Okozhatja vírus a Ménier szindrómát?

2010.01.27. 10:08

Kedves sorstársaim!

Szeretném veletek megosztani az én történetemet is. 2006. szeptemberében súlyos koponyasérülést szenvedtem egy véletlen baleset következtében. Az orvosom szerint mindent összeszedtem a koponyámra, amit csak lehetett: agyrázkódás, agyzúzódás, koponyalapi törés, és lányburki (pókhálóshártya alatti) vérzés. 5 hétig feküdtem traumatológia osztályon, majd mentővel fekve hazaszállítottak.

Az orvosok nem tudtak velem mit kezdeni. Nem tudtam járni, tolókocsiba kényszerültem. 4 hónap elteltével tudtam újból járni, de csak segítséggel. Lassacskán felépültem . A családom, a lányaim szeretete, törődése nagyon sokat segített. A mindennapos fejfájás, zsibbadás, szédülés megmaradt. Ezzel együtt is tudtam volna élni, de 2008. március elején egy délutánon rámtört egy szörnyű érzés. Olyan voltam mint, aki részeg. Nem tudtam megállni a saját lábamon. Éjszaka még jobban fokozódott a dolog, másnap reggel nem tudtam az ágyban felüllni sem. Mentővel kórházba kerültem. Ott azt mondták, hogy semmi köze a balesethez ennek a dolognak (hát én nem így gondolom!).

Az orvosok szerint vírus okozta a rohamot. Lehetséges ez? 1 hétig kaptam a kórházban infúziós kezelést, de egy hét után is csak segítséggel tudtam járni. Elkezdtem szedni a Betaserc tablettát, amit a mai napig is eszem. Szédülésem mostanában egyre többször jön rám. Még ülő helyzetben is úgy érzem leesem a székről… Rossz ez a bizonytalanság. A szédülés mellett, a bal fülem nagyon sokat fáj, el van dugulva bal felöl az orrom is. Voltam gégészeten, ahol nem találnak baját a fülemnek. De akkor miért fáj és miért van a fülzúgás? Előjegyeztek infúziós kezelésre, hát remélem, hogy után jobb lesz… Semmi másra nem vágyom az életben, csak szeretném visszakapni az egészségemet!

#1129 mimike hozzászólása: 2011.01.08. 14:30

Kedves Sorstarsak, sajnos nekem is hasonlo problemam van, mint nektek. 3 eve a repulon utazva egy iszonyu eles fajdalom szaladt fel a nyakamtol a fejem tetejeig, mintha egy hatalmas tuvel felszurtak volna a fejem bubjaig. ez tartott kb. 15 mp-ig, es vege volt. ezek utan kezdodtek a bajaim, es minden a bal oldalon a fejemben. a szememre halyog jott, sotetben  a szemem sarkaban villamokat latok mar kb. 2 eve, a fulem feltoltodott folyadekkal, elmulasztottak, de ez okozta a menier szindromat, ami egy even keresztul minden 2 honapban elojott. olyankor semmi mast nem tudtam csinalni, mint fekudni, vagy mozdulatlanul ulni. szornyu volt. ekkor hallottam a fulgyertyarol valakitol, amit ki is probaltam, minden 2-3 napban csinalom, es csodalatos modon a szedulesem teljesen elmult. ha viszont elfelejtem, es 4-5 napig nem csinalom, azonnal erzem, hogy a szedules jelentkezik. szoval ezt teljesen rendszeresen kell csinalni. a szememen sajnos meg mindig ott a homaly, voltam specialistanal, 2 fulesz specialistanal is, sajnos nincs ra gyogymod, ezzel egyutt kell elni. a fulgyertya egy 2000 eves teljesen termeszetes gyogymod, kitisztitja a belso szervezeted. amiota hasznalom, semmi az egvilagon bajom nincs a szememen kivul, eros fejfajasom /ami csak a baloldalon volt/ teljesen elmult, jol erzem magam, semmi panaszom. probaljatok ki, megeri, nekem segitett helyreallitani ujra a normalis eletemet. ha barmelyikotoknek van kerdese, vagy tudunk tanacsokat valtani egymassal, nagyon szivesen. itt az e-mail cimem: mariannamizell@hotmail.com

udvozollek benneteket.

#1128 ildiko710713 hozzászólása: 2010.01.28. 14:30

Szia Dotibe.

Szerintem neked is BPPV van.Ugyanis valószínüleg az erős traumától leszakadtak a kristályaid és azok okozzák ezt a forgószeles szédülést.Nekem is az van és az én fejemre egy polc esett immár 3 éve és ez a 2 amikor visszajött.Ugyanis bármikor visszajöhet.Ez a mostani szeptemberben kezdődött és még azóta is tart bár már jobban vagyok vannak nem szédüléses napjaim is.De néha elég egy rossz mozdulat és egész nap megy a fejem.Igaz nem forgószeles de eléggé kikészít.Olvass a Googleba utána és megtudod mi ez.A meniere nem lehet ütéstől.Ott a folyadék felgyülemlik a fülben és amíg nem távozik addig van a roham ami 3-4 óra és utána elmúlik.A BPPV elsődleges oka egy trauma a fejre.Sajnos nem akarlak elkeseríteni de már nem lesz olyan az életed mint régen.Egyébként mindenkinél másképp jön ki.Van akinél nagyon sokáig eltart van akinek 1-3 hét alatt elmúlik.Általában 2-3 évente jön vissza.Ez változó.Az infúziós kezelés ezen nem segít mivel nem agyi keringésű a dolog.Én már rengeteg orvosnál és helyen voltam kivizsgáláson de sajnos mindenhol ugyanaz.Nincs rá teljes gyógymód és megelőzni sem lehet.Annyit tehetsz,hogy lassan mozogsz figyelsz a mozdulataidra és megemelt párnán aludjál.Van egy torna is amit lehet csinálni nekem segített.Sokkal többet nem tehetünk.

Üdvözlettel:Ildi.

Ha van még kérdésed írj nyugodtan.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close