Egy szorongó története

2012.03.01. 05:10

Sziasztok!

Egy 27 eves srac vagyok. Egy evvel ezelot nalam is megalapitottak ezt a bizonyos szorongast panikbetegseget. Utolag visszagondolva fiatalon 13 eves koromtol emlekszem ha lefekveshez keszultem mindig rettegtem a halaltolmilesz ha meghalok fiatalon vagy valamelyik csaldtagom hírtelen meghal. Ez így tizeneves koromban sokszor visszajot de csak rovid idore mindig max egy ket het evente. Azt hiszem olyan 18 20 eves koromtol nem talalkoztam ezzel.

Kozepiskolas koromba ha kerdeztek mit akarok kezdeni az elettemmel mindig azt mondtam hogy enge nem erdekel se foiskola se egyetem en mi hamarabb kulfoldre szeretnek menni elni es a vilagot latni szeretnem. 25 eves koromra sikerult kikoltoznom Londonba. Eleg hamar talaltam melot is es nagyon elveztem ez egeszet. Majd 8 honap utan eloszor hazamentem 1 het holiday-re. Es ott az utolso napokban elkezdet a nyakam jobb oldala fajni, Eloszor azt hittem csak elaludtam. Mivel nem erdekelt nagyon es jot vissza a repulom visszatertem es nyomtam a melot tovabb es elveztem az egeszet, kozben utanam jott e legjobb gyerekkori cimboram akivel egyutt nottem fel így meg jobban tetszet. Bocsi ezert a sok koritesert de kesobb ezek meg fontosak lesznek szerintem.

Szoval egy par honap a egy ejszak arra ebredtem hogy szedulok.Felkeltem es maszkaltam a lakasba majd atment, de mihelyt lefekudtem megint elkezdtem szedulni.Így nemigazan ment a pihenes ejszaka mert mindig csak ulo helyzetben tudtam aludni es ha almomba atvaltottam fekvo pozícioba egybol elojott a szedules.Ez ido tajt eleg sokat dolgoztam az elmult ket honapba mivel a kolegak sorba mentek szabira. Azt hittem hogy kimerultseg. Fogtam magam es en is kivettem egy het szabit es hazamentem piheni gondotam jot fog tenni ekozben a nyakamba a fajdalaom hol a csukjamba jelentkezet hol a valamba hol a nyakam es a melkasom talalkozasanal. Szoval egy het utan visszatertem es mentem melozni. Egyik nap melo utan hazafele a metron azt ereztem hogy gyenge vagyok szedulok es szur a melkasom es mindjart megall a szivem. Ez olyan 10 percig tartott es el is mult,

Masnap ugyanez megismetlodott a melohelyemen es otthagytam keretem egy het szabit hazamentem es ejszaka arra keltem hogy megint rosszul vagyok szedules melkasi szuras hanyinger.Elmentem itt az ejaszakai ugyeletre ahol csinaltak egy EKG.t ami minden rendben talalt de mire ezt a vizsgalatot csinaltak nem voltam rosszul, Sokat gondolkoztam meg olvastam a neten hogy mi lehet a problema de semmi hasznosat nem talaltam csak rosszab volt mert bemeseltem magamnak mindig epp azt amirol olvastam a neten, Egy hetig nem mentem dolgozni es ezelatt a het alatt tunetmentes voltam, így hat munkara jelentkeztem es bementem melozni de mar az elso nap rosszul lettem, Es inentol kezdve így dolgoztam hogy mindig rosszul voltam a munkahelyemen. Ezt nem birtam sokaig meg a kolegak is lattak hogy nem vagyok a regi nem tudtam azt a teljesítmenyt hozni mint elotte így ugy gondoltam hogy ha melohelyet valtok akkor az jott fog tenni. Így hat leszamoltam,

Ezalatt -ezt így csak visszagondolva latom-ha ki kellett menni a tomegbe utaznom a a metron buszon mindig szorongva tettem es rettegtem hogy valami rosz fog velem tortenni. Így nem szerettem sehova menni. Pedig ezelott egy evvelmikor kijottem imadtam a varosba buszozni megismerni a varost, ha volt egy szabadnapom felpattantam egy buszra nem erdekelt mere ment csak mentem vele es felfedeztem a varost. Így hat ugydontottem hazajovok es kivizsgaltatom magam. Itthon elmentem a korzeti dokihoz elpanaszoltam a gondjaim szedules, fajdalom a nyakban vagy a valban mikor hol, melkasi fajdalom nem tudtam a bal oldalamon aludni csak a jobb vagy a hatamon meg a hasamon se mindig azt ereztem hogy nyom a szivem. Erre o elkuldozz vervetelre ful orr gegeszetre es idegre,az idegen csinaltak egy nyaki ultrahangot es egy rongent meg megvizsgaltak a reflexeimet . Na itt mindent rendben talaltak es kerdeztem a dokit hogy de akkor mi lehet a bajom es o kimerultsegre gyanakodott. Így ugy voltam vele hogy pihenek otthon egy par honapot es visszajovok Londonba. Ekozben anyukam osszezedte az ismeroseit es elitezet egy kardiologiai vizsgalatot ahol csinaltak egy EKG-t es egy szívultrahangott ahol ismet rendben volt minden, majd elmentem egy Idegorvoshoz akinek elmondtam ezt az egesz tortenetet es egybol ravagta Panikbetegseg.

Megkerdeztem mit tehetek ellenne erre o valtoztassam meg a gondolkodasomat vagy a masik szokjak ra a piara de ezt viccesen mondta. A frontint ajanlotta nekem s es mivel anyukam szedi mivel neki alvasproblemai voltak ekkoriban így elalvas elott elkezdtem bevenni egyet. Ettol tenyleg jol aludtam sikerult ataludni az ejszakat teljesen.De mivel feltem hogy ra lehet szokni meg í egy het utan csak akkor vettembe lefekves elott ha vegkep nem tudtam elaludni. KB egy heten ketszer, Így eltoltottem meg ket honapot otthon sokat jartam ki a szabadba sportoltam majd hogy nem tunetmentes lettem. Ígyhat mikor a gyerekkori cimboram aki kijott lakni utanam Londonba mondta hogy jon haza Juniusba 2 hetre eldontottem hogy vele visszaterek, Így is let probaltam nyugodtan kezelni mindent nem stresszelni. 2 nap alatt sikerult talalnom melot is nyugodt melo is volt nem kellett rohanni soha így egesz szepen eltelt a nyar dolgoztunk, penzunk is volt elveztuk a dolgokat. A biztonsag kedverert hoztam magammal frontint es neha neha estekent ha eresztem hogy feszult vagyok beveszek egyet. Szeptemberben munkahelyet sikerult valtoztatnom es atmentem dolgozni a haveromhoz  akivel sikerult úgy elintezni a beosztast hogy a pihenomapjaink egyutt legyenek hogy jusson ido a szorakozasra is. Így most hogy írom az egeszet latom hogy probaltam mindig ugy csinalni a dolgokat hog y ne legyek egyyedul se otthon se a munkahelyemen, Ugy erzem ha egyedul vagyok akkor nem tudom a gondolataimat szabajozni es csak a roszra gondolok.

Ekozben kijott dolgozni egy ujjabb regi jo barat aki eloszor eleg messze lakot tolunk meg mashol is dolgozott de Januarba sikerult athozni a mi melohelyunkre.Ekozben sajnos otthonrol eleg rosz híreket kezdtem kapni anyukamrol. Rola tudni kell hogy evek ota gyomorbantalmakkal kuzd es eleg ideges tipus agodik mindenert. Mivel ha nem figyel oda hogy mit es mikor eszik akkor estere mihelyt lefekszik begorcsol. Egy par eve bizonyos reflux vagy mi a fenet alapítottak meg nala. De most anyira rosszul volt hogy elkuldtek gyomortukrozesre ultrahangra es vegbeltukrozesre. Az ultrahangon talaltak a majan valami tamire azt mondtak hogy kell egy CT vizsgalat ez olyan novemberbe volt es a CTre februar elejere kapott idopontott. Ekozben az o anyukajanak akinek volt egy par eve szívmutetje ki kellette tagítani a nyaki ereket, Ettol o meg idegesebb volt es jelentkeztek nala a panikbetegseg tunetei januarra odaig fajult hogy nem tudot dolgozni menni es valakinek mindig otthon kellett vele lennie mivel ha egyedul maradt egybol rajot  a panikroham híaba probalta a haziorvos es a szomszedban lako profeszor is megnyugtatni, meg meg nem csinaltak a CT ami nem talalt semmit es meg nem nyugodot. Jelenleg dolgozik ismet de meg mindig szedulesre es gyengesgre panaszkodik. De remelem jona tavasz es a joidotol meg jobben elfelejti ezt az egeszet.

De valojaban amiert en is ide írtam -amugy reggel 5 ora van es fel negytol írom ezt es egesz ejszaka olvasgattom az interneten a szorongasos tapasztalatokat-az az hogy kozben en az elmult ket hetben egyedulmaradtam mivel a baratomat athelyeztek Birminghamba így mikor hetfo kedd szerda mikor szabadnapos vagyok es egyedul maradok a lakasba egyre jobban jonnek elo a tunetek.Gyengeseg szedules melkasi szuras halalfelelem de foleg mikor az agyba bujok es keszulok elaludni.

Na kb ennyi az en storim de most jobban erzem magam hogy leírtam ezt mind.

Gral
#8780 Gral hozzászólása: 2012.03.05. 14:50

Nehéz ebből egyedül kikeveredni, de a szándék már megvan. Jó lenne egy jóbarát, aki meghallgat, lehet, hogy tanácsot is ad. Ő nem azért tudja jobban, mi a probléma, mert okosabb, hanem azért, mert ő nincs benne. Aki benne van, az nem látja, ahogy Csernus mondaná, mi csak kifele nézünk magunkból, és magunkat csak a környezetünk visszatükrözödéséből látjuk. Akár erről az oldalról is kereshetsz barátot, aki közel lakik hozzád és hasonló problémákkal küzd, mert ő mégjobban megért téged.

#8779 ATTIKA hozzászólása: 2012.03.02. 11:46

Szia Dave!Hasonlók a tüneteim.Gyengeség ,szédülés.De az igaz hogy a gondolatokon sok múlik.Át kell magunkat programozni,de ez pokoli nehéz.Kitartást kívánok szeretettel,Attila

#8778 rosemary hozzászólása: 2012.03.02. 07:18

Kedves Dave!

Jól csinálod, be ne zárkózz!!! Ne kerüld a félelmet kiváltó helyzeteket – inkább menj bele! Meglátod, hogy csak múló dologról van szó, és egyre erősebb leszel. Őszintén tisztellek a bátorságodért! Szabadnapon pedig ne legyél egyedül a lakásban, menj várost nézni, kocogni – vagy ha mindenképp otthon akarsz maradni, kezdd el tanulmányozni pl. a feng-shui-t és rendezd át a lakásod! Majd meglátod, milyen izgalmas lesz. Ahogy változnak körülötted a színek, illatok, formák, úgy kezdesz te is változni!

Jó munkát önmagadhoz: rosemary

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close