Menier vagy mégsem?

2013.04.03. 18:47

Sziasztok!

2007-ben kezdődött, amikor is egy fülzúgás alkalmával felkerestem a fül orr gégészem. Ekkor 30 %-os idegi halláscsökkenésem volt amit infúziós kúrával sikerült helyreállítani. Ezt követően több alkalommal volt de csak forgó jellegű szédülésem, de a fülzúgás soha nem jött elő. 2 év alatt fel is vettem minden évben legalább egyszer az infúziós kezelést. Ezt követően kerültem egy  netes keresgélés után Dr. Szirmai docensnőhöz, aki megállapította hogy nem Menier szindróma, “csak” bppv.

Lassan 2 éve tünetmentesen némi forgó jellegű szédüléssel, ami azonban a docensnő által adott tornagyakrolatok végzése után megszűntek. De alig 2 hete ismét jött a szédülés mely a homeopátiás gyógyszerrel rendeződött, de egyik nap fülzúgással ébredtem. Ennek lassan 2 hete, de már túl vagyok egy szteroidos infúziós kúrán és az eredmény semmi. További fülzúgás, na és a stressz. Röviden most ennyi.

 

#11890 Lotti hozzászólása: 2013.05.23. 17:17

Szia Zsuzska!

Na szóval és tettel, itthon vagyok:-))) Hosszas beszélgetés után arra jutott a doktornő, hogy szükséges a szorongás csökkentése pszihoterapeutával:-)) mondtam neki, hogy akkor tudom, hogy hol és kit kell keressek hála NEKED:-))

És akkor a lényeg, igen átbeszéltünk más lehetőségeket és amire gondoltam, javasolta. Ez pedig a BEMER vizsgálat. És ez van Debiben, jelenleg most ha jól tudom a Simonffy utcára költöztek jelenleg. Be kell jelentkezni és vizsgálat és jöhet a kezelés. Maga a doktonő Pesten is dolgozik magánban ilyen klinikán, úgyhogy megnyugodtam, hogy ki kell próbálni. Rontani nem ront azt mondta, és olyan 10 kezelés már érezhető javulást okoz.

Ha lement ez a fránya fizikai, bejelentkezem és elkezdem. Ha úgy gondolod és átrágod magad a lehetőségeken, akkor akár együtt is megindulhatunk, hátha még a támogatással is segítünk egymáson:-))))

Úgy örülök, hogy olyan lelkesen írsz a lányokról, jó olvasni. Sajnos nekem nincsenek keresztgyermekeim sem, kicsi a család.

Mi zu az orvosoknál? Mindent sikerült lejárni a héten? Hát így aztán tényleg nem lehet pihenni, az állandó időbeosztás és alkalmazkodás.

Zsuzska! Én a neten akadtam rá a docensnőre és kértem a klinikára időpontot és csak mentem. Igaz, hogy a dokinőnek van magánrendelése a Medimom központban is, de ez rendes sztk alapú rendelés de ettől eltekintve minden megjelenéskor adok.

Azt megjegyezte, hogy nagyon szorongásos vagyok és ez okozza ezt az állandő feszültséget és ezzel kedzjek vmit. Na vhol könnyű ezt mondani, mint ahogy Te is írtad, olyan munkahely és életstílus nincs vagyis nincs rá alkalmam:-))))

És örülök, hogy tudunk talizni, szerintem baromi jól el fogunk  tudni személyesen is dumcsizni és ha már Nyírbátor akkor maradjunk itt szabolcsban, hétvégén azaz pénteken úgy is jövök mindig haza és csak hétfő reggel megyek vissza Debiben. Ha gondolod akkor a telszámodat elküldheted a tandusi@freemail.hu email címemre és akkor telcsin egyeztetünk.

Na akkor további kitartás, és tessék írni, hogy mi zu?:-))

Jövő héten szabin vagyok, jön haza a kicsi párom, így majd én is rádírok, hogy épp hogy vagyok, meg persze hogy érdeklődjek felőled:-)))

Puszi: Lotti

 

#11889 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.05.21. 11:52

Szia Lotti!

Örülök, hogy idézőjelben renben vagy:-))) Én is idézőjeles vagyok, de még mindig tp-en. Mit ne mondjak, ebből a tp-s fizetésből aztán kezeltetheti magát az ember és még maradjon hozzá nyugodt is…Na mindegy! Majd csak lesz valahogy. Ameddig mondják, addig itthon maradok, fő a gyógyulás/egészség!

Fizikai felmérő! Húúúú! El is hiszem, hogy most izgulsz! Van egy pár rendőr bácsi a családban, nekik is mostanában volt:-)))(((

Hááááááát, kérlek szépen a hosszú hétvége tényleg hosszú volt. Végig feküdtem, mert annyira gyötört ez a szédülés, fejfájás, hogy azt hittem soha nem lesz vége. Szerintem a front is közrejátszott, meg a női gondok. Ma voltam vissza a neurológián, semmi különös. Holnap még szemészet, csütörtökön psziterápia, pénteken meg vissza kellene mennem Debrecenbe… Beosztják nekem a hetet mindig. Aztán pihenjek:-)

Keresztlányaim:Anett 10 és Dóra 8 éves. De a kicsi már túlnőtte a nagyot:-) Mondjuk Dorcsi igazából nem is a keresztlányunk, csak “örökbefogadtuk”:-)),de pici kora óta nekünk mondja, hogy kerianyu-keriapu. Az igazi keresztszüleit a nevükön szólítja… Sokszor mondtuk már neki, hogy ez nem szép dolog stb., de a gyermek azt mondta tudja, de neki a “kicsi szíve azt súgja”, hogy mi vagyunk az igaziak <3 Nagyon szeretem őket!

 Lotti! Hogy kerültél te a docensnőhöz? Kell oda valami beutaló, vagy magánúton megy ez az egész? Erősen gondolkodom rajta, hogy én is elmegyek hozzá. Ideje lenne már pontot tennem ennek az egésznek a végére. Csak szaladgálok fűhöz-fához, de előbbre nem jutok:-( Kíváncsi vagyok rá, hogy mit mond majd (NA MEG ARRA IS AMIT TITKOLSZ)!!!! Nagyon szorítok neked!!!!

A tali bármikor, bárhol jó:-) Én nyírbátori vagyok, úgyhogy nem vagyunk oly messze egymástól:-))) 

SZORÍTOK NEKED!!!!

Üdv: Zsuzska

#11888 Lotti hozzászólása: 2013.05.20. 11:35

Szia Zsuzska!

Ne izgulj:-)) minden rendben, na ezt kicsit idézőjelben jegyzem meg, de minden ok. Kicsit behavaztak munkával, a debreceni biztonság végett, jelenleg éjszaka is be vagyok osztva így meg aztán nagyon fárasztóak a napjaim. Mivel ekkor ledolgozom a kis 8 órám, aztán este megyek vissza 23-ra és bent vagyok hajnal 3-ig, aztán reggel irány vissza az íróasztalhoz. Lassan többet alszom itthon, mint eddig bármikor.-)))

Nálad mi zu? Meg persze ahogy írtad Te is lassan itt a 23-a és kicsit ideges vagyok, hogy mit is fog mondani a docensnő. De remélem amit kérdezni akarok azt helyeselni fogja, hogy aztán megosszam veled is és hátha lesz vmi könnyebbség a mindennapunkban:-))

Jól vagy? Keresztlányok? Mennyi idősek a gyerkőcök? Hogy telt a hosszú hétvégéd? Munka, dolgozol már, vagy még táppénz?

Csütörtök estr mindenképp írok, hogy mi zu és ha letudtam a fizikai felmérőm, ami nekem egy rémálom:-)))(((, akkor talán valóban összehozhatunk egy személyes talit. Na mit szólsz hozzá? Akár szabolcsban, akár hajdúban, minek után helyzetemből adódóan univerzális vagyok:-))))

Tessék pihenni!

Puszi: Lotti

#11887 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.05.19. 19:31

Szia Lotti!

Remélem minden rendben van veled! “Régen írtál”, és egy kicsit aggódom miattad. Remélem “csak a sok elfoglaltság” miatt nem jelentkezel és nem a betegség az oka!

Üdv: Zsuzska

 

#11886 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.05.15. 18:25

Szia Lotti!

Örülök, hogy a ct-n mindent rendben találtak! Most nézegettem vissza a levelezgetésünket, kerestem, hogy mikor kell menned Pestre. 23-a már itt van! Olyan kíváncsi/izgatott vagyok, hogy mit mond a Dr.nő!!! Hallod, ahogy itt olvasgattam, jó sokat rinyálok! Elképedtem önmagamon… Bocsi! Na, de majd lesz ez jó is! Remélem, hogy jövő ilyenkorra már csak egy rossz emlék lesz ez az egész…remélem…

A gyermekvállalás:-( Így nem egyszerű:-(((( Azon nem gondolkodtál, hogy kimész a párod után? Biztosan nem lenne egyszerű, de erre a szitura ez lenne a legkézenfekvőbb megoldás. Legalábbis nekem. Hogy bírod egyáltalán???? Nem értem. Mondjuk, ha jobban belegondolok a “muszály” nagy úr:-(((( Miért ilyen bonyolult ez az élet??? Azért drukkolok nektek:-)))) Fülzúgásod? Nekem hétfő óta ismét szinte már elviselhetetlen. Pedig olyan “jól” elvoltam már… Egyébként én is észrevettem, ha jönnek a női gondok erősebb, sőt a front is befolyásolja…

Hogy telt a hétvégéd? Az elsőáldozási muri naon jó volt! Az én Nettikém volt a legszebb, legcsinibb, a leg-leg-leg! Nagyon szeretem:-)

Üdv: Zsuzska

#11885 Lotti hozzászólása: 2013.05.11. 19:19

Szia Zsuzska!

Hát amit leírtál, úgy vágtam volna pofán a dokit és csak mosolyogtam volna, hogy akkor ezt tessék zsebre tenni ne a válaszokat. Bunkó! De legalább lefoglaltad magad, és esetleg ki is tudtál kapcsolni. Hát a ct. Mit nem mondjak, volt egy 24 órám, amit a legnagyobb ellenségemnek sem kívánok. Minek után én is “szabócsba” lakom, így Mszalkán voltam ct, és édesanyám ment el az eredményemért. Na de addig, hát… gondolhatod. De hál Isten minden ok, tehát annyit üzent a fül orr gégészem, hogy nem kellenne idegeskedni, oszt akkor megoldódna minden. Könnyű ezt mondani. De most eldöntöttük a párommal, hogy akkor jöjjön a gyerek. Igenám, csak nálunk ez sem egyszerű. Én mszalkai lakos, és debreceni munkahely és mellette a párom külföldön dolgozik és 6 hetente jár haza, na 1000 km-ről gyerek:-((( én már azt sem tudom sokszor, hogy mi a nevem, csak ne kelljen fejet törni:-))) De buta vagy, hát miért ne talizhatnánk. Igazából ha itthon vagyok szabatosan fogalmazva “szabócsba” rengeteg a szabadidőm. Unalom az van és  így írásban  nagyon megkedveltelek a nyíltságod és az őszinteség miatt, így hát miért ne szeretnélek megismerni?:-)))Csak össze kell majd hozzuk.Na de a titkos küldetésog várjunk még míg nem jövök meg Pestről, hogy halljam egy szakértő véleményét is róla és akkor úgy is beszélünk ismét.

További szép hétvégét!!!! És sokat pihenni és levegőn lenni és a keresztgyerkőccel foglalkozni:-)))

Puszi: Lotti

#11884 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.05.11. 06:37

Szia Lotti!

Ne hari, hogy csak most írok, de el voltam havazva:-) Nem rossz értelemben. A keresztlányaim/család/controll vizsgálatok lefoglaltak. És tudod, ez így volt jó! Gondolkodni sem volt időm magamon:-))) Nagyon elfáradtam. Tegnap  egy kicsit strandoltunk, pecázgattunk a tesómékkal, estére meg süteményeztem, mert az én kicsi Nettikémnek (keresztlányom) vasárnap lesz az elsőáldozása. <3

Voltam tp ellenőrzésen:-( Olyan bunkó volt a dr. Kifogásolta a ruhámat (miért nem öltözködöm színesebben), ne legyek depis, ne féljek már annyira ettől a betegségtől, nem halálos ez!l (mert ez csak így megy, hogy ó nincs nekem semmi bajom, minden rendben van). Kérdezte, hogy miért nincs gyerekünk, ennyi idős korra már legalább kettőnek kellene lennie (na ekkor már sírtam, csak suttogva mondom, csak neked 4 vetélésem volt), úgy mondta neki a háziorvosom, hogy hagyjon már békén, van nekem éppen elég bajom, ne tetézze…  Ja, meg a lényeg! Azt mondta ez a dr, hogy ha fognék egy hold földet, művelném nem lenne semmi bajom! Na, ennyit erről… Ő aztán tudja, elvégre orvos…

Veled? Voltál ct-n? Eredmény? Olyan kíváncsi vagyok, hogy mi az az alternatív módszer amit  még nem árulsz el!!!!!!!!!!!!!!!!  Én is gondoltam már a talira, csak nem mertem vele előhozakodni. Féltem, hogy azt hiszed valami “golykós” vagyok:-)))) Egyébként én nem debreceni vagyok, csak oda járok orvoshoz, mert itt “szabócsba” nem sok értelmes ember van:-( De a tali így is megoldható! Majd megbeszéljük, hogy mikor, hol:-) 

Szép hétvégét neked!

Üdv: Zsuzska

#11883 Lotti hozzászólása: 2013.05.06. 17:42

Szia Zsuzska!

Köszönöm, vagyogatok. A sok munka mellett nem igazán van időm, most odafigyelni fülzúgásra, meg “szélzúgásra”:-))CT-re szerdán megyek, csütin rád írok, hogy mi lett az eredmény. De az tuti, hogyha idegesebb vagyok, rögtön előjön. Szombaton volt zajosabb a fülem a megszokottnál, de mint rájöttem női gondok:-)) végett, így hát megállapítottam, hogy ez is közre játszik.Szerinted a fülzúgásra nálad mi volt hatással? Nem akarok elkiabálni semmit sem, de talán van egy alternatív megoldás a gondunkra, de addig semmit nem írok, ameddig nem egyeztetek Pesten a dokinőmmel. Ok? Ja és csak azért gondoltam, mert itt is van helyben Debrecenben vizsgálat. Nem kell utazgatni.

Még otthon vagy? Hogy bírod?:-))) Remélem sokat pihensz! Vizsgálatok? Hogy állsz most velük. Előhozakodom vele, de nem akarok tolakodó lenni, hogy miután Te is Debiben, meg hétközben én is Debiben, esetleg vmikor egy személyes tali?:-))) még talán ezzel is könnyebb lenne hogy kiadjuk ezt a hülye helyzetet magunkból. De tényleg nem akarok szemtelen lenni!!!

Na most így ennyit! Csütin rád írok, hogy mi zu!

Üdv: Lotti

 

#11882 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.05.06. 10:17

Szia Lotti!

Mi újság? Hogy vagy? Hogy telt a múlt heted? Voltál Ct-n? Eredmény?

Én +vagyok. Mintha valamivel csendesebb lenne a fülzúgás és jelenleg a szédülés sem gyötör annyira.  

Üdv: Zsuzska

#11881 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.05.01. 06:19

Szia Lotti!

Akkor te is nagy nyomás alatt vagy! Olyan nagyon hasonlít a helyzetünk! Amikor dolgozom, nincs hétvége, ünnep ha rám esik. Menni kell! Én a gyermekvédelemben dolgozom. Csak nagykorú  fiú utógondozottjaim vannak, és szinte kivétel nélkül mind börtönből, javítóból jön/jött, illetve oda tart (garázdaság, lopás, kábítószer, fenyegetés, erőszak stb.) Nem tudok/tudunk már velük mit kezdeni. Ezt az életet választották, pedig megvan a lehetőségük a kitörésre…

A párom ma dolgozik, így keresztlányaimmal töltöm a napot:-) A tornagyakorlatokat, ha elküldöd nagyon megköszönöm!!! Remélem, hogy a Ct-n minden rendben lesz! Majd írj, hogy mi volt! Én sem bánnám ha elmúlna ez az egész végre. Olyan, mint egy rossz álom. Alig várom, hogy felébredjek belőle!  Egyenlőre nekem azt mondta a dr, hogy legalább még 10 hét itthon, majd utána visszatérünk a kérdésre. Javasolta a munkahely változtatást is, de ebben a mai világban, hitellel a nyakunkon, ilyen állapotban hová menjek? Ki alkalmazna? Nyugodt munkakörülmények, ne idegeskedjek, ne hajoljak, tartózkodjak a hirtelen mozdulatoktól, ne menjek zsúfolt/zajos helyre stb.stb. Van ilyen munkahely egyáltalán a világon??? Mert ha igen, nagyon érdekelne:-))))))

Szép napot neked/nektek!

#11880 Lotti hozzászólása: 2013.04.30. 21:48

Szia Zsuzska!

Sajnálom, hogy a szédülés megint kerülget. Ha gondolod esetleg lemásolom és elküldöm neked a docensnő által adott gyakorlatokat,amelyek kimondottan szédüléses rohamokra vannak. És TESSÉK ÖSSZESZEDNI MAGAD!!!Örülök, hogy legalább a masszás jó és remélem a psziho doki is segít vmicskét.

Rád jobban rád fér a pihi a május 1-ei napon, tessék a pároddal pihenni, vagy csak egyszerűen együtt lenni:-))) sokat jelent az is! Jövő héten megyek CT-re kiváncsi leszek, de bízom benne minden rendben lesz mint 6 évvel ezelőtt. És még mindig vannak jobb és rossz napok, nagyon változó. De ahogy mondod, nem bánnám ha teljesen csak jó napok következnének, de nem nagy reményt adok neki, mivel azért az a furcsa” szélzúgás” meg van. De viselem. Akkor csendben megsúgom, hogy a rend őreinél dolgozom, hivatásosként. Úgyhogy mozgalmas de talán most jobb is, mert legalább leköti a gondolataimat. És te mivel foglalkozol, ha visszakérdezhetek? És előreláthatólag mikor mehetsz munkába?( remélem minden rendben lesz ott is).

Légy jó és próbálj még pihenni, mert rád fér! Én aztán tudom:-)))

Üdv: Lotti

#11879 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.04.29. 14:34

Szia Lotti!

Köszi megvagyok…

Örülök, hogy te jól/jobban(?) vagy és eltudod végezni a munkád:-) Engem egyenlőre még nem engednek dolgozni menni. Járok minden nap fiziora, masszázsra, minden csütörtökön pedig pszichora. Hallod? Mikor lesz ennek az egésznek vége? Én már sokszor úgy elkeseredek, hogy a hajamnál fogva kell kirángatni magamat az önsajnálatból:-) De legalább már ennyi megy (ha nehezen is). Fülcsengés terén változatlan a helyzet. Mióta volt a Barátok köztben ez a “Csengetett Cseng” (nem tudom szoktad-e nézni?)  sokszor eszembe jut, aztán szoktam mondani, hogy ideje lenne leszállni a csengőről, mert úgysincsenek otthon:-) (De lehet, hogy ez csak nekem vicces:-))) A szédülés…Hááááát, a múlthét elejéig egész  jól voltam, aztán  egyik este ismét előjött. Pár mp volt az egész, de félelmetes!!! Tornázgatok, csinálgatom itthon amit tudok, tudatosan terelem a figyelmem. Muszály összeszedni magam! Ez a mostani kiadás,nagyon nem én vagyok…

 A masszázs az valami nagyon jó dolog:-) Valóban kikapcsolok közben és fizikailag “erősebbnek” érzem magam, no meg a közérzetem is jobb tőle:-))) A nyakam már nem fáj, de mennem kell Mr-re, megnézik a gerincet.

Remélem szép, nyugodt heted lesz! Május 1-én pedig tessenek menni bográcsolni, kikapcsolódni:-)

Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezhetem, hogy mit dolgozol?

Üdv:Zsuzska

 

#11878 Lotti hozzászólása: 2013.04.28. 18:17

Szia Zsuzska!

Hogy s mint? Remélem jobban vagy. Hogy állsz a betegséggel? Mikor mégy vissza dolgozni, tudod már? Nálam minden változatlan, hol jobb, hol rosszabb. De lassan már megszokom ezt a halk zúgást, de az is biztos, ha idegesebb vagyok akkor erősödik. Na de ilyen élettempóban nem idegeskedni:-)) hát az nem nagyon működik.

És milyen a masszírozás? Ér vmit hogy érzed? Remélem kellően el tudsz tőle lazulni és akkor legalább kikapcsolsz:-)))

Tessék pihenni ha még van rá lehetőséged, nekem megint egy indul egy munkahét:-))

Üdv: Lotti

 

 

#11877 Lotti hozzászólása: 2013.04.22. 19:53

Szia Zsuzska!

Ha jobban belegondolsz már az is szép haladásnak mondható, hogy nem szédülsz! Én aztán tudom, hogy milyen az, mint a ringispir.-)) De a legjobb amit írtál, hogy hátha valóban a nyaki ideg becsípődésedtől van a szédülés és akkor megoldás is lehet mindig azonnal lesz. De azt is tapasztalatból tudom, hogy ha a szédülés együtt jár a fülzúgással az sajna inkább az eddig is vitatott belső fül betegség. Már most én is azt mondtam a csajoknak bent a munkahelyemen, hogy ha nem romlik az állapotom, akkor kivárom a pesti kontrollt aztán meglátom mit mond a doktornő, hátha a kérdéses fülzúgásra mond vmi okosat. Mert azért hosszú távon sem a zúgás, sem ez a “szélfújás” nem állapot azt azért érzem.

De mint már az előzőekben is beszéltük és lehet azért utána érdeklődöm itt a dolgoknak a Kenézyben a tinnitus központban, hátha, talán vki vmi okosat is tud mondani:-))) De amint vmi többet tudok a zúgásról annak esetleges megszüntetéséről írok.Azt merem javasolni, hogy a “vertigoheel” homeopátiás készítményt szédülés érzésekor kipróbálhatod, az nekem teljesen bevált, ha mégis csak kiderülne esetleg a fülprobléma miatt szédülsz. Talán 20 vagy 30 szem van benne, ezer párszáz forint és napi 2X 2 szemet szopogattam el nyelv alatt. Nahát a fülbe való kütyükkel ugyanígy vagyok, semmit sem viselek el benne. Ha bármi van írj, örülök egyébként hogy így egymásba botlottunk, de annak nem hogy egy betegség miatt:-))) Csak ügyesen, élvezd a masszást!!! Ha vmi van én is jelentkezem!

Üdv: Lotti

 

 

#11876 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.04.22. 18:12

Szia Lotti!

Örömmel olvasom, hogy valamivel jobban vagy! :-)

Én is alakulok, mint púpos gyerek:-) Még tp-en vagyok, nem merem megkockáztatni egyenlőre, hogy visszamenjek. A munkám nagyon sok idegbajjal jár:-( 

A múlthéten voltam már vissza, mert nagyon fájt a fülem. Ultrahang, rtg semmit nem mutatott, a dr. is mindent rendben talált. Átküldött a reumatológiára, aztán kiderült, hogy valami idegszál van becsípődve/gyulladva a nyakamban és az sugárzik ki a fülemre. Még mennem kell Mr-re is megint.  Hallod, egyik sz.rság jön a másik után. Lassan radioaktív leszek…Járok fizioterápiára ,gyógymasszázsra és mintha valamivel jobb lenne. A fülcsengés maradt olyan amilyen volt, de a szédülés már megszúnt(HÁLA ISTENNEK!!!!! le is kopogom gyorsan:kopp-kopp-kopp), de az instabilitás még elő-elő jön. A fülcsengésre azt mondta a dr., hogy már csak a hangterápiával lehet segíteni, mivel minden mást kipróbáltunk. Ez olyan, mint a hallókészülék, csak valami zaj sutymorog benne, ami elfedi a zúgást. Még gondolkodom rajta, hogy megvegyem-e, de szerintem nem fogom, mert egy darab vattát sem bírok elviselni a fülemben, nemhogy egy ilyen készüléket egész nap. Azért meg, hogy ott álljon a polcon nem adok ki annyi pénzt.

Kitartás! 

Üdv: Zsuzska 

#11875 Lotti hozzászólása: 2013.04.21. 19:20

Szia Zsuzska!

Köszönöm megvagyok és hál isten eltelt a hét. Jön a következő. Voltak rosszabb és jobb napok, de egyálatlán nem tökéletes. Voltál eszembe, hogy vajon nálad mi zu? Mostanság kell visszamenj a fog-ra, igaz, ha jól emlékszem? Ha majd túl vagy rajra, írj, hogy mit mondott, hogyan alakul az állapodot. Kicsit én is körbenéztem, van vmi kezelés itt Debiben a Rózsakert utcában talán, de a prsopektust bent hagytam Debiben, majd jobban megnézem és utánanézés után jelzem, hogy hátha van vmi értelme. Azt hiszem 4000 egy alkalom és talán 10 kell a hatáshoz.  Nálad egyébként? Táppénzen vagy még? Vmi javulás? Nálam talán még annyi, hogy lehet nem is zúg annyira, de szinte mindig olyan érzés van bent, mintha állandóan fújna a szél a fülemben. Na ez sem sokkal jobb, mint a zúgás, mint a tengerpart:-))))

Most így ennyi! Kitartás és majd értekezünk, de azt mindenképp:-))!!!

Üdv: Lotti

#11874 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.04.21. 08:05

Kedves Lotti!

Mi újság? Hogy vagy? Hogy telt a heted? Tudtál menni dolgozni?

A nyíregyházi oxigénterápia valójában nem az, hanem gyógygázfürdő (mofetta, széndioxid tartalmú gáz). Utána érdeklődtem, aztán ez jó szívkoszorúér betegségre, nyaki-alsóvégtagi érszűkületre,érrendszeri megbetegedésekre, lábszárfájdalomra, kéz- és lábzsibbadásra, lábszár elszíneződésre, hideg végtagokra, kézmerevségre, magas vérnyomásra, cukorbetegségre, gerinc-és izületi betegségekre, csontritkulásra, gondolkodásélénkítő(monjuk ez rám férne), méregtelenítésre (ez is), valamint fáradékonyságra is jó, és meddőséget is kezelnek vele! Egy terápia 20 alkalomból áll, 40e ft, minden nap be kell menni. Címe: Nyíregyháza, Mező utca 25. 1 em.

Még fel akarom őket hívni, megkérdezni tud-e ez a gázfürdő a mi állapotunkon valamit javítani, érdemes-e egyáltalán belekezdeni?

Üdvölettel: Zsuzska

#11873 Lotti hozzászólása: 2013.04.12. 19:50

Kedves Zsuzska!

Köszönöm a doktornő nevét, meglátom majd miről számolsz be és akkor próba cseresznye:-) Na de…kutakodtam egy kicsit és az egyik fórumon, egy gyógyszerész nő írt le hasonló esetet, mint amiben mi vagyunk. Ő pesti és leírta, hogy a SOTE klinikán a tinnitus központban segítettek rajta, minek után a szédülés és fülzúgás mögött mintegy 50 betegség állhat. Gondolom ez vhol neked sem újdonság, mivel ez mindenhol szinte olvasható.De neki részben megoldást találtak, de most ugyan gyógyszer csökkentésnél, megint mintha erősödött volna a zúgása. Így jutottam el oda, hogy amit írtál a Kenézyben a tinnitus központba, lehet hogy egy próbát megérne, hátha ők több csendet tudnának a minden napjainkban hozni:-) Azon gondolkodom, hogy a CT eredményemmel el kellenne menni. Én is megpróbálok a nyíregyi után utánanézni és ha vmi van akkor írom, de mint írtad az aztán tényleg egy vagyon. De már nem is tudom, mit érne meg….!

Mint ahogy írod, aki nincs benne, az nem tudja. A kedves párom próbál támogatni, hogy nem idegeskedjek, meg ilyesmi, na de mindig csak annyit mondok,hogy szóljon a postásnak, ne csengessen tovább, mert hallom és csak hát….:-)))

Szédülésmentes és csendesebb hétvégét!:-))) Gyógyuljunk! Várom a fejleményeket, illetve amint tudok vmit én is jelzek!

Üdv: Lotti

 

#11872 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.04.12. 16:41

Kedves Lotti!

Tényleg kezet foghatunk! Nálunk sem járt még a gólya, de ha így haladunk tovább, lehet inkább nagyívben ki is kerül…

A dobhártyás témával leálltunk teljesen. Sem a doki, sem én nem vállaltam már tovább. Remélem, mire megyek vissza hozzá kitalál valami okos dolgot.

A pszichoterapeutám Dr. Szolnoki Andrea. ( itt utána tudsz nézni:http://www.drszolnokiandrea.házipatika.net) Végül is nem kell nagy dolgokra gondolni, vagy mégis??? Önmagammal dolgozom, az érzéseimmel, a jelenlegi helyzetemmel, a feldolgozatlan múltbéli eseményekkel, kudarcokkal-élményekkel stb. Ő “csak vezet” ezen a kalandozáson, de meglepő dolgok kerülnek felszínre. Olyanok, amelyek nem is tudtam, hogy még mindig problémát okoznak. És mégis okoznak! Végülis egy jó önismereti tréning sok-sok sírással-nevetéssel. A drnő azt mondja, hogy az elfojtott dolgaim is okai lehetnek jelenlegi állapotomnak, okozhatják panaszaim. Nem egy ilyen esettel találkozott már, hogy a szédülést/fülcsengést a lelki bajok okozták. Nagyon bíztat, és én is bízom benne.

A hiperbáros oxigénterápiáról én is olvastam, de az egy vaaaagyooon. Most mondta az egyik ismerősöm, hogy Nyíregyházán is nyílt már egy ilyen centrum. Utána nézek, és ha megtudtam valamit megírom. Azért az csak közelebb van mint Budapest…

Tényleg jó, hogy legalább itt nincs egyedül az ember ezzel a problémával. Mert az aki ezeket a dolgokat nem éli át /és ezt nem kívnom senkinek!!!/ az nem érti mi zajlik le ilyenkor az emberben…

MEG FOGUNK GYÓGYULNI!!! És kész! :-)

Fő a pozitív gondolkodás :-) /csak valamikor nagyon nehéz :-(/

Üdv: Zsuzska

#11871 Lotti hozzászólása: 2013.04.12. 15:27

Kedves Zsuzska!

Kezet foghatunk, most múltam 35 éves, és így gyerekvállalás előtt igen, számomra is rémisztő ez az állapot. Nekem a doki nem debreceni, mivel csak a munkahelyem van Debiben így naponta ott tartózkodom. Most jelenleg táppénzem vagyok, de hétfőtől már dolgozom. Így azt kell, hogy mondjam, hogy  ott Debrecenben nem ismerek senkit sem, de ha neked ez az adjunktus bejön és találtok megoldást:-)) akkor talán én is felkeresném. Hogy álltok  most egyébként? Dobhártyába injekció, vagy leálltatok vele? Eredmény, vmi?

Zsuzska!Miből áll ez a pszichoterápia és kihez jársz, mert lassan ott tartok, hogy valóban minden megoldás érdekel, ha van értelme. Itt a neten nézelődtem az oxigénterápia végett, na de csak Pesten és az aztán tényleg zsebbe nyúlós. De bízom benne hogya mint írtam is hátha a pesti kontrollnál már vmit tudok és akkor azt osztom is meg veletek, de azt akár hogy nézem, még legalább egy bő hónap.Bízom benne,hogy találunk megoldást és MEG FOGUNK GYÓGYULNI, közös erővel és utánajárással illetve tapasztalatok megosztásával könnyebb egy kicsit addig is eljutni, hogy viseljük ezeket a nehéz napokat!

Üdv: Lotti

 

 

 

#11870 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.04.12. 06:23

Kedves Lotti!

Köszönöm válaszod! Kb.2 hét múlva megyek ismét az adjunktus Úrhoz, és csak kiváncsiság képpen rákérdezek ezekre a dolgokra amiket írtál,hátha valamit kiokoskodna belőle :-)

Én Batta adjunktushoz járok a klinikára. Nagyon lelkiismeretes, nem tudok róla rosszat mondani. Te kihez jársz? Hallottam több embertől, hogy a Kenézyben is vannak jó dr.-ok,ott is van Tinnitus Központ. Gondolkodom rajta, hogy meg kellene nézetnem magam, hátha ők többet tudnak??? Én egyszerűen nem tudok beletörődni, hogy 34 évesen olyan betegséggel küzdök, amire nem találnak megfelelő gyógymódot… Lassan 1 hónapja táppénzen vagyok. A munkahelyen sem tudom, meddig tűrik még ezt a körülöttem lévő nagy katyvaszt. Elkezdtem a pszichoterápiát is. Hááááát eléggé zsebbe nyúlós téma, de ha segít akkor nem érdekel!Majdcsak megleszünk valahogy?! Kitartok! Meg akarok/fogok gyógyulni és addig megyek míg valaki rá nem jön mi ez ami velünk történik!

Üdvözlettel: Zsuzska 

 

#11869 Lotti hozzászólása: 2013.04.11. 19:11

Kedves Zsuzsa!

Akkor ott kezdem, hogy amit most kaptam az nekem is értágítók, azaz nootropil plusz hozzá chinotal és öt napon keresztül kaptam vénába egy metilprednisolon injekciót, amelyre mondták, hogy szteroid. Ezek mellett az infúzió után ugyan azt mondta a doki, hogy ne szedjek semmit sem, de én ismét elkezdtem a betasercet szedni, 16mg-osat napi 3-szor. Alvás?! Hát mostanság vannak napok, hogy valahogy nem hallom a zúgást, vagy nem figyelek rá, de most még úgy ahogy megy az alvás. Nem értem, mert nálam nem jelentkeznek így a rohamok, amiket te is meg itt többen írtok. Ilyenkor aztán végképp nem értem ezt az egész állapotot.

Ha nem vagyok tolakodó,kérdezem, hogy kihez jársz Debrecenben, mivel én ott dolgozom, és a fene tudja, már lassan minden mindegy, csak jó lenne egyre több csendes nap:-))De ettől eltekintve Pesten én is kiváncsi vagyok a fejleményekre:-)

Ja míg el nem felejtem, csináltak most utolsó infúzió előtt egy “dehidratálást”, mely abból állt, hogy egy majdnem liter infúzió engedtek le vénásan, amely talán a belső fülben lévő egyensúlyt hivatott megoldani, azaz a zúgást okozó káros anyagokat kimosni onnan. Hát nem jártunk sikerrel, legalábbis csak csökkent a zúgás vmelyest!

Most búcsúznék is, de várom a jobbnál jobb megoldásokat:-)) Gyógyuljatok!!!

Üdvözlettel:Lotti

#11868 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.04.09. 06:01

Kedves Lotti!

Mint írtam, a fülzúgás csökkentésére/megszüntetésére szteroidos injekciókat kaptam dobhártyán keresztül- hetente 1-, a 3-nál jöttek elő megint a szédüléses tünetek. Emelett még szedtem/szedem a Pirabenét  és a Betasercet (2*1).  Én is voltam infúziós kezelésen  tavaly kétszer is (Nootropil 6mg/alkalom). Kb 3 hete, amikor ismét felerősödött a fűlzúgás, szédülés már befektettek és Lucetamot kaptam 12g-ot 5 napig. Írtad, hogy te szteroidos infúziót kaptál. Esetleg megtudnád mondani, hogy milyet? Nekem mindig értágítósat adnak, nem tudom miért? Nincs érszűkületem… Te tudsz aludni? Nekem már az sem megy, csak altatóval…

A fülzúgásra azt mondta a dr, hogy majd akkor térünk vissza, ha teljesen megszünt a szédülésem, az instabilitás érzése. Addig is javasolta, hogy kezdjek el egy pszichoterápiát, amivel megtanulom hogyan kezeljem ezt az egész állapotot, mert ha csak eszembe jutnak a rohamok, máris bepánikolok, hogy mikor jön az újabb és ilyenkor jön is. Napközben elvagyok, de az éjszaka…..

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire jársz a docensnőnél!!! Reménykedem benne, hogy mond valami “valódi” gyógymódot erre az egészre és csiribi-csiribá felébredünk ebből a rémálomból!!!!!!!! :-)

Mielőbbi jobbulást/gyógyulást kívánok mindenkinek !

Üdvözlettel: Zsuzska 

#11867 Lotti hozzászólása: 2013.04.07. 19:02

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm, hogy észrevételezted a hozzászólásom. Éppen a te történeted inspirált arra, hogy megírjam a történetem. Nekem hál isten mint írtam ezek a szédüléses rohamok egyáltalán nem sűrűen jönnek elő, melyeknek a magam módján nagyon örülök. Abban viszont nagyon bízok, hogy talán itt közös eőrvel vmi új módszer jön majd nekünk a fülzúgás ellen és az is megoldódik.

Kérdezem, hogy a debreceni doki magára a fülzúgásra nem reagált semmit, azon kívül hogy a stresszből lentebb adni? Annyit tudok igérni, ha ez egyáltalán segít, hogy május 23-án megyek vissza Bp-re és akkor talán ott a docensnő vmi tanáccsal ellát, amit ha gondolod szívesen megosztok, veled, veletek. Abban igazad van, ha lefoglalom magam és kevésbé figyelek, akkor kicsit könnyebb illetve ha fáradtabb vagyok akkor valóban jobban érzem, de azért ez sehogy sem az igazi. Találni akarok erre megoldást. Üdvözlettel: Lotti

#11866 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.04.06. 06:35

Kedves Lotti!

Nekem tavaly januárban jelentkeztek hasonló tünetek.- Itt megjegyzem, hogy nekem folyamatosan fennálló kétoldali fülzúgásom van, amihez társultak a rohamokban jelentkező szédüléses rosszullétek.- Én is voltam infúziós kúrán, de annyit ért, mint halottnak a csók. FOG küldött neurológiára, a neurológia a Fog-re. Ezt nagyon sokáig eljátszották velem, mivel senki nem tudta megmondani mi valójában a bajom.

Aztán orvost váltottam, elkezdtek dobhártyán keresztül szteroiddal nyomni. Eleinte jó volt, csökkent a fülzúgásom, majd a 3. után ismét jött a roham. 1 hét kórház, mindenféle infúzió, injekció. Jobban lettem, de nem telt bele 1 hét és újra jöttek a rohamok, egyre sűrűbben és ráadásul egyre durvábbak. Visszamentem megint és kiderült, hogy Bppv-m van. Ezt az ún. Epley manőverrel megoldották, azóta napról napra egyre jobban vagyok. A dr. elmondta, hogy az egyensúlybizonytalanság egy pár héten belül el fog múlni, csak legyek türelemmel.

A fülzúgás az egy másik téma. A stressz, a lelki gondok, idegi-és fizikai kimerültség,vagy épp egy kezeletlen megfázás mind okai lehetnek. Én például nagyon félek az újabb rohamoktól, és amikor bepánikolok a fülzúgás is felerősödik, szinte már elviselhetetlen. Mostmár rájöttem, hogy nem szabad egyedül maradnom itthon, mert akkor csak arra tudok figyelni, hogy hogyan zúg a fülem, pánikolok, hogy mikor jön a roham stb., szóval a testem minden apró rezzenésére figyelek és ez nem jó. Ilyenkor bármennyire is nehezemre esik, de emberek közé megyek. Terelődik a figyelmem önmagamról, valamikor szinte elfeledkezem a zúgásról. 

Üdvözlettel: Zsuzska

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close