Nem tudom, mi fájt jobban a szülésnél

2009.11.19. 02:11

Másfél éve terhes lettem. Nagyon boldogok voltunk, mindenki nagyon várta a babát. A párom amikor 7. hónapban voltam elutazott egy kis időre, közben engem 180/120 vérnyomással korházba vittek. Amikor megnézték ultrahanggal a babát a korházban, azt mondták kevés a magzatvíz, a baba kényszertartásban van, egy ideje nem kapott már kellő oxigént és kérdéses, meddig marad egyáltalán életben. Másnapra meghalt bennem. Azt hittem, ez a legszörnyűbb dolog ami történhet, de tévedtem.

Meg is kellett szülni, mert ugye a halott magzatnak ki kell kerülni a szervezetemből. 5 napig volt bennem halottan. 5 napig vajudtam. 5 napig tágitottak, pálcikákat, hormontabletákat tolva belém de számomra a fizikai fájdalmak legje a burokrepesztés volt, mert mindezt alig nyitott 23 hetes méhszálynál csinálták. Azt hittem, ott pusztulok bele. Megszültem. Nem néztem meg. Nem voltam rá képes. Szégyenlem, hogy nem volt erőm hozzá, de tudom, hogy az a kép örökre itt lebegne a szemeim előtt és ezt nem birtam volna, kisfiú volt. Benjaminnak neveztük el. Nem tudom mi fájt jobban, hogy megkínoztak fizikailag a nőgyógyászaton, vagy hogy elvesztettem Benjamint- de ott akkor valami öszetört bennem, máig sem forrt össze.

DE..Most október 8.-án egészséges kislánynak adtam életet akit Yasminnak neveztünk el (azért igy, mert a párom nem magyar). Császár volt, most az ég világon semmit nem éreztem. Az élet talán kompenzálni akarta…

#850 rabbi hozzászólása: 2009.11.19. 05:02

Vegtelenul megrazo tortenet!Egy szulo elvesztese is kinzo fajdalom,akar egy amputalt testreszunke,es csupan fogalmaim lehetnek milyen lehet az 1.gyermek elvesztese.Tragikus,hogy raadaskent azokban a rettenetes orakban egyedul kellett kuzdenie gyaszaval,es az elvesztett gyermek megszulesevel.Ot sohasem fogja elfelejteni,s nem is kell.Borzasztoan veszelyes,hogy a megszuletett egeszseges gyermeket ne a kisfiunak gyujtott szeretettel,hanem az ot megilleto szeretettel szeressek.Az en gyaszomban nagyon sok segitseget jelentett vallasos hitem,miszerint az a Leny,aki alkotni volt keppes embert,az ujjaformalni is kepes azt.Igy bizhatok benne,hogy azokat a kedves embereket,akiket elveszitettem,majd ismet lathatom,megolelhetem.Szivbol kivanom,hogy az oromot,melyet Yasmin szuletese hozott,ne arnyekolja be Benjamin gyaszolasa!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close