Első lépés..

Téma címkék:
2011.03.03. 20:12

Természetesen tudom, és olvastam is, hogy azért a depresszió, nem olyan, mint egy influenza. Itt nem fekszel 2-3 nap, és kapsz egy szurit és kész, talpra állsz. Itt a lelkedet támadja meg, a kór….

Én nagyon megijedtem, főleg saját magamtól, és a negatív gondolatoktól..A borúlátásomtól kezdve, az egészen az “önpusztító” agyalásomig…Aztán elmentem a pszicho dokinőhöz. Ő is azt mondja, hogy saját magam tudok csak kimászni ebből….Saját magam..Kattog az agyam…Kattog…Sokkal nehezebb, mint gondoltam..

Eszembe jutott Albert Györgyi, aki szintén ilyen beteg volt.Mondom jó ég, emlékszem, hogy az a nő is ,- már amit a sajtó látatni engedet belőle,- miken ment keresztül.Most akkor én is? VAgy mi lesz velem?

Aztán szépen végig gondoltam a dolgokat. Az én esetem, közel sem olyan súlyos, mint a tieteké,és Györgyié- noha valamiért csak “produkálok” ilyen tüneteket…Ez a valami a biztos a talaj a lábam alatt megingott. Az a kicsi önbizalom, is elfogyott ami volt. Azért is ijedtem meg, mert nekem is voltak, nagyon komoly élethelyzetek az életemben,és azokat is sikerül megoldanunk, de ez az amiért ide is regisztráltam. Féltem, félek…Hogyan oldom meg? Hogyan mászom ki a gödörből?!

Ma elmentem a természetgyógyászomhoz, aki azt mondta, hogy semmi szervi bajom nincsen. Elmondtam neki, hogy voltam Pszichologusnál. Azt is mondtam, hogy Ő mint mondott, és Ő is azt mondta, meg kell keresnem az utat, és célokat kitűzni magam elé. Ne hagyjam magam, amikor már így is sok sikert értünk el, hogy a szervetem szépen felépült.

Ma egy kicsit jobb volt ezután a beszélgetés után. Jaj annyi mindenből kimásztam már, és ettől megijedtem. Mármint a betegségtől, és lehet, hogy én túlzom el, de akkor is..Ma úgy éreztem, hogy valaki ledobott egy kötelet a gödör mélyére, én pedig elkezdtem felfelé húzni magam..Azért még ehez idő kell, mert annyi negatívum ért, hogy csak apró de biztos lépéseket szeretnék tenni…

Agyalok, talán túl sokat is..Fáradságom az meg nem múlik..

Sokat jelentenek nekem azok amiket írtok….Nagyon sokat!Hála, és köszönet érte…Köszönöm Nektek!:)

Erőt, és kitartást a gyógyuláshoz mindenkinek!

#4862 Gigi30 hozzászólása: 2011.03.07. 10:50

Kedves XY!

 

Köszönöm szépen a soraidat, melyek sokat jelentenek nekem. A gond azzal van, hogy egy elismert Pszcihiáterhez mentem. Beszélgettünk. Elmondtam neki, hogy mi nyomaszt. Szorongásos depressziós zavart állapított meg. Ő is azt mondta, hogy magamnak kell kimásznom ebből. Nem, valóban, nem hiném, hogy olyan beteg lennék, mint itt sokan közülünk.

A problémám az, hogy mindez 8 sőt lassan már 9. hónapja tart…:((Állandó fáradság, étkezési zavar, sírás, majd hirtelen..szóva, hangulatingadozások.

A másik problémám az, hogy egy nagyon jó fajta vitamint szedek. Ráadásul imádom a salátát, és szoktunk szilvás öntet készíteni a sült csirkéhez….

Igyekeztem kimászni a gödörből. Tanulok autót vezetni, sikerélmény a sütés. Próbálkozom. Aztán a házi munka. Volt amikor gyalogoltam, a természetgyógyászomhoz, mert olyan jó volt a napsütés…..Javulás nagyon csekély…Persze, gondolok itt a napfény hiányra…Tudod, annyira megijedtem, és mai napig félek….Mert ilyen még nem is volt…

Akkor , illetve tegnap elkezdtem olvasni, Albert Györgyi könyvét. Jó Ő nyilván nagyon beteg volt szegény…Annyira fiatal volt.

Az az ijesztó ebben az egészben, hogy hiába próbálok bármihez nyúlni, nagyon lassú, és hosszadalmas a folyamat….Pedig annyira ki akarok mászni ebből….A barátnőm tavaly azt mondta, adjak magamnak időt arra, hogy feldolgozzam, ami történt velem. Nah, én meg amikor ez az egész történt Velem, én gondoltam, hogy erős vagyok, és minden oké lesz…Egyre lejebb csúsztama mélyre..Érzelmileg..Noha kétségbeesettem kapaszkodom….Ma is sírtam, tegnap is….

Ugy-e egyszer a diófa zöld leveleket hajt majd, és minden színes, és meleg lesz???

#4861 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.07. 01:57

Gigi :) !

Csináltak nállad valamiféle vizsgálatot egyáltalán? Felállítottak egy teljes anamnézist?

Az én véleményem az, hogy nem vagy depressziós:) Inkább egy kudarc miatt gyötröd magad. Ezt kéne érzelmileg kinyílvánítani. Ha dühös vagy, légy dühös, ha szomorú vagy sírj. De ne ásd el magadba ezeket az érzeményeket, és ne legyen önbizalomhiányod, bűntudatod. Persze, hogy fáradt vagy. Kicsit mélabús, de márciusra már teljesen elfogytak a vitamintartalékaink. Tavaszi fáradtság.

Sok gyümi, zöldség hamnyamnyam :)

 

#4860 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.07. 01:40

Kedves Gigi !

Albert Györgyivel volt szerencsém találkozni, interjút adott egy reggeli műsorban. A stúdió helyszínét tudtam. A sok-sok kitartásáért, a könyveiben megjelent őszinte soraiért, és mint iszonyatosan jó riporternő munkásságainak eredményességeire személyesen adhattam át gratulációm. Azt kívántam Neki, hogy következő könyvének címe az legyen: ” CSÚCSON VAGYOK “

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close