Amikor a borderline és az alkohol dependencia “társul”.

2018.05.01. 00:19

Hozzátartozóm hosszú ideje (8-10 éve) szenved alkoholizmusban. Többször részt vett elvonókúrákon és rehabilitációs programokban eredménytelenül. Családi élete szétesett, élete, személyisége szétcsúszott.Egyszóval mind ő, mind szűkebb környezete szenvedett, hozzátartozóm többszöri öngyilkossági kísérletével fűszerezve…

Tavaly aztán diagnosztizálták borderline személyiségzavarát és egyéb “társult” problémáit. Megállapítást nyert, hogy- nagy valószínűséggel – alkoholfüggése a személyiség-zavarának “szövődménye! Heuréka!!! Van diagnózis, nagyobb esély van a gyógyulásra, de legalább az élhető, emberi életre!

Tudjuk, mert megmondták a szakemberek, hogy hosszú ideig tart a gyógyulás, és a végső kimenetele is bizonytalan, de legalább van remény és esély a javulásra… Egy gyors (4 hetes) pszichoterápiás kezelés során hozzátartozóm mehtapasztalhatta a terápia kedvező hatását, és még motíváltabbá vállt a hosszútávú folytatásra… Ekkor ért bennünket a “hidegzuhany”! A terápiára javasolt két intézmény mindegyike elutasította azzal az indokkal, hogy a hozzátartozóm alkoholfüggése gátja a terápiás kezelésnek… Bezárult a kör? Tényleg nincs szabadulás? Ennyire egyedi eset lenne a mienk?

boldogbordi
#26681 boldogbordi hozzászólása: 2018.05.01. 22:31

Szia , nem ez egyáltalán nem egyedi eset, itthon van az a helyzet,hogy ezzel nem tudnak mit kezdeni az intèzmènyek mert nem integrált ez ellátás…. Az egyik helyen azèrt nem fogják fogadni mert szenvedèlybeteg,a másik helyen mert mert pszichiátriai … Na bumm
Ha jòl tudom itt fogadják, a szenvedèlybetegsègel élőket is
http://www.thalassahaz.hu/thalassa

Illetve Pesten van az Èbredèsek alapitvány, ott van integráltan foglalkoznak mid a kèt problèmával

Jah a bordi durva, de tapasztalatbòl mondom èvek alatt egèszen meg lehet szeliditeni nem mondom ,hogy nincsenek szar napjaim de el lehet vele lenni ….

#26682 gyetele hozzászólása: 2018.05.02. 05:20

Kedves Boldog Bordi!
Szia! Sajnos az egyik intézmény, ami visszautasította, az éppen a Thalassa ház volt (a másik Tündérhegy), és ez éppen azért keserített el, mert nagyon jókat olvastam róluk, és különösen integráltságuk, komplexitátuk fogott meg … Most a Klinika fog segíteni, ez alatt az idő alatt igyekszünk keresni valamit. Nagyon szépen köszönöm a bíztatásod!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close