EN ES A POCAKLAKOM

Téma címkék:
2011.02.16. 14:52

…..sokan mondjak NEM NAGY DOLOG A TERHESSEG KIHORDAS ES A POCAKLAKO VILAGRA HOZATALA!DE en nem igy gondolom! Nekem a terhesseg kezdetetol nehez volt, a reflux, a gyomor panaszok…….es az orokos felelem hogy mindent jol csinaljak es nehogy barmi baja essen pocaklakonak. SOK GYUMOLCSOT ETTEM TERHESSEGEM ALATT MERT TERHES VITAMINT NEM SZEDTEM FELVE AZ ELHIZASTOL, NEM IS AJANLOTTA A CSALADORVOSOM SEM. De A TERHESSEGEM 8-IK HONAPJABAN MEGIS A SOK GYUMOLCS EVES ELLENERE NAGYMERTEKU VASHIANYOM LETT… AMITOL A NOGYOGYASZOM CSAK CSOVALTA A FEJET.

Ebbol tanultam, fontos a vitamin mert nem tudsz annyi gyumolcsot megenni hogy eleg legyen… es en pont azt nem ettem amibe sok vas van; HUST! NEM KIVANTAM CSAK A GYUMOLCS MEG TEJTERMEKET.:-) ENNYIT nem harcoltam onmagammal s az erzeseimmel mint terhessegem alatt. Minden heten valami mas mas erzest produkalt a terhessegem, alighogy megszoktam hogy mikor a hatamon fekszem nem kapok levegot meg rossz kozerzet kerget….kovetkezo nap a gyomrombol jovo rosszuletek kergettek s azzal viaskodtam hogy gyozzem le es emberi modon eljem at azt a napot is.. MIKOR korhazba befekudtem es a csaszarra elokeszitettek…megallt a fold mozgasa a szamomra. SOHA nem voltam korhazba, SOHA nem kaptam perfuziot, SOHA nem kaptam beontest, SOHA nem volt kateterem, SOHA nem kellett playboy nyuszi tipusban meztelenkednem es foleg ennyi ember elott nem. UGY mentem ezeken keresztul mint egy zombi, csak sodrodtam az arral, magam mogott hagyva a felelmet, fajdalmat, szegyenerzetet…….. mint egy szellem, kivulolalokent figyeltem onmagam:-(

A zsibaszto beadasakor a hatgerincbe nem tudtam ellazulni, amint ereztem a tu szurasat oszeszoritottam a labujaimat s maris eszrevette az orvos……de aztan 4-szerre ellazultam…..allitolag adtak valami lazzito inekciot. AZTAN CSAK AZT EREZTEM HOGY NYUZZAK, RANGASSAK A HASAM….ES NEMSOKARA MUTATTAK A BABAT AMI ENGEM TELJESEN HIDEGEN HAGYOTT OLYAN KABULT VOLTAM. Megijesztett ez a nemtorodom erzes, megijedtem hogy nem fogom tudni szeretni a gyermekem, amugy egesz 9 honap alatt ettol feltem. MIKOR  a labadozoba vittek kicsordult egy konnycsepp szemembol….hogy miert nem erzek szeretetet gyermekem irant, aztan felvittek a szuleszeti szobaba….es jottek reggelig a mehosszehuzodo fajdalmak…egyik a masik utan.

AZTAN REGGEL LETT ES EN MAGAM EGYEDUL LABRA ALLTAM ES ELMENTEM MEGNEZTEM A GYEREKEM ES MEGNYUGODTAM MERT EREZTEM A SZERETETET IRANTA AMINT MEGERINTETTEM PUHA ARCOCSKAJAT, AMINT MEGFOGTAM TOREKENY KIS KEZECSKEJET.. .ELONTOTT EGY MELEG ERZES……..A SZERETET ERZESE:-) ES turtem erte a sok inekciot es perfuziot…es vartam  az orakat mikor hoztak a gyerekem hogy etessem meg. MOST MAR TUDOM HOGY O ADOTT EROT NEKEM A MUTET UTANI LABADOZASHOZ, MERT OTT VOLT VELEM ES IGY NEM VOLTAM EGYEDUL. KERDIK milyen erzes ANYANAK lenni, erre azt valaszolom FAJDALMAS:-)……mert ha sir a gorcsoktol olyan hihetetlenul faj nekem is az….ugy szenvedek ha o szenved…..es olyan dobbenetes ez a vad erzes mi olyan termeszetesen es megis olyan vadul tor ram.

UGY ERZEM HA VALAMI BAJA ESNE EN BELE HALNEK A FAJDALOMBA! .MILLIO ANYAK  e nagy vilagba… kik beteg gyerekukert sirnak vagy kik elvesztettek gyerekuket most ertem es erzem at igazan fajdalmukat…… te jo eg, hogy szenvedtek……milyen fajdalomba roskadtak bele.:-( NEM tudom meg mit hoz szamomra ez az uj szerep… az anya szerep…. mert idaig VEGYES ERZESEKKEL VAN TELE SZIVEM. FANTASZTIKUS dolog anyava valni, a vilag legcsodalatosabb csodai koze tartozik elolenyt, kisembert vilagra hozni … s abbol olyan embert nevelni hogy az barmikor merjen tukorbe nezni mert tudni fogja ot ugy neveltek fel hogy EMBER MARADT A TALPAN MINDEN KORULMENYEK KOZT.

 

#4547 angela1221 hozzászólása: 2011.05.10. 09:37

Szülés előtt állók sok hasznos információt, álláspontot és elgondolkodtató problémát ismerhetnek meg Dr. Berkő Péter Szülészeti Zárójelentés c. írásából, többek között a császármetszésről és a különféle érzéstelenítő módszerekről.

#4546 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.16. 16:16

Yeah, ez így igaz. Nekem is van egy kislányom, aki már nem is olyan kicsi. 12 éves lesz. Apuka 8 évvel ezelött hagyott el minket. Én annyi szenvedésen mentem át, míg kihordtam a babát, hogy az nem semmi. A nőgyógyász orvosom többet ért hozzám, mint a gyermek édesapja. Azt ígérte feleségül vesz. Most indulok, és számon kérem az ígéretét :D.

Jó egészséget, és gratulálok a pocaklakódhoz!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close