Én és a pánikom

2009.08.01. 18:49

21 éves vagyok,és pánikbeteg,nehezemre esik beismerni,mert az ember ezt valahol szégyellni való dolognak gondolja,főképp ha erőseb ,magabiztosabb embernek tűnik,úgy még nehezebb….

Nekem ebben egy film segített. Néhány hetet vetítették az én és a pánikom című filmet.

Rájöttem, hogy tagadhatom, szedhetem a xanaxot, ami nem segít, csak a memóriámat teszi tönkre…

Meg akarok gyógyulni! Bármilyen megoldást, ötletet, alternatívát szívesen fogadok, kérlek segítsetek, hogyan gyógyuljak meg?

Menjek el pszichológushoz (négyet már elfogyasztottam,talán ezúttal nem kellene elküldenem a fenébe…)

De úgy szégyellem magam.

Ha elmebeteg lennék nem szégyellném,vagy ha álmatlansági zavaraim lennének,vagy bármi más,de ez olyan “égő”

Meséljen valaki ,akinek jó tapasztalata volt pszichomókussal,kell  a bátorítás :)

#627 zsuaszoszi hozzászólása: 2012.05.25. 07:42

Én egy elég egyszerű, ingyenes és hatékony módszert ismerek.

Eőlször is tanuld meg a hasba légzést:

http://www.azujenergia.hu/hogyan-csinald.html

Ezt gyakorold pár napig, majd amikor már jól megy, akkor abban az állapotban, amikor már teljesen nyugodt vagy, képzeld el, hogy bemész a saját lelkedben található kertbe és ott magadhoz hívod a szellemed/lelked/Isteni éned…kinek hite szerint. Amikor ott van (lehet ember alak, fény, akármi, igazán nem lényeg, csak az, hogy jóleső érzés legyen), akkor mond ki magadban:

Most magamhoz hívom azt a lélekrészem, ami ezeket a szorongásos tüneteket okozza. És FIGYELJ! Láthatsz képeket, jöhetnek emlékek, de a LEGFONTOSABB, hogy amikor jön a lélekrész, meg kell, hogy jelenjen az a tipikus érzés, mint amikor a rohamod jön. Ne ess pánikba, hanem éld át. Nem kell sokáig, elég 1-2 mp. Ekkor mivel itt van a lélekrész (az érzés azzal jön), mond neki magadban:

Megengedem, hogy visszaolvadj az egészbe, a lényembe, újra egyesülj velem.

És ekkor láthatod, hogy bemegy a fénybe, megölelheted, elképzelhetsz egy fénykaput amin átmegy, igazából ez is mindegy csak lásd, érezd, hogy beolvad az Isteni részedbe. (ezért hívtuk őt is az elején). Akkor vagy kész, ha a rossz érzés elmúlt. Ha még úgy érzed van más lélekrész, akkor azt is hívhatod, és őt is beolvaszthatod. Ha már nem érzel késztetést arra, hogy tovább csináld, akkor vegyél pár mély levegőt, és utána lassan nyisd ki a szemed.

Az egész nagyon hatékony, ugyanis a pánikot az okozza, hogy volt valaha egy nagyon rossz élményed, amit tulajdonképpen kizártál magadból, mert nem akarod még egyszer átélni. Ezt hívják leszakadt lélekrésznek (a lélek= kb. érzelmek). És amikor hasonló dolog történik mint az esemény maga, akkor egyszerűen aktiválódik az érzés (a lélekrész “haza” akarna jönni, de ugye hozza magával a rossz érzést) és ekkor mit csinálsz? Vagy nem veszel róla tudomást, vagy elnyomod vagy letompítod, de ezzel csak azt éred el, hogy legközelebb egyre erősebb lesz az érzés. Semmi más dolgog nincs, mint visszaengedni. Utána azt fogod tapasztalni, hogy tudni fogod, hogy na most kéne rosszul lenned, de az érzet már nem fog jönni hozzá. Ha régóta pánikolsz akkor érdemes 3-4 napra rá megint megcsinálni, és addig folytatni míg teljesen el nem múlik, de általában pár alkalom teljesen elég.

#625 pircsi hozzászólása: 2009.08.17. 11:16

Valóban mint az elözö beteg is irta, Én és a pánik betegségem. Már gyerekkorom óta szenvedek ezzel a fajta utazási pánikbetegséggel,hiába veszem be utazásom elött 1-órával (szorongás csillapító gyógyszereimet amit rendszeresen szedek pl frontin, frisium tabletták ,és beveszem hozzá a dedalon tabletát) És mégis elő fordul, végtagok zsibbadása, hányás. Már félek elörre, hogy jön a hosszu hétvége és a párom nagyon készül rá, hogy 1-2 napra valahová elmenni fürdeni, v kirándulni. Én legszivesebben itthol szeretnék lenni, talán azért, hogy otthonom nyujt biztonságot. Nem tudom, hogy segítsek magamon, hogy kissé tudjam nyudalomban ellazulva kikapcsolodást nyujtani magamnak.Próbáltam az agyamat át programozni ugy, hogy a Balogh Béla könyvében irva van, a pozitiv gondolkodás tizparancsolata.Nagyon hiszek benne, probálom a tudattalaimban ez megváltoztatni, de nagyon nehéz, mert a sok negativ dolgok erössödnek meg, amit kiszeretnék törölni az agyból.Várom kedves hozzászólásotokat, hogy ti hogyan tudnátok kezelni ezt a kellemetlen és rossz betegséget.Üdvözlettel:Pircsi.

#624 klara54 hozzászólása: 2009.08.04. 20:38

Szia !

Klári vagyok és sokkal idősebb mint te. Közel 20 éve volt pánikbetegségem, és sajnos elég hosszú ideig tartott. Akkor még nem is hallottam erről a nyavajáról, az orvosok is tanácstalanok voltak. Ma már azonnal diagnosztizálható hiszen nagyon speciális tünetei vannak. 1 évig jártam magán pszichológushoz, ő nem mondott semmit, engem beszéltetett és megtanított relaxálni. 1-1 órát töltöttem ott hetente, de nem sokat javult az állapotom. Elkezdtem ezzel kapcsolatos könyveket bújni és állítom, hogy magamtól “gyógyultam ” meg.

Egyik könyvben – sajnos már nem tudom a címét,- kölcsönadtam és nem kaptam vissza – le volt írva pontosan, hogy miről van szó. Agyilag fel kell fogni és a legfontosabb, hogy el kell fogadni ezt az állapotot. Nem influenza amit 1 hét alatt ki lehet heverni. Rajtad múlik, hogy milyen gyorsan gyógyulsz meg. Ha érzed, hogy rosszul vagy ne ess kétségbe, orron át nagyon lassan vedd a levegőt mélyen a tüdődbe és szájon át engedd kiáramolni. Erre koncentrálj és ne a rosszulléttől való félelemre. Ez egy olyan betegség ami szerencsére nem halálos,- hagyd hogy hagy jöjjön,- el fog múlni. Mikor ezt a tudataltattid tárolja az agyban, egyre ritkábban jön a rosszullét és egyszercsak elmúlik. Nagyon fontos, hogy ne félj !!!! Engedd el magad, lazulj el és lélegezz mélyeket. Ezt nekem nem mondta el senki, a könyvben leírtak alapján alkalmaztam és nekem nagyon jó volt. Kaptam némi gyógyszert fevarint és rivotrilt – biztos az is jó volt, de nem ettől gyógyultam meg. A másik fontos dolog a pozitív gondolkodás. Minden ember a gondolataival teremti meg  a mindennapjait az egész életét. Azt “vonzod be” az élletedbe, amin gondolkodsz. Ha azon jár az agyad hogy: nem fog sikerülni,- nekem nem megy, nem merem megtenni ….., akkor ezek fognak bekövetkezni. A poz. gondolkodás az élet minden területén nagyon fontos, ez határozza meg az életedet. Ajánlom figyelmedbe Rhonda Byrne “A titok” című könyvét. Nem túl régi kiadvány biztos meg lehet vásárolni. Olvasd el,- sokat segít. Film is készült belőle, én sajnos nem láttam, én a könyvet olvastam.

Remélem hogy tudtam kicsit segíteni.

Üdv. Klári

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close