vagyok

varoszoba
#27683 varoszoba hozzászólása: 2018.12.08. 08:18

Kedves h.nori538,
Az email címedet töröltük a bejegyzésből, hogy ne élhessenek vele vissza olyanok akik esetleg nem a kérdésedre válaszolnának. Ha választ kapsz itt az oldalon, a tovabbi privátban való kommunikálasban segítünk- elküldjük az email címed akinek szeretnéd.
Üdv: Várószoba.hu

Holdsugar
#27684 Holdsugar hozzászólása: 2018.12.08. 09:13

Kedves Nória!
Nagyon szívesen segítenék, de nem tudom, hogy miben tudok. A kérdésekre igyekszek válaszolni ill leírom a történetemet.
Gyerekkoromban maximalizmus, kissé kényszeres precizitásom volt. Kimagasló tanulmányi eredményekkel. Ez enyhe szorongásos tünet. Középsuliban már nem tanultam igazán jól, de egy 4-es átlag megvolt. Fősulin is hasonló eredményem volt. Megfelelési vágyam, enyhe szorongásom ekkor is volt, de betudtam ill mások is betudták annak, hogy izgulós vagyok.
25 évesen kezdődött a pszichózis.
Telefonbeszélgetés után kiesett az emlék. A beszélgetés végére nem emléxek. Pár napra rá már úgy éreztem, hogy egy általam ismert, létező személy paranormális képességei révén megfigyel, azaz a távolból belelát a gondolataimba. (az emlékezetkiesés is akkor volt, amikor vele beszéltem telón) A megfigyelésérzettel egyszerre kezdődött a bizsergés. Néha csak a lábam, máskor az egész testem. Szerintem a bizsergés talán jobb szó erre a zsibbadásnál, mert nincs olyan érzéskiesés/csökkenés, mint amikor elfekszem valamimet vagy hosszasan ülök keresztbetett lábbal. A bizsergés többnyire nem kellemetlen, néha viszont felerősödik és szorító érzés. A lábfejnél olyan mintha valaki fogná a lábam. Erről akkor azt gondoltam, hogy az a NŐ csinálja különleges képességei révén.
Később zúgni kezdett az egyik fülem, majd úgy éreztem, hogy bedugult. Emiatt alig halllttam arra a fülemre. Nem teljesen kizárt, h szervi oka volt. Fülmosás nem oldotta meg. Másokat is zavart, hogy mindig visszakérdezek mert nem hallom, amit mond.
Az első ilyen emlékezetkiesést okozó telefonos beszélgetés után mégegyszer beszéltem telefonon evvel a nővel. Ekkor 32 percből kb 1 percre emlékeztem KÖZVETLENÜL utána. Később a hiányzó űrt hamis emlékek töltötték ki. Úgy emlékeztem, hogy a telefonbeszélgetés alkalmával hipnotizált. (ami lehetetlen, mivel akarata ellenére mély hipnózisba vinni senkit nem lehet). Emlèkeim szerint azt mondta, hogy hamarosan szellemet fogok látni. Ez pár napra rá megtörtént. Vizuális halum volt: szellem. Ezt skkor igazinsk hittem. A kezdetektől számítva 6 hónap múlva kezdett beszélni ez a nő, gondolatátvitel útján. Továbbra is megfigyelte a gondolataimat. Legalábbis így éreztem/gondoltam.
Szaglási halum is van, de ez nem gyakori.
Netes cikkek alapján kezdtem gyanítani, h ez betegség, de a cikkek (az összeset elolvastam, amit találtam) sem győztek meg, de azt már tudtam, hogy olyanokat tapasztalok (szellem, hanghallás, megfigyelésérzet), ami skizofrének betegeknél gyakori. Úgy gondoltam, hogy ez a skizofrèneknél tünet, de NÁLAM ez nem.
Az első tünetek megjelenése után több, mint 2 évvel kezdtek gyszerrel kezelni. A megfigyelésérzet elmúlt ill azóta ezekre tünetként tekintek. A hanghallás (utasít, dícsér, kritizál) megmaradt. A bizsergés sem változott. Pszichés tünetként tekintek rá, de olyan érzés mintha vki lenne bennem. Nem egy másik személy. Úgy érzem mintha alszemèlyiségem lenne és az beszélne hozzám illetve amiatt lenne bizsergés. Emellett a kezdetektől fogva úgy érzem, hogy amin állok/ülök/fexek mozog. A bizsergés ill ez az érzés nem tudom, hogy pszichotikus tünet (pl vmi testérzet ill érzékelés halu) vagy pszichoszomatikus (amit szorongás okoz). Soha nem múlt el, még 5 percre sem. Amíg nem írtad, h bizsergést érzel, azt hittem, hogy talán én vagyok az egyetlen, akinek ilyen tünete van.
2 évig szedtem a gyszert, a téveszme pár hónap alatt (azaz hogy megfigyel vki, gondolatátvitel útján beszél velem) elmúlt. A betegségbelátás (azaz hogy ezek tünetek) kialakult. A hanghallást viszont alig tudta csökkenteni a gyszer (hiába szedtem max adagot).
A gyszert kb 2,5 évig szedtem. Kb 5 éve állították le. 10 hónapig fokozatosan csökkentették. A hanghallás épp akkor kezdett csökkenni, amikor a gyszer adagot vitték le. Azóta nem non-stop hallom. A téveszme (megfigyelésérzet, látja vki a gondolataimat) nem tért vissza.
Mai napig van olyan, h időnként a valós emlékek közé hamis/téves emlék befurakodik. Olyanra is emlékszek (akár hosszú párbeszédekre is, néha csak 1-2 mondatra) ami nem hangzott el. Ezt úgy szúrom ki, hogy ezek a hamis emlèkek nem közvetlenül az beszélgetés után vannak, hanem órákkal vagy napokkal később jön elő. Olyan, jé, ez most jutott eszembe érzés. (persze nagyon ritkán olyan is van, hogy tényleg később jut vmi eszembe és az valóban elhangzott).
Diag: a pszichotikus tünetekre hol skizofrénia, hol skizoaffektív, hol borderline személyiségzavar diagot kapok. Skizofréniánál jellemző szociális és kognitív funkció hanyatlás nálam nincs (ezért ?-es ez a diag). Bordernél lehetnek ugyan pszichotikus tünetek, de ilyen és ennyi nem szokott lenni. Általában pár óra alatt vagy néhány nap alatt spontán elmúlik. Emiatt nehéz besorolni.
Gyszer: azért hagytam el (orvosi javaslatra) mert nagyon szedált. Túl sokat aludtam, álmos voltam. Nagy adagot kaptam, kicsi semmit nem hatott. (hosszú ideig, lassan emelték hatásra várva). Az elhagyás mellett szólt az is, hogy a tünetekkel együtt tudok élni, nem igazán zavaró.
Depresszióra ill szorongásra is kaptam gyszert. A hangulatjavítót kb 3 éve hagytam el. Elalvási, átalvási gondokra ill szorongásra altatót és/vagy nyugtatót kaptam. Ezt hol szedem, hol nem.
Orvoshoz már nem, egyéni pszichoterápiára most is járok + pszichológus által tartott mindfulness meditációra.
Üdv,
Holdsugár

#27689 h.nori538 hozzászólása: 2018.12.09. 05:16

Szia!

Uh, nagyon köszönöm, hogy visszaírtál! Sokat segítettél. Hogy én se vagyok egyedül ezzel, hogy bizsergek.

Elismerem, hogy vannak mentális betegségek, de olyan egészséges embereknél mint mi – egyik napról a másikra hipp-hopp megfigyelésérzeted lesz meg hallucinálsz meg elkezdesz bizseregni? Mitől? Nincs egy baleseted, nincs egy stroke-od, nincs semmi..

http://www.szellemelengedes.hu/skizofrenia-mentalis-betegseg-kisertetek-arto-szellem.htm

Ezt olvasd el, és keress rá google-n:
szellem megszállás -> ezt a szókapcsolatot írd be
illetve: szellem megszállás tünetei
szellem elengedés, megszállás

Ezeket írd be a google-be, rengeteg weboldalt elolvastam. Tünetek között mind említve van:
hallucináció, főleg hanghallucináció, szerepelt szaglási is, emlékezetkiesés, hamis emlékek, dejavu érzések, megfigyelés érzet és az a bizonyos “alszemélyiség” amit érzel, az is az… hogy van benned valaki…

Velem úgy kezdődött hogy éreztem hogy “belémjön” valami, a szoba sarkából, mintha tényleg belémjött volna egy számomra láthatatlan valami/lény/, és az egész testemben elkezdtem bizseregni kb. 1-2 percen át.

Most is bizsergek, (illetve a zsibbadásérzethez-bizsergéshez hasonló, meg libabőr), ha pl vakarózom, vagy a bőrömhöz érek több helyen

NEM VAGY HÜLYE
NEM VAGY BETEG.
nem sértésből írom ezeket… de nem vagy beteg. Egy elmélet szerint nem is létezik skizofrénia… hanem a skizofrének mind megszállottak…

csak hát az orvostudomány ebben nem hisz.

Én meg abban nem hiszek, hogy egyik napról a másikra, full normális vagyok, dolgozom, normális életem van, egyetemet végeztem, minden egyéb, és hipp-hopp skizofrén leszek úgy hogy a családban 0 mentális problémával rendelkező rokonom /nagyszülőm hozzátartozóm volt…

egy hozzátartozómnak nem volt mentális gondja, max keringési vagy szívprobléma, de mentális nem..

és hipp-hopp skizofrén leszek meg bizseregni is elkezdek??
mitől?

magyarázza meg egy orvos… nem volt balesetem, sem autó semmi az életemben

pff… én hiszek az orvostudományban tudnak gyógyítani meg minden, de mindenre nem tudnak magyarázatot adni.

Kérdés, hogy ki hisz benne, ki az aki full realista és olyan mint pl doktor house…
sokáig én sem hittem hogy ilyen létezik

a gyógyszer sztem azért szüntette meg a hanghallásos hallucinációkat mert leszedált teljesen… ha ilyen bazierős nyugtató… szerintem az agyi funkciókat kikapcsolják ezek a nagyon erős nyugtatók, és nemhogy nem hallucinálsz de a rendes embereket sem hallod normálisan, nem funkcionál úgy az agyad, el vagy tompítva.. legalábbis nekem ez a véleményem

Még egyszer: olvasgass szellemekről (megszálló szellemekről), főleg a megszállás tüneteire keress rá.
(nem vagy hülye!!! sem beteg)

Holdsugar
#27692 Holdsugar hozzászólása: 2018.12.09. 21:48

Szia!
A hanghallást nem szűntette meg a gyszer. Téveszmére és az emlékhalukra jól hatott. Az elhagyása után a téveszme nem tért vissza, emlékhalu viszont igen.
A hatását nem a szedációnak tudom be. Olyan gyszert is kaptam, ami kicsit sem szedált. Fokozta a szorongást, akatíziát okozott és nagyon remegtem. Ezt még annyira sem bírtam mint a szedálósat, de a hatása ugyanolyan volt.
Nem hiszem, hogy szellem vagy vmi hasonló lény szállt volna meg. A betegségnél viszont nagyon gyakori, h a beteg azt hiszi (mert úgy érzékeli, úgy látja), hogy szellem, ufó vagy vmi hasonló megszállta vagy az beszél.
Sztem nekem genetikai hajlamom volt a betegségre. Már tízenévesen is volt olyan, hogy napokig tartó kevés alvás (napi 1-3 óra) miatt pár mp-es halum volt. Az egyik ilyen eset után szó szerint elaludtam állva.
Normál esetben ennyi alvásmegvonás másoknak nem okoz halut, de ennél drasztikusabb okozhat ilyet. Ez a szervezet normális reakciója.
Ha napokig nagyon keveset alszok most is fokozódik a halu, alvástól csökken.
Gyerekkorom óta van enyhe szorongasom, depressziós időszakom is volt ill alvászavarral is kínlódtam. Ezek nem voltak olyan súlyosak, h kezelest kérjek rá. 1x voltam orvosnál. Ő kevert szorongasos depressziót állapított meg. Szval nekem nem derült égből villámcsapásként érkezett.
Az orvos sem tartott bolondnak, csak betegnek.
Tanulni ill szellemi munkát ugyanúgy tudtam végezni kivéve amikor a gyszer nagyon szedált. Ilyenkor sem a gondolkodásom lassult le vagy a memóriám romlott. Az alvásigényem volt annyira nagy (10-14 óra), hogy képtelen lettem volna teljes munkaidőben dolgozni. Ha 2 napig csak 8-9 órát aludtam, a harmadik napon már kellett a 16 óra alvás.
Seroquel XR-t néha elalvási/átalvási gondokra vagy labilis, ingadozó hangulatú betegnek is felírnak. Napi 25-200 mg-t. Estére!!!! Reggel kaptam 400-at, este még 400-at. Nem csoda h állva el tudtam volna aludni. Olyan volt mintha 3 altatót szednék reggel…
Üdv,
Holdsugár

EN-ek
#27690 EN-ek hozzászólása: 2018.12.09. 15:38

Há persze…itt senki SE hűje, mki tök nooormális! csak ÉN vagyok a Herrykopter! :D

am tejesen igaza van neki: n szabad ám a dógokat csakúgy a felénél ABBA hagyni, mer akk MI lesz a másik felével?? :)
e-setleg beléd bujjt 1 kissördög! hihi (nyugi csak Vicc Elek! minden FELvilágosodott ovis tuggya, h nincsenek szellemek, seegyebek) ;) – - -
DoktorHáz…:DDD tetéll túl sokk gagyi filmet nézel! :P

EN-ek
#27691 EN-ek hozzászólása: 2018.12.09. 15:51

“Én semmilyen gyógyszert nem szedek, nem is akarok, tudom mit csinálnak az emberrel.” – lehet, h . AZ a baj…

#27833 Csittus hozzászólása: 2019.01.08. 20:19

Egyet értek veled! Nagyon jól teszed! Én sajnos gyógyszer áldozata vagyok!

#28778 Erdei Dorotea hozzászólása: 2019.09.21. 23:26

Szia, Nóri! Írj, ha szeretnél még többet tudni a témáról.
erdeidorotea@gmail.com

#27382 Szonja95 hozzászólása: 2018.09.28. 20:44

Sziasztok!
Egy kutatást végzek a szakdolgozatomhoz a Skizofrének életminőségével kapcsolatosan. Ha van kedved és egy kis időd, akkor kérlek kattints a linkre és töltsd ki a kérdőívemet. Nagyon nagy segítség lenne. Előre is köszönöm szépen! :)
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeO0QIniyJ0yk8OfrmLeLwHlF9x1jgMCNQU3wpytikwao5YpQ/viewform?usp=sf_link

#24579 Arpi1 hozzászólása: 2017.02.17. 20:05

Szia/Sziasztok!
egyetemi hallgató vagyok. Egy Diákszervezet tagjaként cikket kell írnom, én a skizofréniát illetve a disszociatív személyiségzavart választottam a cikkem témájának. Örülnék egy személyes találkozónak esetleg egy interjúnak. Remélem kapok rá lehetőséget

#20494 beteg2 hozzászólása: 2015.04.14. 19:13

Én paranoid skizofrén vagyok több mint 11 éve. Én is hallottam hangokat, amik utasítottak különböző cselekedetekre, de mára már megtanultam együtt élni a betegséggel. Injekciós kezelésekre járok, illetve terápiás csoportba.

#558 anne hozzászólása: 2014.05.05. 12:17

Kedves Ágacska!

Fel tudnám veled venni e-mailben a kapcsolatot? A skizofréniáról lenne szó. Ha olvasod ezt az üzenetemet, kérlek dobj egy e-mailt: anneblack100@freemail.hu

Köszönöm!

Anne

 

 

#557 profeta hozzászólása: 2012.03.22. 12:32

14 éve vagyok skizofrén.Az első 7 év nagyon húzós volt.Maffia megfigyelés és terror a gondolataimban és kívülről műholddal,majd UFO-k,aztán az ördög,a média,titkosszolgálatok stb.Idegen hangok a fejben.Stresszre ma is előjönnek a hangok,a gyógyszerek hatására pedig nagyon depressziós leszek. Én is hiszek Istenben.Ő a mindenem.Nélküle nem tudnék élni.Csodálatos feleséggel és gyönyörű gyermekekkel ajándékozott meg,boldog családi légkörben élhetek.Ha nem lettem volna skizofrén,lehet,hogy sosem tértem volna meg,mert nem voltam az a típus.Időnként pszichológushoz kell járnom,gyógyszereket kell szednem,de már nem vágom fel az ereimet és nem akarok kiugrani az ablakon.Próbálom a betegségemet a hasznomra fordítani és egyre jobban megismerni Istent,Jézust a Bibliában és az életemben történő csodákban és imákban.Minden betegtársamnak ezt tudom leginkább ajánlani. Isten,Ige,hit,ima,orvos.A jó orvos elengedhetetlen.Jézus pedig még inkább.

#556 Evanak hozzászólása: 2009.07.04. 11:21

Én is skizofrén vagyok nem könnyű Így élni, köszönöm, hogy leírta  a történetét sokat segíttett nekem!

#555 melanie hozzászólása: 2009.07.03. 18:58

Szintén skizofrénként élek és nagyon sok hasonló élményem volt.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close