Mi lehet velem?

2018.01.14. 20:26

Kedves Fórumozók!

Történetem 5 héttel ezelőtt kezdődött a munkahelyemen (edzőterem).

Nevetgéltünk a vendégekkel és hirtelen a semmiből rosszul lettem amerre léptem arra húzott a szédülés, hányinger, de ájulás nem történt. Azóta folyamatos jobbról-balra megingásaim vannak amit nem tudok semmilyen mozdulathoz kötni,illetve ha nézek valamit a tévében már a látottaktól is keletkezik egy ilyen belső megingás. Azóta fél Budapestet végigjártam. Voltam neurologián, fülorrgége, szemészet, agyi CT, nyaki MRI, teljes nagy labor, pajzsmirigy cukor és inzulinterheléssel, székletvizsgálat-vizelet, nyaki doppler, teljes hasi UH-manuálterápia.

Minden leletem teljesen negatív lett.

Azóta a tarkómnál a jobb szememnél és fülemnél feszítést, nyomást érzek (a szem és fülben csak minimális) és volt olyan hét is, hogy a fejem minden nap fájt ami nem múlt el semmilyen fájdalomcsillapító hatására sem. Ami a legrosszabb, hogy minden rosszabb amikor felállok és megyek. Azóta szívdobogásom ijesztő módom erős lett, nem szapora, hanem erős. A vérnyomásom is szinte tökéletes. A háziorvosom már nem tud hova küldeni ezért a pszichiátriára adott beutalót.

Következő vizsgálatom egy Otoneurológián lesz pénteken.

5 héttel ezelőtt egy életvidám, energiateli 27 éves fiatalember voltam aki heti.4-5x edzőterembe járt, most pedig az ágyhoz vagyok kötve. Nyilván az emberben ilyenkor kialakul egy kisebbfajta szorongás, mivel nem tudja, hogy mi baja lehet és keresi a megoldást minden nap.

Fülészeten kaptam Betagen nevű gyógyszert úgy, hogy semmiféle diagnosztika nem történt. Csináltak egy audio tesztet, teljesen jó a hallásom is, nem zúg a fülem. Ha esetleg tudnátok segíteni, hogy merre induljak panaszaimmal illetve hogy mi lehet ez, kérlek írjatok.

Köszönettel:

Roland

#28360 Emese1000 hozzászólása: 2019.06.07. 20:47

Kedves Roland!
Tudom, már elég rég volt, de megkerdezném:
Hogy van, meggyógyult? Mi volt a baja?
Én is hasonló cipőben járok, az orvosok találgatnak, millió vizsgálaton túl vagyok.
Eddig még nem sikerült diagnózist felállítani.
Köszönöm.
Emese

#28361 Arzen hozzászólása: 2019.06.11. 11:54

Kedves Emese!

A helyzetem változatlan, minden izmom rángatózik egészen a halántékomtól a lábujjaimig az összes, hol az egyik hol a másik oldalon.
Észrevettem hogy terhelésre rosszul reagálnak az izmaim, izomlázszerű fajdalom keletkezik már a legkisebb terhelésre is.
Volt egy ENG-EMG vizsgálatom ott is mindent rendben találtak. Most volt egy agyi MRI-m 5 hete, azóta is várok au eredményre.
Izomrangások, néha nyomás a fülemben, ízületi fájdalmak, ezek jellemzik a minden napjaimat úgy hogy az összes leletem szerint makk egészséges vagyok.
A fájdalmak mindennaposak, de ennek ellenére vidám élletteli fiatal férfi vagyok.
Az utolsó próbálkozásom az akupunktúra lesz, belevágok, ártani nem fog, maximum a pénztárcámnak.
Neked milyen tüneteid vannak?

Roland

#27085 robert01 hozzászólása: 2018.08.18. 20:55

Kedves Roland!
Én is hasonló cipőben járok, és látom hasonló korúak vagyunk.
Én 26 éves vagyok, velem is teljesen ugyanez a helyzet. Én már mindenféle vizsgálatom voltam, minden negatív. Pszichológuhoz küldtek, mivel már csak ez maradt, adtak olyan gyógyszereket, hogy mégjobban lezsibbadtam, folyott a nyálam és le voltam lassulva, abba is hagytam.
Most már nem tudom hová forduljak, veled azóta mi lett?
Helyrejöttél?

#27882 Arzen hozzászólása: 2019.01.13. 23:34

Szia Róbert!

Elfeledkeztem az oldalról, bevallom.
Semmi jó változás nem történ azóta velem.
Felkerestem egy magán neurológust aki Sclerozis Multiplex gyanúval, Koponya Mr és agyi Gerinc Mr- vizsgálatra küldött. Nos mikor odaértem a Mri helyszínére közölték velem hogy nincs orvos aki beadja a kontrasztanyagot de nyugodtjak meg elég lesz a sima nyaki gerinc mr abból is megmondják ha van bajom. Ez a lelet negatív lett.
10 hónapja ránganak az izmaim (bicepsz, tricepsz, fenék, combizmok derekam, hátizmaim) hol ez hol az.
A combizmaimban olyan érzésem van mint ha leöntötték volna savval és ég-mar.
A torkomban van egy diszkomfort érzés ami szinte minden nap jelen van. A szemim is fájnak.
A legrosszabb hogy soha nem egyoldali a fájdalom, mindig jelentezik mindkét oldalon.
Néha úgy érzem összeesem olyan gyenge vagyok.
Mindemellett egy életvidám fiatal férfi vagyok, amikor tudok megyek edzeni, de az izmaim nem úgy reagálnak az edzésre mint régen. Pl izomláz helyett fájdalmat hagy maga után.
Térdeim is elég fájósak.
Amikor leülök a wc-re vagy a jobb vagy a bal lábfejem elkezd zsibbadni, bizseregni.
Minden orvos tömi belém a Magneziumot és a Kalciumiot, de semmi hatása nincs ezeknek.

Jövőhéten lesz egy teljes átfogó laborom, és egy teljes gerinc röntgenem.

Ezután neurológia ENG és EMG vizsgálat.
Ha ezek sem mutatnak semmi eredményt akkor tényleg feladom.
600 ezer forintom ment el a magánvizsgálatokra és eddig semmi eredménye nem volt.
Sajnos így állok most.

Amint nem mondtam, hogy az ez erős szédelgesem 6 akupunktúrás kezelés után szinte eltünt, és ezt úgy mondom hogy én ebben sosem hittem.
Amint tudok jelentkezem a fejleményekkel.

#26181 Arzen hozzászólása: 2018.02.14. 15:38

Sziasztok!

Gondoltam visszajövök írni egy kicsit a fejleményekről. A helyzetem nem lett jobb,2 hete kaptam új tüneteket is csak.hogy ne legyen unalmas az életem. Közben voltam Otoneuroógiai kivizsgáláson és 100%-ban kizárták hogy belsőfül eredetü a bajom. A jeges vizes befecskendőzés amúgy nem volt olyan kellemetlen mint ahogy azt olvastam a neten.
Nos 2 hete hogy elkezdett zsibbadni,biszeregni,hangyamászás szerüség érzéssel a jobb csuklómnál,a jobb tenyeremnél a hüvelykujj párnás részénél a jobb alkaromnál és az.állkapcsomnál!!!!! Reggel ha felébredek háton fekszem összekulcsolt kezellel és az ujjaim zsibbadnak de utána mikor megmozgatom elmúlnak
Ezért úgy gondoltam hogy elmegyek magán pszichiáterhez akinél már 3x voltam és meggyőződése hogy sem pánik és sem másfajta elmebajom nincs.
Váltottam háziorvost közben. Voltam szívultrahangon,EKG minden stimmel..most pénteken pedig terheléses EKG lesz.
A háziorvosom elküldött vérvételre virus fajtákra,hátha ez okozza a panaszaimat.

A mostani helyzetem..folyamatos fáradtság,fejfájás,zsibbadások, a combizmaim elég gyakran “vibrálnak”,és ez a folyamatos gyengeség érzés.

Lassan 2 honapja élem így a mindennapjaimat.
Bármiféle jószándékú segítséget szivesen fogadok.

Roland

krisz074
#26311 krisz074 hozzászólása: 2018.03.01. 19:05

szia, epley manőver, széldülés (vesztibuláris) torna megy már, vagy ajánlották (google)? és ha igen, hat?
ezekhez általában kell tudni h melyik oldal érintett.
ezek szerint kizárták meniere-ed, vagy bppv-d lenne? ezt pontosan mi alapján, és biztos? ez csak azért furcsa, mert ezeknek nem tudják pontosan az okát.
nyaki eredetű nem lehet a szédülésed, nem erőltetted túl gyúrásnál? guggolás nagy súllyal nyakon stb. milyen magas vagy?

a különböző szédüléstípusokhoz elég részletes leírások vannak, jó lenne kibarkóbáznod, h melyiket érzed legközelebb magadhoz.

háziorvostól ne várj sokat (anyukám is az), nem az ő szakterületük és nem is dolguk, h tudják ezeket.
inkább nem ártana majd fizetős magánrendelésre is elmenni jónevű szédülés specialistához. arra ne sajnáld a lóvét

beta az jó, szedheted bajod nem lesz tőle. bár ha nem hat egyáltalán az baj.
bizsergés már simán lehet pánik a dolgok hatására.

milyen életmód beli változtatásokat csináltál eddig?

üdv.

#26841 Dóra hozzászólása: 2018.05.31. 17:09

Szia! Sikerült azóta kideríteni mi a baj?

#25951 magdi55 hozzászólása: 2018.01.16. 19:53

Szia ! Részvétem! Sokan vagyunk a csapatban :) A lényeg,h igazi specialista nézzen meg ! Remélhetőleg ,már jó úton vagy. Ha pl a Klinikára tudsz menni és megcsinálják a “halpike” tesztet,a szemtekerezgés egyértelműen kimutatja ha bppv-d van. Ez egyensúly probléma. A leszakadt kristályok rossz helyen tapadnak meg és téves infót küldenek az agynak… Jó esetben pár alkalom után akár el is múlhat az eply manővertől,mivel fiatal vagy. A torna a legfontosabb-labirintus torna. Megtanítja az agyat,h ne szédüljön :)
Szirmai drnő ennek a nagy tudora. Nekem ő segített itt Pesten. Ha ez a baj,akkor erre van módszer,nyugi:) Türelem:) Igen,szorongással jár…nem is kicsivel. Elmúlik majd az is. Sok infó van itt a neten,de szakember is kell :) Az -Orvosok a hálón -is lehet segítséget kérni,Dr Szirmai Ágnes is fönt van. Én is írtam anno neki és válaszolt. Nagyon hasznos cd.je van a tornáról,szemtorna is.. Üdv: Magdi

#26006 Arzen hozzászólása: 2018.01.23. 23:31

Kedves Magdi! Köszönöm leveledet és a bíztatást. Sajnos Szirmai Dr.Nö csak március végén ért volna rá ezért máshova megyek. Ha valóban ez a baj akkor van rá gyógymód, én örülnék neki a legjobban ha már kiderülne valami. Csak az az érdekes hogy én nem ugy szédülök mint ahogy az meg van írva,én oldalirányosan megingok illetve valami eggyensulzavar lehet a dologban. Mielött rosszul lettem a munkahelyemen elötte 1 héttel volt egy lázas megfázásom amit 2 nap alatt lábon kihordtam és ez lehet annak a szövődménye ami ráment a belsöfülre. Ez is csak egy feltevés az orvosoktól.
Mindenképpen írok jövöhéten a fejleményekkel.

Köszönöm

Roland

#26009 magdi55 hozzászólása: 2018.01.24. 12:04

Szia !
Az a fontos,h szakember mondja meg,h pontosan mi a baj. Ez a teszt segítségével kizárja,ha nem bppv.d van-amit írtam is. Szirmai drnőnek van magánrendelése,én is ott találtam meg korábban. Az “Orvosok a hálón” is fent volt-talán manapság is ott van:) Ha más nincs,keresd meg így őt :) -A bppv tipikus jele,h ágyban átfordulsz a másik oldaladra és megfordul ” a szoba is. Nálam így volt. Aztán persze a helyváltoztatás…A vírusfertőzés jó kiindulópont. Biztos oka lehet ez is. De lásson szakember ! A legjobbakat kívánom! Magdi

#25950 andi1973 hozzászólása: 2018.01.16. 14:04

Kedves Roland!
Nekem ugyanez a történetem.Tavaly ápr.15-én volt az első szédülésem a második dec.16 amit már az epley tornát csináltuk azonnal.Az első szédülésem után én is így éreztem mint te.Végig jártam Pécsen magán úton fül illetve neurológust.A neurológus elmondta hogy sajnos sok esetben olyan sok éri a bppv beteget hogy szorongás pánikroham lehet.Én kaptam tőle egy olyan gyógyszert amiből két szemet szedtem be és olyan lettem mint a zombi.Ennyi volt elraktam és elmentem kineziológushoz akihez szeptember óta járok most már havonta csak nekem nagyon sokat segített é bach elsősegély cseppeket szedek még.Tudom milyen rossz én az egész nyarat majdnem végig feküdtem a fejfájások miatt napi 8 szem fájdalom csillapítót szedtem.Kitartás sajnos ezzel együtt kell most már élni és kezelni a következő szédülést.További szép napot!!! Andrea

#26005 Arzen hozzászólása: 2018.01.23. 23:22

Kedves Andrea! Köszönöm hogy írtál és örülök hogy te már jól vagy. Jövöhéten kedden megyek otoneurologushoz benne bizom hogy tud segíteni és megtaláljuk az okát rosszullétemnek.

#25945 jdobsa hozzászólása: 2018.01.16. 08:15

meg kell probalni az “Eplay ” manövert -az visszatereli az otolit kristalyokat a labirintba.
ahogy hallottam evvel egyutt kell elni-neha elojon.nem kell panikba esni.
notropilos infuzio kura evente sokat segit. kitartast d.j.

#25947 Arzen hozzászólása: 2018.01.16. 10:57

Köszi hogy írtál remélem pénteken már okosabbak leszünk. Az irgalmasrendi korház fülészetén voltam,ott megvizsgálták a fülem,de kristályokról egy szót nem ejtettek,de a Betagen 24mg gyogyszert mondták hogy szedjem.

Ezustfelho
#25944 Ezustfelho hozzászólása: 2018.01.16. 01:18

Csak egy kérdésem lenne ..a kristályokat megnézték a füledben: 1 éve reggel felkeltem és forgott velem a világ.szédültem csak úgy mentem mint egy lassított felvétel. egy hét után a fülészeten megvizsgáltak,lefektettek és a fejem forgatta a doktornő azt mondta ,hogy a fülembe elmozdultak a kristályok.5 perc után semmi bajom nem volt.
Ne hagyd abba valaki majd megtalálja.Sok szerencsét

#25946 Arzen hozzászólása: 2018.01.16. 10:55

Köszönöm a segítséged. Most pénteken megyek egy Fül orr gége központ szédülés specialistához,remélem ö többet tud majd mondani.

Samuka
#25941 Samuka hozzászólása: 2018.01.14. 20:40

Írod, hogy minden leleted negatív. Azért nézze meg a CT-felvételed a pszichiáter szakorvos is, mert nem biztos, hogy a belgyógyász, vagy a radiológus el tudja ezt dönteni.
Gyógyulj meg és az edzőteremmel vigyázz, felesleges munka mellett a heti 4-5 kemény edzés. A hétvégi túrát semmi nem tudja pótolni.

#25948 Arzen hozzászólása: 2018.01.16. 10:58

Köszönöm a tanácsodat,ha oda kerül a sor mindenképpen elviszem neki a leleteimet.

EN-ek
#26847 EN-ek hozzászólása: 2018.06.02. 21:55

#25941 Samuka

Tejes mértékben.

ÉN mindig is monttam, h a sport felettébb KÁROS a egésségre! Igazából a munka is felesleges vaLÓban, de a átlagbirkának szükséges Lfoglaltcság. (mert még a végén Lkezdenek GONDOLKODNI a rohatt sok szabadidejükbe, oszt’ Máris kész a baj!!) ;)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close