Induljon az őszi méregtelenítés! Játék! (lezárult)

Téma címkék:
2013.10.28. 10:44

Kedves Várószoba Tag, Kedves Olvasó! Az alábbi kvízjáték kitöltésével három szerencsés játékosunk nyereménye két hónapra elegendő méregtelenítő kapszula volt. Nyeremény már nincs, de a tudásodat próbára teheted! Ha nem vagy biztos a helyes válaszban, előtte olvasd el a témához kapcsolódó rövid cikket, amit ide kattintva, az Aktuális rovatban találsz.

A játék időtartama: A KVÍZJÁTÉKOT LAZÁRTUK!
A Játék 2013. október 28. (hétfő) 12:00 órától november 11. (hétfő) 12:00 óráig tart.
Sorsolás 2013. november 11-én 14:00-kor!

A kép alatt a játékszabályok, a kvízt pedig – most már nyeremény nélkül, tudásodat próbára téve – a képre kattintva éred el! Sok szerencsét!

/images/0000/0319/Silegon_viz_noveny_1000_jo.jpg

Tudnivalók és szabályok: a játékot lezártuk!

-   A Játékban azon természetes személyek vehetnek részt, akik a www.Varoszoba.hu weboldalon  található „Induljon az őszi méregtelenítés!” kvízben szereplő 5 db kérdést helyesen megválaszolják. (Minden kérdésre egy jó válasz van.)
-   Hiányosan vagy hibásan kitöltött kvízt nem fogadunk el.
-   A Játék időtartama 2013. október 28. 12:00 órától – november 11. 12:00 óráig tart.
-   Sorsolás 2013. november 11-én 14:00-kor történik véletlenszám-generáló
számítógépes sorsoló program segítségével, amely egymás után kisorsolja az összes nyereményt.
-   Nyeremények: 3 szerencsés játékos 2-2 doboz, két hónapra elegendő méregtelenítő kapszulát kap ajándékba. A nyerteseket e-mailben értesítjük.
-   A www.Varoszoba.hu oldalon regisztrált felhasználók számára a regisztrációs adatoknál elegendő az oldalon használt felhasználói név, email cím és lakóhely (város, falu neve, utcanév nélkül) megadása.
-   Az oldalon  nem  regisztrált, de játékban résztvevők számára a teljes név és email megadása, valamint lakóhely (város / falu neve utcanév nélkül) mezők kitöltése is szükséges.
-   A három nyertes a www.Varoszoba.hu honlapon is kihirdetésre kerül, a megadott adatok alapján az e-mail cím közlése nélkül.
-   A nyerteseket e-mailben értesítjük, a nyeremények átvételéről/postázásáról e-mailes úton egyeztetünk. A személyes adatokat – név és lakcím  – egyéb célra fel nem használjuk.


nora51
#15135 nora51 hozzászólása: 2013.10.29. 18:19

Kedves Doktor úr! Nagyon szépen köszönöm kielégítő válaszát! Meg fogom beszélni orvosommal.

Szívélyes üdvözlettel, köszönettel: nora51

 

varoszoba2
#15134 varoszoba2 hozzászólása: 2013.10.29. 14:11

Jó kérdés, de ez nem ilyen egyszerű képlet. :-)
A máriatövis nem semlegesíti a mérgeket, hanem támogatja a májsejtek működését: regenerálja azokat, antioxidáns és az ott felgyülemlett méreganyagok eltávolításában segíti a májsejteket.
Így nem egy az egyben „kiméregteleníti” a rendszeresen szedett gyógyszereket. De mivel a szilimarin (ez a máriatövis legfontosabb hatóanyaga) alkalmazása mellett javul a májműködés, ezért az egyidejűleg szedett egyéb gyógyszerek metabolizmusa is módosulhat.
Az alábbi gyógyszerekről tudjuk, hogy a szilimarin szedés alatt a fokozott májműködés miatt módosulhat a hatásuk:
- szteránvázas vegyületek
- triciklikus antidepresszánsokkal
- ergotamin- vagy dihidroergotamin
Ha ilyen készítményeket szed, konzultáljon orvosával!
Üdv: Dr. Kovács Gusztáv

nora51
#15133 nora51 hozzászólása: 2013.10.28. 21:45

Kedves Hetvenes! Örülök neked, és a jó tanácsodnak! Hát jól éreztem én, hogy ez most nekem nem alkalmas. A Silymarin is máriatövises, mint a Silegon.

Remélem, jól vagy! Látod, Te most szedheted! Egyél sok céklát, lilakáposztát, lilahagymát, kék szőlőt, mert az orvosom szerint az ezekben lévő antocián, (amitől lilák),zeniális antioxidáns, ami nagy-nagy segítsége a májnak!!!!!!!!!

Érezd jól magad, és örülünk, ha néha bekukkantasz hozzánk, írsz nekünk.

Köszönöm a tanácsot! Szeretettel üdvözöl: nora51,

Hetvenes
#15132 Hetvenes hozzászólása: 2013.10.28. 20:55

Kedves Nora51 !

Nekem a 3-as kezelés indulásakor azt írta Makara főorvos úr , hogy a kezelés idejére a Silymarint el kell hagynom . Így ezen nem érdemes tovább gondolkoznod.
További sikeres kezelést kívánok.

Szeretettel: Hetvenes

nora51
#15131 nora51 hozzászólása: 2013.10.28. 18:07

Kedves Bagoly! Köszönöm neked ezt a nagyon szép, gyengéd gyógyszerbevevési módszert! Az én gyógyszerem milliókba kerül, így különösen dédelgetnem kell. Életmentő. Éppen ezért félek egy nagyon hasznos méregtelenítőt, a Silegont beszedni hozzá, mert lehet, hogy az kisöpri a gyógyszeremet, amit méregként érzékel. Ezért aggódom. Noha az én gyógyszeremnek vannak szörnyű mellékhatásai, mégis hálás vagyok neki, mert segít… De mi van, ha a Silegon azt mondja: pfuj, ez a randa méreg mit keres itt? Ki vele! És kisöpri, mert hát az ő hívatása a méregtelenítés. No hát ezen dilemmázok, érted? Szívesen venném, ha a kedves Várószoba csapatából is hozzászólna valaki ehhez a diemmához!

Köszönöm mégegyszer kedves leveled, amiben nagy igazság van!

Szeretettel: nora51

bagoly04
#15130 bagoly04 hozzászólása: 2013.10.28. 16:52

Kedves Nóra!

Az agykontroll tanfolyamon oktattak szerint, karácsony előtt pár héttel, elhelyeztem két tálkában búzamagot, és csiráztatni kezdtem. Az egyik a szigorúan az előírtakat kapta, a másik az ellátás mellett, biztató és becéző szavakat is.
És láss csodát, ez utóbbi jobban fejlődött az elsőnél. Valahogy így vagyok a gyógyszerekkel is. Ha elém tesznek egy pohár vizet, és egy papírdobozban mellette néhány szem gyógyszert, és felszólítanak, hogy vegyem be őket, ekkor végigfut a hátamon a hideg, és miközben a torkomon érzem a hideg vízzel együtt szánkázó rideg gyógyszert, szívesebben kiadnám azt, mint bevenném. Erősen hiszem, hogy az így beszedett gyógyszer nem tudja 100%-osan kifejteni a hatását, és az emésztőrendszer is olyan elutasítóan viselkedik, hogy szabad utat biztosít a káros mellékhatásoknak. Gondolkoztál már azon, hogy minden szem gyógyszer egy kamikaze harcos, aki minden pillanatban kész föláldozni éretted az életét? Hiszen amikor elindul utolsó útjára, tudja, hogy ahová most küldik, ott el kell pusztítani az ellenséget, és ebben a küzdelemben elenyészik, nincs többé visszatérés. A Második Világháború végén, amikor a japán kamikaze repülők elindultak utolsó útjukra, a parancsnokuk ünnepélyesen elbúcsúzott tőlük, megittak egy pohár szakét is. Nos én ezt az ünnepélyes búcsúztatást úgy intézem el, hogy ne fájjon nekik a megsemmisülés. Külön elegáns kis porcelántálkába kényeztetem őket az asztalnál. Ha hosszabb útra megyek, egy három részre osztott kis zománcozott szelencében tartózkodnak.. Ezért mindig étkezés közben küldöm őket bevetésre. Így a gyomrom sem veszi észre, hogy beléje csempésztem a gyógyszert, nem fejt ki ellenállást! Lehet, hogy így talán a kívánt hatásfok egy kicsit csökken, de ezzel elkerülöm a káros mellékhatásokat, és a szervezetem sem un rájuk. Ennek a módszernek a segítségével szedem 12 éve a Parkinson kór elleni „szeretett” gyógyszereimet – igaz változó mennyiségben és erősségben. De van olyan szívgyógyszerem is, amit már 20 éve szedek, és a mostani aktuális rutinvizsgálatok semmi káros mellékhatását nem tudták kimutatni.

Utóirat:

Az én módszeremet csak olvasásra, utángondolásra és vitára szántam! Mindenki a saját ízlése, és a kezelőorvosa utasítása szerint szedje be a gyógyszereit!!!

Szeretettel Bagoly04

 

nora51
#15129 nora51 hozzászólása: 2013.10.28. 14:13

Szeretnék érdeklődni, hogy gyógyszerszedés közben lehet-e Silegont is szedni? Mert úgy hinném, a gyógyszer is “méreg”, és mi van, ha a szigorúan szedendő gyógyszeremet kiméregteleníti a Silegon? Lehet, hogy ez a feltevésem butaság, de elég logikusan hangzik, így nem tudom, mitévő legyek.

Kérném szépen, hogy legyenek kedvesek erre válaszolni! Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: nora51

Köszönettel: nora51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close