Pánik?

2018.04.05. 14:34

Sziasztok! Igyekszem rövid lenni! Kb 6 éve már, hogy “pánikbetegséggel” kűzdök és kezelnek! A komplett történetem talán 15 éves koromra vezethető vissza, amikor is rengeteg bántás ért az iskolában (szociális helyzetem miatt), depressziós lettem és xanax-ot tömtek belém! Rövid időn belül minden jellegű kapcsolatot megszűntettem ezekkel az emberekkel, új iskolába mentem és “újra kezdtem”. Majd 21 éves koromban pánikrohammal a kórházban kötöttem ki! A világ összes vizsgálatát elvégezték rajtam, mert nem akartam elhinni, hogy semmilyen szervi bajom nincs ( a háziorvosom szerint mindennek az oka, hogy dohányzom :) ).

Végül elfogadtam, hogy lelki eredetűek a problémáim, így pszichiáterhez járok már több mint 6 éve. Ezalatt 5 szakember terápiáját próbáltam már ki, 4 különböző gyógyszert szedtem már. Tavaly októberben hagytam abba a scippa nevű gyógyszer szedését (1év után) és úgy tűnt, hogy minden rendben van….Majd eltelt 1-2 hét és kezdődött minden előről. Félre ver a szívem, mintha egy pillanatra görcs kapná el, zsibbad a karom, hőhullámaim vannak, szúr a mellkasom, időnként szédülök (mintha spicces lennék), nyomást érzek a fejembe ( hasonló mint mikor gyerekként fejjel lefelé lógtunk a hintáról), nem igazán tudok örülni semminek, és akárhányszor tömegben vagyok, mindig az ájulás kerülget!

Ahogy időm engedi sportolok, képzem magam, önmotivációs tréningeket hallgatok, mindent megpróbáltam már amitől jobb lehet, de nincs eredmény.

Kicsit kezdem úgy érezni, hogy ettől már soha nem fogok tudni megszabadulni, de ha valakinek van használható megoldása, nagyon nagyon hálás lennék érte.

#27765 Martika75 hozzászólása: 2018.12.23. 23:22

Szia, én új tag vagyok, most olvaslak. Hogy vagy azóta?

#26698 Stunceller hozzászólása: 2018.05.09. 19:48

Szia!

Szinte ugyanezeket a dolgokat én is elmondhatom magamrol, sőt még az előzmények is stimmelnek.
Én kb 3 éve küzdök ezzel, csak nâlam még az is egy plussz, hogy az utcára sem nagyon tudok egyedül kilépni…. Elhagytam a Rivotrilt, bár elötte is csak napi 1 – et ettem, és most a Stimut akarom letenni….. Valamiért hiszek abban higy ilyen gyogyszerek nélkül is meg lehet gyógyulni. Az én modszerem: “Nah ez meginnt egy pánik roham. Majd elmúlik, mindig elmúlik. Mitől is félek? Van okom félni?” általában ha ebbe jól belegondolok segít. ” Megelōzni pedig szerintem úgy lehet a leghatekonyabban hogy megprobalom ezt az egesz panikbetegseget kizarnj az agyambol, es teljesen mas dolgokra koncentralni. Ha sokat nevetsz az is segít, jobb a hangulatod, kevesebb negatív gondolat.

#26876 marcsikacicuska hozzászólása: 2018.06.11. 10:09

Szia.A kérdésem az lenne hogy sikerült elhagyni a rivotrilt?

#26609 inf3rno hozzászólása: 2018.04.15. 10:06

A pánikrohamnak több fajtája van, a tiéd mellkasi pánik, az enyém meg cerebrális pánik. Nekem 4 évesen egy baleset után összevarrták a szám érzéstelenítés nélkül, azóta egy jó darabig mindig elájultam, ha megszúrtak tűvel, pl oltást kaptam, vagy vérvételen. Mostanra így 30 évesen a vérvétel már megy, az injekciókkal sem nagyon van gond, egyedül műtéten amikor belép pumpáltak egy tonna lidokaint, akkor kerültem ájulás közelébe. Azért vannak érdekességek. Ugye az oltásoknál, vérvételnél általában sorban állás van, ezért nálam áttevődött a dolog a sorban állásra, leginkább kasszánál. Ilyenkor általában elkap egy idegesség. A másik, hogy legutóbb, amikor elég mélyen sikerült elvágnom az ujjam valamiért szintén rám jött az ájulás, úgyhogy muszáj volt elfeküdnöm fél percre, hogy úrrá legyek rajta. Teljesen szerintem sosem fog eltűnni, javítani valamit lehet rajta, ha koncentrálsz, és megpróbálod uralni a helyzetet. Nálad azért egyértelmű, hogy miért nem szereted a tömeget, félsz tudat alatt, hogy megint bántani fognak a téged körülvevő emberek. Talán ha megtanulnád megvédeni magad vagy szájkaratéval, vagy fizikailag, pl eljárnál küzdő sportolni, az javítana valamit a tüneteken.

EN-ek
#26601 EN-ek hozzászólása: 2018.04.12. 22:43

mija pája NYUSZIK? :P

HA +adod a címedet, írsz nekem?;)

#26591 Carvin hozzászólása: 2018.04.11. 10:28

Szia!
Ha írsz egy email-es elérhetőséget, szívesen küldök rá pár gondolatot, hátha tudok segíteni.
Mielőbbi javulást!

#26593 Renata91.26 hozzászólása: 2018.04.11. 19:18

Nem szeretném közzé tenni, de ha te kiírod a tied, nagyon szívesen válaszolok és hálás lennék a segítő gondolatokért!

#26597 Carvin hozzászólása: 2018.04.12. 13:34

Ezt megértem, de sajnos én is pont így vagyok ezzel. Egy privát üzenet funkció ilyenkor milyen jól jönne (vagy csak én nem találtam). Ettől függetlenül annyit még itt is megoszthatok, hogy ha minden lelet negatív és pszichésen akarják magyarázni mások, attól még nem biztos hogy valóban az, de persze lehetséges. Ha még nem történt meg, érdemes ilyenkor még a bakteriális és gombás fertőzéseket, bélegyensúlyt is megnézetni. Pl a candida elvileg okozhatna olyan tüneteket amit leírtál, de a hisztamin-intolerancia is kellemetlen tud lenni. Ha esetleg tudsz egy új ingyenes mail címet csinálni, akkor azzal nem veszélyezteted a régit és ott lehetne folytatni. Akárhogy is, remélem tudtam legalább picit segíteni és kitartást!

EN-ek
#26578 EN-ek hozzászólása: 2018.04.05. 17:12

Tipikuss…

Nos őszinte leszek: a Zéletre eddig a 1len “HAsznál6ó +oldás” az, h +kell boondulni!! mesenincs! ;)
HA! nyomás van a fejeden (és n ül rajta senki) az már a roHAMM! – ez 1enruhásra N vonatkozik:)

a LEGjobbakat csajjos!

#26579 Renata91.26 hozzászólása: 2018.04.05. 18:33

Köszönöm a fáradtságod, de sajnos nem lettem okosabb!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close