Álmom

Téma címkék:
2011.03.21. 20:23

Életem eddigi legpocsékabb éjszakáját éltem át…Hm..

Olyan tizenegy után aludtam el, és éfjél után leizzadva ébredtem fel. Elég nyomasztó álmom volt.

Álmodtam a nagybátyám temetéséről, az unokanővérem hangját hallottam,aztán meg, egy férfival aki a barátnője szőke haját rángatja, én meg mondtam neki ne tegye, mire ő azt válaszolta, hogy nem tudom,hogy mit csinált vele..még egy- két dologról, és ami a legijesztőbb volt az, hogy álmomban nem akartam lefeküdni az ágyra, de rosszul lettem, és sötét foltokat láttam . Aztán arra ébredtem fel, mintha lovak rohanak volna végig a ház előtt, és valaki üvöltött volna..Le voltam izzadva…Féltem. Hajnal egykor aludtam vissza..Aztán négykor ismét felébredtem, majd visszaaludtam….

Megnéztem a neten, mint jelent a neten betegség, és az jött ki:

Betegség
1. Utalhat testi betegségre. 2. A lélek betegsége a tehetetlenség.  A probléma valószínûleg súlyos, de ha nem diagnosztizálják és kezelik, egyre súlyosabb lesz. Az adott szervhez kapcsolható lelki képesség, tulajdonság nem megfelelõ mûködése (pl. láb: a továbbhaladás nehézsége; szem: valamit nem tud, akar észrevenni; szív: érzelmi probléma; gyomor: valami változást nem tud „megemészteni”). Mindig figyelmeztetés: Túl nagy terhet rakott testére vagy lelkére!

Nah, ma sírtam is egyet:((Hangulatingadozásaim vannak….Nehéz azért…

#5459 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.26. 08:12

Ez nagyszerű Gigi :)! Szóhoz sem jutok….

Küldök mega giga nagy szeretetet!

#5458 Gigi30 hozzászólása: 2011.03.25. 20:44

Kedveskéim:)

Írnék egy “jelentést”.Megkért rá Ikszypszilon:))

Szóval a mai nap, elmentünk anyuval és muskátlikat vettünk. Sosem érdekelt, hogy hogyan ülteti őket. Mostmár azonban várom, hogy végre részt vegyek benne. Aztán lehet, a végén elegem lesz:)

Fontos!!Anyummal és a barátnőivel ma voltam Csernus Imre esten!Ajánlom mindenkinek!Nekem, nagy szükségem volt rá, és sok mindenben magara is ismertem. Oh, újabb lépés, hogy bemetem abba a cukrászdába, ahová két hete nem tudtam…..Újabb lépés….Ugy- azért szépen, lassan, de biztosan haladok?!

Puszi mindenkinek!:)

#5457 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.24. 21:10

Már az is haladás, hogy Gyomi tanácsa szerint, leszakítottuk a Napot :) Te autót pucoltál, én pedig a kutyámat. Lassan, de haladunk a cél felé. Hamarosan minden du. összeülünk  mindannyian egy teraszon, vagy bevásárló kp.-ban és dumcsi mellett szivarozunk ;)

Holnap írj jelentést!

Pusszant az:

XY.

#5456 Gigi30 hozzászólása: 2011.03.24. 20:54

Oh, köszi, akkor, egy kicsit megnyugodtam, de remélem, hamarost történik sok-sok pozítivabb dolog az életünkben!.)

#5455 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.24. 20:52

Persze, hogy normális :)

Én is totyorgok, mint a szaró galamb. Sokan vagyunk így :)

#5454 Gigi30 hozzászólása: 2011.03.24. 20:28

Köszönöm Ikszyszilon, Rabbi, és Gyomorfekély!

Igen, a változások..Túl sok minden nyomja lelkem, és túl sok minden zajlott, vagy zajlik körülöttem. Chaplin:Modern Idők: Smile….Michael Jackson fel is dolgozta..Szivszagattó….

Igen, egy depressziósanak elfoglatság kell. Zene, tánc, kertészkedés stb. Bármi, csak terelődjön a figyelme!:) Ma kint voltam. Noha autót takarítottam, de határozottan arról számolnék be, hogy igenis javulást éreztem, a napfény hatására..Nyilvánvaló, hogy a rossz idő is oka, sőt inkább nyomott még a latban, és “ráértem” agyalni..Azonban ma határozottan jobb volt, és annyi engergiát kaptam…Ez most így jó:)

Hm..Azonban, még mindig “bolyongok”…:/Szóval nem találom helyem….Ez azért normális? Mármint ennyi idősen?

Köszönöm a hsz-et még egyszer:)Sokat jelentenek nekem:)

#5453 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.24. 15:47

Gratulálok ! Komolytalan, nagyon rossz nő vagyok :( Sajnos.

#5452 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.24. 13:27

Persze, Kun Béla, nem, úgysem adnád ki a valódi neved.

#5451 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.24. 11:24

Az apám néger orvos, az anyám fehér háztartásbeli nő. A nevem Kun Béla.

#5450 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.24. 10:07

Ikszypszilon, Te is skizó vagy? Szerintem férfi, vagy tévedek?

#5449 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.24. 09:42

Gyomi, már nem hihetetlen, mert az én agyam merev.

#5448 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.24. 09:07

Kedves Gigi! A többiekkel osztozom véleményben. Nyugalom kell Neked, menj ki a napra, az segít. Tudom. Egy kicsi élvezetet adj magadnak, ülj ki, foglald le magad, hogy az a szörnyeteg depresszió ne tudjon megtámadni Téged. Fény kell, ha van kis háziállatod, foglalkozz vele, a kis állatkák is jó hatással vannak az emberre. Nem tudom, hogy ez megoldható-e számodra, lakásban vagy kertes házban élsz-e, nem tudom. Szakítsd le a napot.

#5447 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.24. 09:00

Ikszypszilon, mi olyan hihetetlen? Azért nem verem a fejem a falba, mostanában nincsenek dühkitörések, falcolások, sírás van meg deprimált állapot. Magyar nyelv és irodalom szakra jártam, de negyedév végén nem adtam be szakdogát, nem is azért mentem egyetemre. A felsőfok, egyetem, számomra inkább időhúzás volt meg szellemi próba, megállom-e. Megálltam, a tanárok odavoltak a beadandóim miatt, amiket a csoporttársaim még csak nem is értettek, mert, hogy szekáljam a tanárt, teledobáltam latin eredetű szavakkal, minden dogám ötös lett, a tanárom, több is, olvasott belőle számára érthetetlen részeket. Volt egy szellemi, intellektuális csúcspontom, amikor felszívtam magam tanulás nélkül olyan elmévé, mint egy harmincas diplomás. Viselkedészavarok voltak. Aztán nem bírtam magammal, pszichiátria, borderline, folytonos fejfájások, emlékezetromlás drasztikus módon. Ha készen lesz a naplóm, talán többet nem is leszek képes összefüggő szöveget írni. Most még megy, mert friss hús vagyok a skizofrénia oltárán. A negyedév azért nem érdekelt, mert öngyilkos lett az egyetlen barátnőm. Írtam róla egy nekrológot, az öcsém barátnője el is sírta magát, bekerült a Kalligramba. Mint író sem lesz jövőm, mert az agyam folyamatosan épül le, hiába az Ypsila meg a többi. Ma még szellemileg nem roncsolódtam szét, de ez csak idő kérdése.

#5446 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.24. 03:24

Kedves Gigi !

Amikor én is depressziós voltam, engem sem érdekelt semmi. :( Így tudom mit érzel.

Hagyom, hogy saját magad találd meg a megoldás, én nem erőltetem reád véleményem, de adok jó pár tanácsot, ha elfogadod.

Elsősorban az orvos ismeri a test alkotását, ha bölcs vagy tehát javulást tőle várhatsz, Isten után.

Másodsorban engedd meg, mit egy rendőr elmodjam a véleményem: Írtam, micsoda fájdalmat okozol a szüleidnek, hogy boldogtalannak látnak. Ehhez meg kell változnod, mert magatartás zavarod lett ettől az állapottól. Kedves Rabbi írta kell keress egy folyót, patakot, vagy tavat egy erdőt, melynek hangjai, friss illata,a zöldelő lombok látványa békét hoz benned :)….

Harmadsorban imádkozz az Úr Jézus Krisztushoz saját szájadíze szerint, ehhez adok segítséged: 

Úr Jézus Krisztus ! Mivel Te vagy az igaz bölcsesség, kérlek bocsájtsd meg nekem, hogy vétkeztem gondolataimmal, beszédeimmel, cselekedeteimmel; de kérlek ne büntess tovább, hanem amint elszenvedtem; enyhítsd fájdalmaimat, bocsásd meg minden bűneimet. Fogadást teszek Te elötted, hogy az én életemet megjobbítom, és ezután szentebbül fogok élni. Egészséget kérek tőled, hogy kigyógyuljak a depresszióból, adj erőt én nekem, hogy munkát találhassak, gyakorolhassak és véghez is vihessem. Kérlek adj egy szerető társat nekem, aki széppé teszi életem. Ámen.

 

#5445 rabbi hozzászólása: 2011.03.24. 00:06

Kedves Gigi!

Bocs,de gondjaim miatt csak most tudok valaszolni almod kerdesere….Talan ismeros a jeleseg,amikor vonaton utazunk,es egy ido utan ugy erezzuk a hazak mennek mellettunk,pedig a vonat is,es a hazak is allnak.Ez az egyensulyszervunk zavara.Psziched erez egy ilyen lelki egyensulyvesztest.Tul sok valtozas,zavar tortent kornyezetedben.Pszichednek le kell nyugodnia.Keresned kell kellemes,szep dolgokat kornyezetedben.Keress egy folyot, patakot,vagy tavat,es annak csobogasa,a viz fodrozogasa,csillogasa nyugtatoan hathat rad.Netan egy erdot,melynek hangjai,friss illata,a zoldelo lombok latvanya beket hozhat benned.

#5444 Gigi30 hozzászólása: 2011.03.23. 20:17

Kedves Ikszypszilon!

:) Gondoltam, hogy nem gond, hogy leírtam, amit álmodtam. Azért írtam le, mert nagyon megijedtem…Felébredtem. Az agyam meg dolgozik “gőzerővel”….Eléggé..

Tudod, nem egyszerű az, hogy ma jókedved van, és megnem mondanád, hogy nah, ennek kevert szorongásos, és depressziós zavara van…Pláne, hogy én aztán akkor vagyok beteg, ha visznek a dokihoz. Nem egy nátha ami oly hirtelen, hipp- hopp elmúlik…Nekem emésztenem kell…Tudom, vannak nálam sokkal betegebbek is.Engedjem meg magamnak, hogy féljek.

A kezdeti időkben, apait anyait beleadtam, mikor tavaly azt mondták…..”el lehet ballgani”…:(((Emelt fővel jöttem el…Zéro önbizalommal, de bizva a jövőben…Igen..Gyorsan munkaügy, aztán munkanélküli segély, néhány helyre önéleterajz..Nem baj, itthon van meló ám, és feltalálom magam. Pár hét. Nem egy-két hét és én túl leszek rajta…Azonban, ez akkora sokkkk volt, hogy nem tudtam feldolgozni….Ekezdődött a mélyrepülés…Hamarabb kellett volna szakembert keresnem..

Egyébként minden eszközt megragadok, hogy jobban legyek..Borzasztóak ezek a hangulatingadozások…Sirsz, nevetsz, kilátástalannak látod a jövőt, következőben készülsz valahová, mert ki akarsz mozdulni….Tudod,tudjátok mi a legbosszantobb??Néha, nem általában, nem érdekel semmi..Nah, Györgyi könyve sokat segített…..

Tudod, tudjátok, nem mindenki egyformán reagál le dolgokat..Van akinek hosszabb idő kell, hogy feldolgozza, hogy mi történt vele….Türelmesnek kell lenni, mert mindenki más, és mindenkinek hol kevesebb, hol több idő kell bizonyos dolgokra..

Igyekszem, mert remélem, hogy van jövőm, és jövőnk…Szebb, és boldogabb..

#5443 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.23. 19:57

Értem mi bánt, pedig hidd el fontos vagy, én tisztellek. Nem követtél el szabálysértést, hogy félned kéne. Rendes vagy, hogy úgy viselkedsz, hogy én is létezem a számodra. Nyitott vagy és spontán. Milyen egyetemre jársz/ jártál? Megértem, hogy fáj a cegged. Értem, hogy most ” nyugalmi állapotban” vagy, mégis hihetetlen a számomra.

#5442 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.23. 19:34

Miért sírok? Annak nem mindig van oka. Most félek, hogy elhagy a pszichonéni. Ez amolyan rögeszme, és hogy nem olvassa el a neki szánt leveleket. Ez csak az egyik dolog. Szoktam szomorú filmeken, főleg, ha emlékeztet az egyetlen barátnőm halálára, aki öngyilkos lett. Meg az én jövőbeli jövőnélküliségemre. Félek a jövőtől. Nagyon.

#5441 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.23. 19:24

Milyennek kellene lennie egy skizofrénnek? Csak azért mondtam, hogy Kata vagy, mert a stílusod hajszálra olyan. Kis mondatokból nem sokra lehet következtetni, és egy skizofrén is tud egy ideig gondolkodni, úgy írni, mintha nem lenne elmezakkant. A pszichiáterem is ezt mondaná.

A taot ismerem kicsit, azt vallom. Hiszek a szellemekben, amiket hallucinálok, szerintem valaha élt emberek, és a reinkarnációban. De fáj a seggem ettől az injekciótól.

Beszélhetek akárhogy, a lényegen nem változtat, egy skizó is tudhat, különben is négy év egyetem van a hátam mögött. Harmadikban jött ki, még friss a bajom.

#5440 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.23. 16:21

Nem, nem vagyok Kata. Az írásodból nem következtettem skrizoféniára.

Miért sírsz ? Mi az élet filozófiád ?

Ölellek.

#5439 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.23. 15:39

Olyan makacs vagy, mint Kata, az első pszichológusom, ő tudta, hogy borderline vagyok. A skizofréniát karbantartja az Ypsila, de nem teljesen, mert szoktam érezni, hogy emberek vizsgálják az agyamat, amikor megyek a dokihoz, követnek. Kétszer akartam szétnyesni magam, de L.M.-nek megígértem, hogy nem lesz hentelés. Mellesleg észreveszem, hogy mimikákat utánzok elég gyakran. Ha abbahagynám az Ypsilát, megint hallucinálnék. Fluanxolt is kapok. Felemelték kétszer húsz milligramm per hónapra. Semmi kétség, az vagyok. Bár kétség van, pontosabban deprimált kétségbeesés. Sokat sírok mostanában.

Szerintem Te Kata vagy.

#5438 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.23. 15:09

Kedves Gyomi írópalánta :) !

Akkor sem tudom elhinni, hogy borderline és skrizofén zavarban szenvedsz. De ha kényes Neked ez a téma én ezzel nem zavarlak. Úgy gondolom, hogy életed legértékesebb része, ha valami jót írsz és nagyon jó lehet hallanod, hogy jól sikerült a munkád.

Puszi, Cuppos :*

#5437 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.23. 15:01

Kedves Gigi !

Félre ne érts, örülök, hogy leírtad álmaidat. Az írás megkönnyíti életedet azzal, hogy elmondod testi – lelki panaszodat és beszélgetünk erről. Ez már fél gyógyulást eredményez. Ha sikerül munkát találnod – amihez megtetted az első lépéseket – , nemsokára teljesen kivirulsz :) Ehhez kívánok neked sok-sok szerencsét, kitartást, hitet és bölcsességet…

 

#5436 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.23. 14:53

Nos, Ikszypszilon, talán azért érzed, érezted annak, mert egy picivel fejlettebb írói készséggel rendelkezem, mint alantas társaim, akik még alapvető tőmondatokat sem tudnak leírni. Jelent már meg írásom és fog is. Valamiféle írópalánta volnék. Legalábbis ekként “csúfol” a szerkesztő. Persze ott vannak az emlékek is.

#5435 Gigi30 hozzászólása: 2011.03.23. 12:14

Kedves Ikszypszilon!

Mindig pontosan tudjuk mi a helyes..Nem “látjuk” meg, vagy nem akarjuk meglátni..

Persze, hogy az álmok fontosak..De ez nem volt pont a legkellemesebb. Nyilván, hogyha látok valamit, vagy beszélünk valamiről, meglehet, hogy álmodom vele.

Példának okárét azért tettem azért egy lépést, hogy legyen melóhelyem. Sőt tovább megyek, már azon is gondolkodtam, hogy hogyan is lehetne, még lépeseket tenni, hogy több esélyem legyen!

Minden depressziósanak azt ajánlják, hogy írja ki magából, és hogy vegyen rész terápiákon, nem is beszélve a zene, egy film, is sokat segíthet!:)

Köszönönet a hsz-ért!Gigi

#5434 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.23. 11:44

Nem rendelkezem prófétai adottságokkal, de úgy éreztem betegséged történetét olvasva, hogy egy Házibeteg Orvosi Szolgáltó BT, vagy egy Pszichiátrián dolgozó személy írása lenne:)

#5433 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.23. 10:26

Sokat voltam a pszichiátrián, sok idióta terapeutával találkoztam, akik megmondták, mit tegyek, mit ne. Nekem meg végig kellett hallgatnom, amikor épp nem aludtam el rajta. Tudom, mit kell süketelni meg másokat istápolni, ez így durván hangzik, de kitanultam, bár inkább kihagytam volna, az empátiám még működik.

#5432 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.23. 10:21

Nem tudom, mire gondolsz. Más lennék, mint amit mutatok. Érdekes, én nem érzem. Ezt a házidokis témát sem.

#5431 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.23. 08:26

Gyomi ! Olyan vagy, mint aki egy Házibeteg orvosi szolgálatnál, vagy egy Pszichiátria zárt és nyitott részlegén dolgozna :)

#5430 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.23. 07:20

Kedves Gigi !

Álmodni fontos, különben késöbb memória zavarok keletkezhetnek, ingerlékenységet, érzelmi labilitást, testi és pszihológiai tüneteket okozhat. Az álmok általában az elmúlt három nap eseményeit dolgozzák fel, amik a tudatalattinkban rögzülnek. Ilyen kósza álom lehet pl., ha elmész egy kirakat elött és látsz egy mikrohullámú sütőt, hogy forró sültkacsával álmodsz, ami életre kelt miközben megakartad enni. A telefonod csengő hangja esküvői nászdalra válthat álmodban. A rémes álmokra felébredünk, illetve miközben álmodunk hánykolódunk, forgolódunk. Felesleges kutatni álmaid szimbólumát.

Ne tartsd magad elött pajzsként a depressziót, ne lovald bele magad ebbe a diagnózisba. Légy olyan, mint a kaméleon. Változz és változtass. Fontos, hogy olyan munkát keress amit szeretsz. A munka, ne legyen munka. Mindegy mit csinálsz, lehetsz egy dögkútnál is segédmunkás, csak szeresd amit csinálsz. Ne merülj bele ebbe az állapotba, ne kínozd önmagadat. Egy szülőnek a legnagyobb fájdalom látni, ha a gyermeke boldogtalan. Tegyél ellene.

Hangulatjavításra, alvásrendezésre van szükséged, melyhez szakember segítségét kérheted. Sikerélményekre, kicsi célokra, hobbira, elfoglaltságra, mozgásra, levegőre melyen magadnak kell dolgozni. Jah, és lefogadom, hogy az állapotod javulna, ha a szomszédod épületének tetején lavíroznák, és hírtelen a magasból leesnék. Biztos felpattannál, elfelejtenéd depressziód és rögvest segítenél :)

XY.

#5429 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.22. 21:02

:) Érzem Gyomi, hogy nem az vagy akinek állítod magad.  

#5428 Gigi30 hozzászólása: 2011.03.22. 19:54

Köszönöm mindenkinek a hsz-t:)Ikszypszilon..Hm..humorérzék:)

Kedves Rabbi, csak még annyi, hogy az álmomban, amikor rosszul lettem, azt gondoltam közben, hogy:”Úristen! Nem akarok a pszichiátrián kikötni!!”..Mindenhol égett a villany, és az előszobában, a széken volt a mikronk(?!!:))és olyan mintha eltolták volna,és nem volt ott senki, aki elmozditotta, csak úgy “magától” elmozdult…Nah, szóval ezek után..Tudom, hogy a végén izzadva ébredtem fel, és nem mertem elaludni…

Szóval Rabbi, csak ennyit tudok hozzátenni….

Ma voltam apummal a kórházban.Apumnak csipőprotézis kell..Szeptemberben műtik, mert előbb nem tud befeküdni….Mind a két oldalba kell…..Sírtam ma is…A jövőt kilátástalanak tartom…

Mellesleg állásügyben is érdeklődtem..Hhh, jah, és nem érdekel semmi…Az égata egy világon…Én nem ilyen voltam..:(((

#5427 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.22. 17:46

Igazam volt? Nagyon kevés Adyt ismerek, de a stílusa alapján bekalibrálható, a szöveg is ismerős volt. Be lehet lőni, mint egy Mozart-darabot.

#5426 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.22. 17:16

Gratulálok :)

#5425 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.22. 17:07

Ha jól tévedek, ez egy Ady Endre vers, talán A magyar ugaron című. Kérem a piros almát.

#5424 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.22. 16:26

Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humusig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.

Ezt fejtsétek meg :)

 

#5423 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.22. 15:16

Ha hiszel a babonákban nem vagy hívő ember, Rabbi.

#5422 rabbi hozzászólása: 2011.03.22. 15:02

Kedves Gigi!

Ha bovebben irsz almaidrol,talan segithetek a magyarazataban.

#5421 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.22. 10:12

Sajnálom, Gigi, legalább lenne egy nyugodt éjszakád. Tudom, milyen szörnyű a forgolódás, a rossz álmok. Most nekem is van. Az ikrek, az öcséim miatt aggódom, nehogy bajuk essen munka közben, erre ébredtem, és arra, hogy veszek nekik védősisakot, nehogy arról kapjak hírt, hogy egyikük koponyája betört és ki tudja mi. Valami olyat álmodtam.

De szerencsére álmok, a Tiéd is álom, ha félsz és nyomasztó is, álom volt. Koncentrálj magadra, ha teheted végy egy forró, nyugtató fürdőt, hallgass kellemes zenét, és magadra gondolj, szánj magadra időt. Ez fontos. Nem értek a dologhoz, de így talán nyugodtabban alszol majd. Hallgass Philip Glass-t. Megnyugtat. Vagy megríkat, akkor ne hallgasd.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close