Meg szeretnék gyógyulni…

Téma címkék:
2011.04.03. 20:34

Pénteken kezdődött a mellkasi szorítás…Azt hittem, hogy összroppant….Már a Magne B6 is átmenetileg használt..

Hogy hogyan kezdődött? Van egy kedves ismerösöm, aki nagyon megbántott. Már régóta ismerem. Eddig nagyon jól kijöttünk, és minden oké volt.Tényleg. Aztán olyan dolgot tett velem szemben, amit én azért nem tettem volna…hazavágott..

Mit tud tenni az ember ez után? Keresi a lehetőségeket, és a megoldásokat. Ahol becsukodik az ajtó, ott a következőben ki is nyílik egy második ;)Muszáj..Akarni kell. Én meg akarom.Csak azért is:)

Szóval a szorítás a mellkasomban, már három napja tart. Kb. úgy érzem, mint valaki ráült volna…Kifeküdtem a napra, egy pléddel burkolodztam be tegnap..Jól is esett. Mégis úgy érzetem, hogy “összetörök” mentem….Eszembe jutott, hogy van levendula olajam. Természetgyógyászomtól vettem a tél folyamán. Rákentem a mellkasomra, és jobb is lett….hátha..

Tegnap pont azon gondolkoztam, miközben úgy éreztem, hogy ismételten elegem van. Miből is?!A hangulatingadozásokból, a sírásokból a kilátástalanságból, és ebből az egész: kevert szorongásos, és depressziós zavarból..Idegesít..

Elhatároztam magam. Meg akarok gyógyulni!Most. Na jó, ha nem megy rögtön, akkor idővel…Újra szeretnék egészséges lenni, szeretnék élvezni azt, hogy milyen jó egészségesnek lenni. Mennyire jó lenne önfeledten nevetni, és egy igazi lightos estét tervezni:) Amiről nem rohansz haza, hanem magadba szívod, a tavasz, és a nyár illatait, szineit csodálod, és kipihenve szilárd elhatározzással jövőt építeni!:)

Vannak, és jönnek még hullámvölgyek, de annyira kértem az Istent, hogy segítsen…Nekem hosszú életet jósoltak:)Akkor meg, nem élhtem úgy végig…Betegen….

Úgy szeretnék újra egészséges lenni!:)

#5768 Kisprucsok hozzászólása: 2011.04.10. 05:37

Kedves Gigi!

Minden elismerésem a Tiéd a kitartásod miatt! Mielőbbi gyógyulást kívánok!

#5767 Ikszypszilon1 hozzászólása: 2011.04.04. 20:03

Büszke lehetsz rá és magadra is! Én seggre ülnék mielött pofára zuhanok. Soha nem jön be…Pofára zuhanok a hiszékenységem miatt. Is.

#5766 Ikszypszilon1 hozzászólása: 2011.04.04. 19:56

Kedves Rabbi ! Igazad van megértelek. Bár, a kutyaharapást szőrivel lehet kezelni. Nem szabad régi sérelmekre gondolni, bármilyen nagy is az a sérelem, mert most már nincs, csak egy fantomkép, ami pl. Gigiben maradt. Ha ezt tudomásul veszi, reménye lehet egy szebb és boldogabb jövő felépítésére. A továbbiakban, amit megkell tennie, hogy nagyobb személyes felelősséggel vállalja életét. Elfogadja magabiztossága természetes, hogy csorbát szenvedett, akkor. Nem gondolom, hogy Gigi úgy érzi: Így hozta az élet…. Ki fog próbálni új képességeket. De valóban, a mumus nem tűnik el, ha ezeket a képességeket nem próbálja ki, hanem csak vesztesnek érzi magát.  

#5765 rabbi hozzászólása: 2011.04.04. 19:44

Minden embernek at kell esnie csalodasokon,hogy felnotte valhasson….Zsuzsikam 11 honapos lehetett.Mar ugyesen jart.A delutani alvasbol ebredt.En a konyhaban foglalatoskodtam.O elindult keresni,s hallotta,amint a kavedaraloval lent zorgok.17 burkolatlan betonlepcso akadt az utjaba lefele.Az elso nehanyat ugyesen meglepte,de egyszercsak guriguriguri guri,egesz az eloszoba koveig.Ott-meg hasalva-korulnezett,hogy latta-e valaki,s erdemes-e panaszkodva sirni.Nem vett eszre,s csak huppogott ezert.Odamantem hozza es megkerdeztem:Talaltal valamit a foldon,vagy csak keresgeltel?-s kozben vegig simogattam kiallo tagjait,hogy tort-e valamije,s megkerdeztem:Ugye felezunk?….Ezutan ovatosabban lepcsozott,es en szonyeggel burkoltam a lepcsofokokat…..Ma mar 27 eves,es regionalis managere egy amerikai multinak 9 europai orszagban.Tudja milyen elesni,es vigyaz.Ha esik,rendszerint sajat talpara.Buszke vagyok ra!

#5764 Gigi30 hozzászólása: 2011.04.04. 19:10

Kedves XY!

Nagyon jó állásom volt. Tényleg. Valóban “nemakárhogyan sikerült elveszíteni”://

Én nagyon jó kijöttem a főnökkömmel, és a másikkal is szintén. Bizalmat kaptam, és adtam is. Kemény meló, kemény “játék”. Mindig igyekszel, megfelelsz. Kitűnő munkaerő, és ezt nyilvánosság előtt kis is jelenti!Gigi örül, boldog, és igen Föld fölött jár…Azonban sosem felejti el, hogy honnan jött…Sosem…

Főnököm normális, kedves, látja igyekvő vagyok. Dícsér:”A kis ügyes”….Érzem, hogy megbizik bennem. Ez kölcsönös. Tényleg látja igyekeztem, és hogy odateszem magam. Közös érdek…..

Aztán a másik főnök titkára egy nap bejelenti, hogy hát ennyi volt….

Hogyan???Igen ennyi…Felfordul a világ…Gúnyos mosoly kiséretében hangzik mindez….Aztán még keresnek párszor…Már teher….Igyekszem túl tenni magam rajta…Felejteni akarok….Túl hamar..nem hagyják….

Negatív dolgok lassan bekúsznak az életembe…Állandó sírás, és feszültség..

“Nem merte megmondani”-mondták ismerősők….Nem mert odaállni elém, hogy megmondja:”Ennyi!”

…és lám valóban ennyi….ha lett volna ideje, bejön az irodába…..Neki nem volt…Mint írta nekem…Már telefonra sem…..Valójában a szemembe sem mert nézni, hogy megmondja…A másik főnök titkára, ahogyan közölte, ahogyan aztán fenhéjjázott….Nincsenek szavak…

Mint ahogy a Lady Hamilton filmben:”MI történt akkor? MI történt azután?Nincs akkor, és nincs ezután..”

Gyógyulgatok….lassan..Már nem úgy fáj, de fáj….Majd múlik csendesen…..Csitul a vihar után a tenger is. Igaz?

#5763 rabbi hozzászólása: 2011.04.04. 19:05

Kedves XY!

En egyikre sem vagyok kepes,de Gigi igen,ha mar ismeri az “ellenseget”.Akkor sem lesz egyszeru,mert a mondas ugy szol,hogy akit a kutya megharapott,a pincsitol is fel.Ezeknek a felelmeknek,lekuzdhetetlkennek tuno akadalyoknak a leteperesehez kell a mumus ismerete.(nem nekem,hanem neki.)

#5762 Ikszypszilon1 hozzászólása: 2011.04.04. 15:36

Szia Gigi!

Nem ítrad le mi okozta nálad a depressziót, csak annyit, hogy nemakárhogyan elvesztetted az állásod. Sajnos, gyakran találkozik mindenki, hidegfejű, számító főnökkel, aki jól végzi a munkáját és céltudatos. Azonban értelmi képességük mellet, az érzelmeket kénytelenek elhanyagolni, vagy nem tudják kinyílvánítani azt. A munkahelyed elvesztésével sajnos, kikerültél a megszokott közegből, ez nagyon rossz, velejárója a pénztelenség, de még rosszabb, ha azt érzed, nem vagy “valaki” és elvesztetted a tekintélyed. Ennél még sokkal rosszabb, ha az ismerősök, barátok elfordulnak tőled. De, ez nem azt jelenti, hogy elvesztetted az esélyeid, csak rajtad múlik találsz -e új munkahelyet…

Vannak akik könnyebben túl jutnak a kríziseken, és felteszik maguknak a kérdést: Miért történt így? És ami még nehezebb, képesek is őszintén válaszolni. Természetesen őket sem óvja meg a fájdalom, a rossz percek, napok, de segít túl jutni rajtuk. Vannak akik önmagukat vádolják, akik tehetetlennek érzik magukat, szoronganak és depresszióba esnek. A válságon könnyebb túljutni, ha felteszed magadnak a fent írott kérdést önmagadnak, és ha úgy fogod fel az eseményeket, pl. munkahelyed elvesztésével kapcsolatosan: Nem baj, legalább egy jót kuláztam a wc-be. Bocs.

Más.

Nem tudom milyen nevelésbe részesültél, de ha túlzott szigorral, vagy engedelmességgel kellett szembenézned, akkor táptalajt adtak neked a önbizalom nélküliséghez és a szorongáshoz. Mindez vezethet a depresszióhoz.  Légy önálló, tanulj meg nemet mondani, ha vágyaiddal valaki ellenütközik, tanulj öniróniát, relaxációt, használd a természetes bizalmatlanságot, ne legyenek kisebbségi érzéseid.

Bizz és higyj magadban, így nem fogsz összetőrni a nehéz helyzetekben, és újra egészséges leszel:)

 

#5761 Gigi30 hozzászólása: 2011.04.04. 07:30

Köszönöm mindenkinek a hsz-ét:) Sokat jelentett:) Jelent:)

Dina!Igen, ismerem a depresszióm kiváltó okát. Igyekszem is tenni elenne. Ezért mentem el pszichologushoz. Azonban, előbb kellett volna…

Igen, minden erőmmel azon vagyok, hogy megoldjam ezt a helyzetet, és hogy minél előbb gyógyult emberke legyen belőlem:)Köszönöm Dina!Neked is mielőbbi gyógyulást!:)

Kedve XY!Köszönöm a hsz-at:) Igyekszem gyógyulni:) Nem, nem mértem pulzusszámot, sem vérnyomást.Viszont annyit mondhatok, hogy alacsony a vérnyomásom…:/

#5760 Ikszypszilon1 hozzászólása: 2011.04.04. 06:31

Rabbi! Képes vagy Gigi depressziójának oldásához, önbizalmának helyreállításához lelki rehabilitációt nyújtani, ami hosszú hetekbe telhet? Emellet, a családjára, a közeli hozzátartozóinak is tudnál tanácsot adni, mit tegyenek? Szociális rehabilitációt is tudsz nyújtani Giginek, hogy visszataláljon a társadalomba, tudsz segíteni neki, hogyan találjon munkát?

#5759 Ikszypszilon1 hozzászólása: 2011.04.04. 06:08

Kedves Gigi ! A mellkasi szorításkor mértél vérnyomást + pulzus számot :O?

Ne feledd, nem vagy beteg. Ez egy állapot, amiből van kiút, de ezt az állapotot komolyan kell venni. Napsütéses, mosolygós szép napot kívánok és Boldog, harmónikus, egészséggel teli életet. :)

 

#5758 rabbi hozzászólása: 2011.04.03. 22:30

Kedves Gigi!

Irnal arrol a kibuktato esetrol ami kikeszitett.Ha nem akarsz itt, irj magan levelben.kistrombitas@yahoo.com   Talan nyakonfoghatjuk azt a szornyiket!

#5757 Dina861 hozzászólása: 2011.04.03. 21:36

Szia Gigi !

Új vagyok még, történetedet nem ismerem.

Először is kívánom, hogy légy újra egészséges és boldog mindentéren.

Depressziód kiváltóokát ismered? Amennyiben ismered megpróbáltad megoldani?

Üdv. Szebb jövőt !

Edina

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close