VSZ állásfoglalás

Téma címkék:
2014.08.26. 08:44

Kedves Olvasóink, Kedves Várószoba Tagok!

Az utóbbi hetekben elszaporodtak az oldalon az olyan eljárásokat / módszereket ajánló bejegyzések, melyek általánosan nem elfogadottak. Szeretnénk röviden ismertetni álláspontunkat.

A Várószoba.hu az Akadémiai Kiadó gondozásában álló, elsősorban krónikus betegek számára létrehozott közösségi oldal. Más egyéb orvosi szaklapjainkon túl ugyancsak Kiadónk szerkeszti a több, mint 150 éves Orvosi Hetilapot, amely fennállása óta az egyik legelismertebb hazai szakmai folyóirat. Ezen online és nyomtatott folyóiratainkban, ahogy a Várószobán is, igyekszünk hitelesek maradni. Ez nem azt jelenti, hogy elvetjük/megvetjük az alternatív és komplementer orvoslást, hiszen egy alternatív terápia is bekerülhet a bevett módszerek közé, akár a hagyományos orvoslásnak a hivatalosan elfogadott eszközei közé is, ha megfelelő bizonyítékok támasztják alá. Ilyen témákban is folynak kutatások, pld: gyógynövények.

Viszont olyan állítólagosan hatásos kezeléseknek, különböző hitek és termékek terjesztésének, hiteltelennek tűnő lehetőségeknek ahol nincsenek megfelelően alátámasztott bizonyítékok, nem szeretnénk teret nyitni az oldalainkon.

Ezért a hasonló típusú bejegyzések az eddigi gyakorlathoz hasonlóan előzetes figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek a Várószobáról.

Megértéseteket köszönjük!

Üdv: VSZ

EN-ek
#18947 EN-ek hozzászólása: 2014.08.28. 13:32

Hmm, naigen… szerintem is:P

N tom ki hogy vagy vele 1x volt musakomám, de nekemmá (kicsit) hiányzik e yaomber:D
Sőt! má bánom is, h kicsit odaröffentem neki:) Dehát köztudott HA 1x rámjöna ihlet, éggé nehezen tom mekkfékezni zseniális művészetem konkrét KIfejeződését…:S (amej mellett bőven Lbújhat pl: a nagy Pityukiráj, Miss Rowling, de még ea éggé kutyaütő Havas pityu is – h csak nehányat mlegessek;)

- – -

Sóval kedves izé…P40! – HA kedvedtaccsa – felőlem eztán is nyug. firkálhacc ezt+azt, csak ne ide+oda! a lényeg (1részt a béjeg) továbbá AZ, h csak n vidd turzásba! (ien setekbe ink tegyél pórázt a hittérítő gépezetedre!:D főleg HA már látnivaló, h zajong a plebejus néptömeg)
Mer – ah a régi mondás tarccsa – SÓ nélkül minden étek sótlan vala, DE haa mber bele b*a a egész sótartót a lecsóba, a má a zé mégiccsak cziki;)

Nah akkor további dicsőség, egésség & kellemes vasárnapot kívánok! (köszönöm)

museto
#18948 museto hozzászólása: 2014.08.28. 14:02

Szóval csak 1x volt?! le vagyok lombozódva, de lényeg az, hogy még mindketten rendszer elemek vagyunk. Amint olvashattad másutt, a 2-es kombival a 44. héten befuccsoltam, most meg már a 3-as 29. hetét nyomom. Hogy ezek mit jelentenek, kétségem sincs, hogy hatalmas intelligenciáddal tudod hova tenni a dolgokat. Az biztos, hogy a sok kemikália érzékenyebbé tett, de nekem még “normális” alap állapotomban is heroldom van van ezektől a nyomulós csoda és hitterjesztőktől. Még egyik jó haverom is lefagyott amiatt, mert nem hajoltam porig a felesége által forgalmazott kozmetikai szernek titulált de amúgy a ráktól a szoftverhibán át a hardver megzakkanásig mindent gyógyító csodaszereire. Annak kifejezetten örültem, hogy a Te átlagon felüli mondhatni kozmikus magasságokban leledző intelligenciádat is kikezdte a dolog, legalább nem éreztük magunkat egyedül ebben a kezdetben szélmalomharcnak tűnő pofozkodásban. Ökörnyálas szép őszi napokat és örömteli csillagfényes éjszakákat kíván az “egyszervolt” musakomád.

EN-ek
#18949 EN-ek hozzászólása: 2014.08.28. 14:28

Hehh-e! mér, talán ÉN szarok a tefejedre évekóta, szoba SE állok magammal, és ÉN vagyokki megse látogatom magamat??:P Azt honnan veszed, h máshol is olvasgatlak? n túlzod te L kicsit sajátmagadat?;)
Minden setre annak azé őrülök, h a SZARkasztikus hozzámálásod mitsem változott a csekéj 1/2é alatt!:D

DE ezt n itt kéne KIcsacsogni, s szétUFFolni más csettyét – ponyt erről szólta történet!;)
(főleg mikor ott van a ÉN – vajjuk be sokkal jobb – sajátom:)

OK, neked is örömlányos szép napokat!:P

museto
#18928 museto hozzászólása: 2014.08.27. 10:33

Tisztelt VSZ szerkesztőség!

Valóban kellemetlen volt az utóbbi időben tapasztalt reklámszagú nyomulás és nagyon nehéz az igazságra ráérezni nekünk laikus betegeknek. Sokan próbálnak nehéz helyzetünkre apellálva megkörnyékezni bennünket, és igazán üdvözítő, ha a VSZ is nagyobb figyelmet fordít a jövőben az ilyen jellegű irományok szelektálására, hisz valószínű nálunk komolyabb szakmai háttérrel bírnak a dolgok megítélésében. A korábbi gyakorlatnak megfelelően továbbra is várjuk közérthető szakmai cikkek nyilvánosság elé tárását. Tisztelettel Museto

EN-ek
#18929 EN-ek hozzászólása: 2014.08.27. 12:20

Éjjen

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close