Bruttó nemzeti boldogság és egy kis zene

2015.03.20. 12:20
virag_fa_tavasz625x400

Az idei március 20-a bővelkedik eseményekben. A csillagászat szerint ma kezdődő tavaszi nap egybe esik a boldogság világnapjával, ennek örömére részleges napfogyatkozással köszönt minket a természet. :-)

 

 

 

Hol máshol is tarthatták volna meg elsőként a boldogság napját, mint a Himalájában? Bizony, a kis himalájai királyságban, Bhutánban pattant ki a  fejekből az ötlet. Az ázsiai ország 2008-ban a világon elsőként vezette be és rögzítette alkotmányában a bruttó nemzeti boldogság (GNH) fogalmát a lakosai jólétének mérésére. Szerintük ugyanis ez sokkal többet elárul, mint a bruttó hazai össztermék, a GDP, hiszen az ember akkor is élhet boldogan, ha koldusszegény.
Az ENSZ két éve hívta életre a kezdeményezést. “A boldogság alapvető emberi cél, és ha a politika javítja a boldogság feltételeit, az egy egész társadalmat előbbre visz” – mondta John Ashe, az ENSZ Közgyűlésének elnöke.

Örülhetünk annak is, hogy mától csillagászatilag is itt a tavasz. A mondókában ugyan a meleget Benedek hozza, azonban 2012 óta a tavaszi nap-éj egyenlőség nem március 21-re hanem 20-ra esik. Így lesz ez a következő években is. Ha már tavasz, akkor virágom virágom, lazításhoz, ide kattintva.

Reméljük a napsütés mosolyt csal az arcokra és vidáman álltok neki a hétvégének.
Ja igen, lefekvés előtt pedig tessék alaposan fogat mosni, tisztelegve ezzel a szájápolás világnapja előtt. Ugyanis az is ma van. :-)

Üdv Mindenkinek, szép hétvégét!
VSZ

EN-ek
#20365 EN-ek hozzászólása: 2015.03.20. 14:16

Bruttó Nemzeti Buldogság?? bévall erről még n hallott, DE qrvára találó!!:D (sőt, aranyos)

ÉS abs. igaz is!:( attól tartok, nálunk ennek a szinttyét 3. generációs elektronmikroszpókkal SE lehetne kimutatni…:P Továbbá mindig is monta ÉN, h a píz N buldogít!;) (és sose hitték L)

Pár éve pl. írták vhol, h a Virág LEGbódogabb országa Bangladesh!! (ahol csoró fődönfutó a népesség 80%a, és évente min 2x elönti a zegészet a tenger!:) HÁT N ÉRDEKES??:P

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close