Húsvéti emlékek

Téma címkék:
2013.03.30. 09:13

Kedves Olvasóink! Kicsi az esély rá, hogy az idei Húsvét hétfőn egészségügyi sétát tegyünk a szabadban, a locsolók kezében a kölni mellett ott szorong majd az esernyő is, a nyuszi pedig a kert helyett minden bizonnyal más helyet keres a csokitojások eldugdosásához.

/images/0000/0189/húsvéti_tojás600.jpg
De mindez nem szegi kedvünket, minek keseregni még az időjárás miatt is, nem igaz? Húsvét van!

Itt most – a betegségeket kicsit feledve – egymás és önmagunk szórakoztatására kellemes húsvéti emlékeket keresünk. Menekülés a szódásüveg elől, humoros locsolóvers, kinek mi jut eszébe?

Kellemes Húsvéti Ünnepet Kívánunk!
A Várószoba.hu csapata

 

#11830 kispircsi hozzászólása: 2013.04.04. 10:03

Gabi 49, én is irhatnám, hogy Árpi 49. Érdekelne a dolog, mivel van egy tüdőtumorom.Hát erről ennyit. Köszönöm, cimem:nagyarpi@vipmail.hu

#11829 gabi49 hozzászólása: 2013.04.04. 08:46

Kedves tagog  ugy érzem, hogy kötelességem veletek megosztani valamit,eddig én se nagyon hittem a csodaszeekben, de most rátaláltam valamire, egy olyan doog, hogy Tatabányán az onkologus doktornő már alkalmazza a begeinél, jó eredménnyel, de rengeteg betegtapasztalat is van róla pl nagyon jól javul a látás van aki azót is  szemüveg nélkül olvas,vagy a parkinzonkor, tisztitja az ereket, a vizháztartást helyrehozza és ezáltal fiatalit is, magasvérnyomás cukorbetegség pajzsmirigy alul feül müködés és még sorolhatnám de ide el se fér, akit  érdekel bóvebben azt kérem hogy jelezze,  Köszönettel Gabriella

museto
#11828 museto hozzászólása: 2013.04.01. 20:47

Üdv Mindenkinek!

Hát letelt a Húsvét is, sok érdekes dolgot írtatok a locsolkodásról. Csak egy adalék részemről, gyermekkorunkban falunkban a fiúk természetes módon mentek locsolni, én is, és ha valakit kihagytam, ünnepek után számonkérés volt az ismerős család részéről, ugyan mért hagytam őket ki? Édesanyám varrónő volt, a falubeliek szerették nem túl drága de precíz munkáit. A kölcsönös tisztelethez hozzá tartozott az ismerősök felkeresése és köszöntése ilyen ünnepek alkalmával. Én kisunokáimmal ma is, igaz redukálva igyekszem ezt a szokást tovább vinni, de ők városi gyerekek lévén nem nagyon lelkesednek. Nehéz őket a Minimax, Carton, meg a bugyuta TV2 elől kirobbantani. Csak bámulják a sok eszement zagyvaságot, a szörnyeket, beszélő vonatokat, stb. Mire fognak ők emlékezni, ha felnőnek? Ezekre a kultúrmocskokra? Nagyon várom a jó időt, mert akkor ki tudom őket terelni az udvarra. Ma a 2 éves kisunokám talált a nappaliba egy kis pókot. Teljesen fel volt villanyozódva, azóta egyik kedvenc szava a pók és mindenhol keresi, mert mászik, meg mit eszik, mert miért fázik ő is, és különben is hol van az anyukája meg az apukája? Legalább fél órát beszélgettünk vele erről a kis betévedt élőlényről. Nagy a felelősége a mai szülőknek és nagyszülőknek!!!

Museto

klmaan
#11827 klmaan hozzászólása: 2013.03.31. 02:02

Köszi Elektor, hogy megosztottad ezeket az élményeidet! Bizom benne, hogy most már Neked és szeretteidnek is könnyebb, de abban biztos vagyok, hogy ezek az élmények meghatározóak egy életre. Gondolom, hogy most is jó testvérek Vagytok és számíthattok egymásra!

Áldott ünnepeket Neked és Családodnak! Szeretettel: Klmáan

#11826 elektor hozzászólása: 2013.03.30. 17:37

Kicsi gyermekként mentem a szomszéd nénit locsolni. Szeretett Édesanyám csinált nekem színes vizet és én bekopogtam a szomszédba. Talán ha öt éves lehettem. Verset mondtam e vagy sem arra nem emlékszem de valahogy túlestem rajta. A néni öntött egy nagybögre kecsketejet és biztatott hogy igyam meg de én hazafelé vettem az irányt óvatosan mert otthon még volt két kissebb tesvérem. Bizonyára ez volt az első húsvétom amire visszaemlékszem. Azóta sok húsvétot megéltem,kenyérjegy,tejjegy és nagyjából harmadik osztályos lehettem mikor   megismerkedtem a kakaóval mint innivalóval. Budapesten születtem és éltem, élek és emlékezem néha. Sokakat nem érdekel tudom, hogy este odaültek kissámlival a hentesüzlet elé, hogy reggel ha nyit az államosított hentesbolt talán jut majd …..Elnézést de belenéztem kicsit az én “kosaramba” . Legyen Békés Boldog Húsvéti Ünnepetek.

#11825 Gabo hozzászólása: 2013.03.30. 13:26

Áldott Békés Húsvétot Kívánok Mindenkinek szeretettel!

Nagybátyám volt a szódásüveg nagymestere. Gyerekkorom óta – amikor még a szódás lovas kocsival hordta az üveges szódát – minden húsvétkor addig mesterkedett, míg nyakon nem locsolt szódával. Sajnos már meghalt, szeretettel emlékszem rá. Soha nem haragudtam, hogy sikerült kicseleznie, inkább jót nevettünk.

klmaan
#11824 klmaan hozzászólása: 2013.03.30. 12:38

Kedves Olvasó Társak!

Hát! Ez sajnos nem mese! Az sem, hogy milyen szegények voltunk, mennyire be kellett osztani mindent! A kenyérnek hatalmas értéke volt! Az ÁVO sem mese, pedig egyesek szeretnék abba a kategóriába tenni. Most meg állítólag nagyon rosszul élünk. El kell menni a bevásárlóközpontokba, s egy kicsit belebambulni a kosarakba. Aztán arra jövünk rá, hogy ennyi étel, ital, finomság és felesleges, sőt, egészségtelen árú, ami a kosarakban landol, már a bűn fogalmába tartozik, s nem volt pár 10 évvel ezelőtt sem. Egyrészt, mert saját egészségét is rongálja aki veszi, másrészt, tényleg lehetne egy kicsit adakozóbb lelkülettel élni.

Na! Egy kicsit kemény voltam, de én is éltem az 50-es években már. Látom a média, a reklám elképesztő hatását. Én a saját háztartásomban ígyekszem az egyszerűt, az egészségeset, de nem könnyű!

Ha már egészségügyi Honlapon vagyunk, akkor megosztom, hátha jó ötlet valakinek. Évek óta csak egy 1/2 dl ecetet öntök az öblítő helyére. Védem a mosógépet a vizkőtől, valamint a ruhát friss illatuvá teszem, s nem teszem ki a bőrömet, s ezzel a szervezetemet a sok vegyszer lebontásának. Természetesen, a rozsdamentes mosogatómat, és gáztüzhelyemet is ecettel burítom “nyakon”, s a legolcsóbbal. A desodor gyártók is szegre akaszthatják miattam a tudományukat. Szódabikarbóna és kukoricakeményítő felesben! Tökéletes! S nem megy el egy csomó mosószer, szappan és viz a ruha síkálására, mert ez aztán nem hagy foltot. A neten lehet találni krém válozatot is. Nekünk teljesen bevált a por. Erre a figyelmünket a 30 éves lányon hívta fel, s ennek külön örülök. Így természetes lett, hogy a testvérei is használják. Nem az anyuka osztja az észt.

Betegek vagyunk, aztán nem látunk ki otthon az elektromos vezetékekből. Úgy világít éjjel is a lakás, mintha nappal lenne! Legalább húzzuk, vagy kapcsoljuk ki, amennyit lehet belőlük, ha nincs használatban! Nagyon káros, az alvási időre különösen!

Fel nem bírom fogni, hogy vehet egy anyuka tavasztól, amikor jönnek a hazai gyümölcsök, banánt, meg hasonló borzalamat a gyerekének! Aztán tömegével az allergia, a gyógyszerelés, a közgyógy! Egy doboz “danon aktiviából” hónapokig csinálok otthoni finomságot, otthoni kompóttal, lekvárral. Nagyobb %-ú tejet forralok fel, langyosra hűtöm, s belekeverem az anyagot. A maradékkal folytatom.

Elnézést, de ezt hozta ki belőlem Samuka sorai. Nagyon köszönöm, hogy leírta, megosztotta velünk. Nekem most jó, hogy kiírhattam ezt magamból.

Áldott, békés, egészséges HÚSVÉTOT Mindenkinek, kicsiknek és nagyoknak!

Sok, kedves perceket a locsolóknk és a meglocsoltaknak!

Üdv szeretettel: Klári-Klmáan

Samuka
#11823 Samuka hozzászólása: 2013.03.30. 11:17

Hej! Azok az ötvenes évek!
Szegények voltunk. Nem volt kalácsunk, de még kenyerünk is alig.
Egyszer csak kopogtak az ajtón. A tisztelendő úr jött egy bőrönddel.
Összejárta a környék szegényeit, akit ismert és szétosztotta a kalácsot, a  sonkát, melyet előzőleg a valamivel jobb anyagi helyzetben lévő hívőktől kért és kapott. Aztán soha többé nem láttuk, elvitték az ávósok.

Áldott, békés Húsvétot kívánok Mindenkinek!

klmaan
#11822 klmaan hozzászólása: 2013.03.30. 11:10

Nagyon köszönjük!

Én is kivánok áldott ünnepeket a Várószoba dolgozóinak és minden Honlap olvasónak!

Üdv szeretettel: Klmáan

#11821 kispircsi hozzászólása: 2013.03.30. 10:14

A várószoba minden olvasójának kellemes ünnepeket, a hölgyeknek sok locsolkodót kívánok és további jó egészséget.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close