Motivaltsag keresese..

2017.01.04. 23:55

A tortenetem igen hosszu es eleg sok mindenen keresztul mentem azt erzem.

Kb. 16 eves koromban panikbetegseggel kuzdottem, annyira elhatalmasadott rajtam, hogy mar az utcara is nehezemre esett kimenni, vagy ha ki is mentem (mert muszaj volt) rogton elkezdtem szedulni. ha nem csinaltam eppen valamit, csak egyhelyben alltam rogton azthittem elszedulok. ekkor volt az elso baratom, es elkezdtem szedni a fogamzasgatlot, igy bekerultem a korhazba majbetegseg miatt, persze a panikbetegsegem csak erosodott es agresszivva es befelefordulova valltam. majd mivel a stresszt nehezen birom 18 evesen mikor erettsegiztem a panikrohamam annyira erosen elotort, hogy 3 napig nem aludtam, igy mentem el a szobeli vizsgamra (gondolhatjatok). es mivel maradando nyomot hagyott bennem, igy a mai napig nehezen alszom el, nyugtatokkal is probalkoztam, altatoval is, tobbnyire mind segitett de nem szeretnek ilyeneken elni. nagyon nehez igy egy egesz napot vegigvinni hiszen azon kivul, hogy faradt az ember, koncentralni nem tud, ertektelennek is erzi magat emiatt. edesanyam ezeken felul meg iszik is, tobbnyire befele figyel, hiszen beteg es depresszios, igy en is azza valtam. mind a 2 szulommel szinte elvesztettem a kapcsolodast. ennyi onbizalommal baratot sem tudok szerezni, kapaszkodonak meg vegkepp nem. motivalatlan vagyok celjaim elereseben, mert tamogatas nelkul nem erzem, hogy barmire kepes lennek. onmagamban kellene megkeresni az erot es magam miatt menni egyre feljebb es feljebb. valakinek van otlete, hogy hogy vagjak bele? :) koszonom elore is! :)

#24444 Molly hozzászólása: 2017.01.26. 20:15

Szia Somi! Én is tagja vagyok a közösségnek. Jártam relaxra meg autogén tréningre.Évek óta pánik beteg vagyok. Tudnál nekem is linkelni relaxációs szövegeket? Nagyon megköszönném :-)

hipp_en
#24329 hipp_en hozzászólása: 2017.01.08. 21:19

és előtte nem is szedtél gyógyszereket, csak most kezdted 5 éve?
nem szeretnék rászokni, próbálok minél kevesebb adagot bevenni, és ha jól érzem magam akkor el is hagyom. igaz már a pánikbetegségem elmúlt, inkább a depresszió miatt szedem, mert ha nem veszem be a gyógyszert fásult, nyugtalan és szétszórt vagyok, úgy pedig nem igazán tudok eredményesen élni. ha nem veszem be, akkor meg úgy érzem inkább ki sem kellene kelnem az ágyból, mert felesleges.
relaxációval is próbálkoztam már, de az csak részben segített.
neked még mindig szedned kell a gyógyszereket? vagy a relaxáció segített?

#24327 somi05 hozzászólása: 2017.01.07. 22:10

Én gyerek korom óta vagyok pánik beteg, méghozzá 11 éves korom óta kisebb nagyobb megszakításokkal. Én is nagyon rá stresszelek a dolgokra, sajnos sokszor teljesen feleslegesen. Már 5. éve hogy erős gyógyszereket szedek és így sem oldódott meg a problémám. Egyet amit erősen ajánlok, semmiképp ne szokj rá nyugtatókra ! Mert utána se leszel tünet mentes csak egy ideig és a leszokás kb rosszabb mint maga a megelőző tünetek. Próbálj gyógynövényes készítményeket. Valeriána, nyugtató te, relaxáció (nem tudom mennyire ismered). Tudom a sok negatív dolog kavarog benned folyton. És főleg ilyenkor télen a legnehezebb túltenni ezen magunkat. Engem a gyertyafény melletti pihenés is nagyon megnyugtatott, főleg relaxáció közben, és a kutyánkkal való törődés. A légzéskontol is egy jó módszer a pánik leküzdésében. Mikor kezd jelentkezni nagyon lassan mély levegőket kell venni és közben a relaxáció szövegére gondolni. Ha érdekel tudok neked linkelni olyan hanganyagokat amik nekem bejöttek. És fel a fejjel, a rossz után mindig csak jó következik!!

25/F

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close