Vajon mit tegyek?

2013.07.10. 20:06

Nálam is már elég régen jelentkeztek a tünetek,4-6 éve körülbelül….először azt hittem lusta vagyok azért nincs kedvem bizonyos dolgokhoz,aztán meg lelkiismeret furdalásom volt miatta.Az elmúlt időszak a legnehezebb,teljesen leromlott a kedélyállapotom,csak néha van jó kedvem és nagyon nehéz kifelé a környezet felé a “gondtalan életet” mutatni…Nagy rádöbbenés volt az életemben hogy elhagytak,eltűntek körülöttem az anno barátoknak vélt emberek,az ismerősök sem keresnek már…egyre kevesebb dolog érdekel,a régen szeretett és hobbinak tekintett tevékenységek csak nyűg a hátamon.Elhatároztam hogy leszokom a dohányzásról ami már 2 hónapja sikkerel járt,ez az elején adott egy kis motivációt hogy “sikerült,megint képes vagyok elérni valamit” de sajnos az elvonási tünetek felerősítették a lehangoltságom.dühh kitöréseim voltak,szorongások amik a mai napig megmaradtak…idegesen és rosszúl érzem magam társaságban,főleg nők között,akik már egyre kevésbé érdekelnek.valószínű a depresszió miatt merevedési gondokkal küzdök,napközben szinte nincsenenk is szexuális dolgokkal kapcsolatos gondolataim,teljesen lekötnek a saját problémáim és hogy a kiutat keressem.ez miatt nem is merek ismerkedni lányokkal pedig álítólag jóképű fiatal ember vagyok (27) akinek ebben a korban már illene stabil párkapcsolatban élni,komoly barátnővel.De a stressz és szorongás miatti merevedési problémák miatt csődtömegnek érzem magam,haszontalannak,mintha a vadászt megfosztanák a legbecsesebb fegyverétől…nagyon nehéz az állapotom és az idegesít a legjobban hogy nem jövök rá mivel segíthetnék magamon,mi az ami motivációt adna…nem akarok orvoshoz menni de sajnos úgy néz ki hogy hamarosan szükség lesz rá.aki esetleg tudna biztató dolgokat írni,vagy tapasztalatokat,örömmel olvasnám!

#14118 filipovic hozzászólása: 2013.07.11. 18:03

Köszönöm Panna. Amit én kifelejtettem, azt te mind leírtad. Menj le orvoshoz, és ha ott megállapítják hogy kutya bajod, mint az én esetemben, akkor azt jelenti hogy neked kell fejben rendezned a dolgaid, amihez én is sok erőt és kitartást kívánok neked.

#14117 Panna1 hozzászólása: 2013.07.11. 16:19

Kedves rihy nem egyetlen ember vagy ezen a világon,aki hasonló problémával küzd.Háziorvoshoz kell menni,aki továbbküldd szakrendelésre,és megoldódik.Miért kell,halasztgatni,amikor belátod,hogy problémád van.Egyik a másikkal összefüggésben van,mert a szexuális probléma miatt,lelkileg is összetörsz. Lelki gyötrelem,szintén a potenciát közömbössé teszi.Nem lehet tudni hol kezdődött,mindenesetre menj el orvoshoz! Bátor ember vagy,hogy leírtad mi nyomja a lelkedet,beszélni róla….ez nagyon fontos!filipovics nagyon jó választ írt ,remélem sokat segít.Tudjátok,kedves fiatalok én nem értem,hogy annyi sok haver…barátnő…ilyenkor,amikor nagy szükségetek lenne valakire,aki legalább az első alkalommal elkisér egy rendelésre,aki rábír,hogy menj el…ilyenkor senki nincs? Az én fiam is kiborult,én mentem vele orvoshoz,mert van hogy szakítást nem tudja valaki feldolgozni…és,ha valaki gyenge? Megkell fogni a kezét,és segíteni! Ilyen egyszerű lenne,csak emberség kérdése.Melyikünk nem volt még elesve életünk folyamán….óh Istenem!Lépjél,és haladjál,mert rövid az élet,a fiatalság,ne pazarold feleslegesen az idődet! Kívánok sok erőt,akaratot,és írjál ,östztönzéssel segítünk Neked!

#14116 filipovic hozzászólása: 2013.07.10. 20:31

Szia. Én 24 (“szintén zenész” férfi) vagyok. Figyelj rám jóbarátom. Nagyon fontos hogy tudj örülni a legkisebb jónak is. Értékeld magad, ne alulértékeld. Az is nagyon fontos hogy tudj jót tenni. Érezted már hogy mikor valami jót teszel, boldogabb leszel? A jó az örök, ahogy a rossz is. Törejedj a jóra. Az ad neked erőt és boldogságot. Ne foglalkozz a sekélyes gondokkal mint a szexuális zavarok. Ez csak a tünet, nem pedig a kiváltó ok. Ez, és minden más bajod egyszerre szűnik meg ha több időt töltessz azzal hogy kiismerd önmagad, és a létezésed értelmét. Ne ostorozd magad. Meg fognak téged segíteni ebből a bajból, ha magadtól nem megy. Nekem úgy érzem sikerült. Hála Istennek.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close