Pánikbetegség, Generalizált Szorongás, Depresszió

2014.07.18. 05:22

2012 májusában Édesanyám halálát követően, Pánikbetegséget és Generalizált szorongást állapított meg a pszichiáter szakorvosom!Kezdetben Frontint és Rexetin 30mg Tablettát szedtem a frontint később elhagytam, tavaly decemberben a Rexetint magamtól letettem ,mert elhatároztam hogy meg akarok gyógyulni.Azonban 2013 decemberében elvesztettem a munkahelyemet egyéb okokból kifolyólag.Sajnos egyedül élek, mert a megmaradt családtagok édesapám és testvérem messze vannak tőlem,a nyári hónapok kezdetén elkezdtem ismét feszült lenni ,pánikolni ,szorongani sokszor.Napszámos munkákba jártam a hetekben,reggeltől estig.1-2 hete jöttek ki olyan tüneteim hogy sokszor zavart vagyok mintha memória zavarom lenne,vagy ilyesmi,figyelek a dolgokra beszédem rendben van,de közbe folyamatosan járnak a gondolataim össze vissza.Azonban észrevettem ha találok esetleg olyan dolgot ami”leköt” akkor ez a probléma nincs rajtam”.Nehezen alszom el emiatt a zavartság miatt sokszor!Idegesen kelek ok nélkül.Kedvetlen vagyok ,sokszor semmi pozitívumom nincs,ha menni kell valahová egyből ideges leszek és rám jön a zavartság,amit nem tudok kontrollálni ,az utóbbi időbe sokat is fogytam!Azt szeretném megkérdezni hogy ezek a memória és gondolkodási zavarok a szorongásól vannak-e?

Konzultáltam Orvossal aki ezt mondta:A szorongásos depresszív zavarnak tünetei az alvászavar, étvágytalanság, fogyás, koncentrációs zavarok, amelyeket Ön mint memóriazavart ír le. – Úgy gondolom, talán vissza kellene állítani valami hangulatjavítót és feszültségoldót.

Ha küzd valaki ilyennel!Vagy tud tanácsot adni segíteni kérem írjon!

Köszönöm Előre is!

#22144 Tomi1984 hozzászólása: 2015.11.25. 16:02

Szia!
http://www.varoszoba.hu/2015/11/25/panikbetegseg-szorongas/
Én most írtam le a történetem és én is hasonló cipőben járok. Ráadásul nekem nem is olyan régen kezdődtek az ilyen típusú szorongások.
Jó lenne valakivel megosztani a dolgokat, aki hasonló dolgokat él meg.

#18699 czifke hozzászólása: 2014.08.12. 14:04

Szia! Nagyon szeretnék beszélni veled. Kérlek keress meg itt: czifke@gmail.com

Inez
#18599 Inez hozzászólása: 2014.07.21. 11:42

Szia,
igen sajnos a memóriazavar és társai a szorongásos állapothoz, vagyis az egész vegetatív zavarhoz társul. Szerintem aki 1x gyógyszereket szed utána előfordulhat, hogy ha leteszi erősebben jönnek vissza a tünetek, de ez csak a személyes véleményem. Ez nem azt jelenti, hogy vissza kell szokni, csak számításba venni. Az idegrendszer nagyon érzékeny műszer, hormonok, átvivőanyagok megbillenhetnek. Ezért fontos a saját magad elfogadása (pozitív gondolatok próbálgatása), mozgás, esetleg vitamin, nyomelem szedése, és beszélgetés, a problémák “szellőztetése”, hogy ne ragadjanak be…
A kiírás magadból is teljesen jó, ahogy tetted ;)

#18601 razor hozzászólása: 2014.07.21. 13:01

De ez el fog múlni? mert napi szinten rajtam van, hol jobban hol kevésbé?hogyan lehetne ezen segíteni mert sokszor azt érzem meg vagyok bolondulva!

#18587 nolalawson hozzászólása: 2014.07.20. 05:39

Szia, semmi probléma :) Bejelöltelek facebookon. Nekem az államvizsgát és húgom betegségének súlyosbodását követően (borderline személyiségzavar) alakultak ki ezek a tünetek, amiket írtál. Mivel már 5 éve kezelnek pánikbetegséggel – azon igen, segítettek a gyógyszerek és a rendszeres pszichoterápia (normális orvossal természetesen). De mivel a családomban sajnos elég sok gyógyszerfűggő van, mindenképpen azt ajánlom, hogy óvatosan a nyugtatókkal és az antidepresszánsokkal. Másrészt pedig beszélgetni kell róla, hasonló problémákkal küzdőkkel, mivel egy idő után sajnos egyre inkább interperszonálissá válsz és minél több elütasításban részesült (baráti kör, stb.), nehezebb kijönni belőle.

Az önként egyik napról a másikra abbahagyom a gyógyszer szedést orvos felügyelete nélkül, szintén nem ajánlom. Jártam hasonló cipőben.

üdv. sz.

#18585 nolalawson hozzászólása: 2014.07.19. 21:16

Szintén szorongásos depresszív zavarral (is) küzdök. A Pánikbetegségem 5 évvel ezelőtt kezdődött, Xanax 0. 25/ 3 + citapram/ 1 el kezdtem, most emelték fel a xanax adagom napi 3/ 1 mg-ra.

A tüneteim hasonlóak: memóriazavar, szétszórtság, alvászavarok. De a gondolataimmal nem tudok mit kezdeni, – ezért is nem tudok mélyen aludni. Jelenleg olyan dolgokat keresek, ami leköt – pl. rendszerezés, takarítás, olvasás. Viszont emocionálisan vigyázni kell, nem szabad lelkileg megterhelő dolgokat hallgatni vagy olvasni…
nekem leginkább az új hobbik jöttek be: nyelvtanulás, blogolás, stb. Viszont átcsapott perfekcionalizmusba, ami szintén ördögi kör.

Én egyetértek azzal, hogy mindenképpen olyan dolgot kell keresni, amely leköt. Ilyeneknek tartom a mechanikus dolgokat – takarítás, mosogatás, stb. fizikailag kifáraszt. Leköt.

#18586 razor hozzászólása: 2014.07.20. 05:00

Először is bocsánat a tegezésért!
Sikerült gyógyulnod? vagy javulni? én kb 3 hete küszködök ezzel a szorongásos depresszív zavarral! gyógyszerrel nem tudom hogy ki lehetne e gyógyulni belőle!
facebookon felvehetnénk a kapcsolatot: http://www.facebook.com/ChrissRazor

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close