EndoMarch – budapesti programajánló nőknek, nyereményjátékkal!

Téma címkék:
2014.03.11. 17:39

Megdöbbentő!
A fogamzóképes nők 10-15%-a rendszeresen átéli az endometriózissal járó fájdalmat!
A meddő nők 25-50%-a nem esik teherbe, mert endometriózisa van!
A nőknél jelentkező alhasi panaszok hátterében 15-20%-ban endometriózis húzódik meg.

De mit is takar valójában ez a szépnek nem mondható szó?
A betegséget jelölő szó az „endometrium” – a méhet bélelő hámszövet, nyálkahártya nevéből származik. Ha ez a szövet nemcsak a méhtest belső felszínén található meg, hanem azon kívül is, például a hasüregben, a beleken, a méh külső falán, a petefészkeken (ez a „csokoládé” ciszta), a hashártyán, a húgyhólyagon, a hüvelyben, de akár az agyban a szemben vagy a tüdőben is fellehető, komplikációkat okoz. Az endometriumos szövetszigetek, -csomók követik a havi ciklust, úgy viselkednek hónapról hónapra, ahogy a méh nyálkahártyája, csak nem tudnak kiürülni. Az endometriózis minden nőnél előfordulhat, de leggyakoribb a fogamzóképes korosztályban.

EndoMarch – avagy március az endometriózis elleni küzdelem hónapja
Az Endometriózis Világszervezet március 13-ra nemzetközi összefogást hirdet, amelynek a keretében a világ 53 országában egy időben és egy napon szervezzük  meg figyelemfelkeltő rendezvényeinket az endometriózis elleni küzdelem jegyében.

A világhét célja – Mo-on az EgészségŐr /images/0000/0399/endomet_image002.jpgAlapítvány szervezésében -  eloszlatni a tévhiteket, a félelmet, és növelni a felvilágosítást, ami segíti a betegség felismerését, a diagnózis felállítását és a gyógyítást.

Meghívó
Március 13. 10.00 – 18.00 óra között Budapest 4 pontján az Egészségőr Alapítvány önkéntes szakorvosai várják mindazokat, akik többet szeretnének megtudni az endometriózisról!

Információs pontok helyszínei

  • Széll Kálmán tér
  • Nyugati tér
  • Deák tér
  • Mamut II. földszint

Programok

  • 10:00-kor a Széll Kálmán téren önkénteseink elfoglalják a 4-6 villamosokat és lufikkal, nárciszokkal, információs anyagokkal látják el az utasokat és a villamos vezetőket
  • 13:00 az információs pontokon óránként pantomimes előadás
  • 16:00 Flash mob figyelemfelhívó akciónkat indítjuk, gyere Te is a Széll Kálmán térre! www.facebook.com/endometriozisvilag7
  • 7:30 Appril Project táncbemutató a Mammut2-ben

A washingtoni központi rendezvényen ottani idő szerint 16:00-kor kivetítik a budapesti eseménysorozat 5 összefoglaló percét!
Záró rendezvény 18:00-22:00 között a Városháza téren ahol koncertekkel, meleg teával és pogácsával búcsúztatjuk a napot!

Nyereményjáték
Kérjük azon hölgyeket, akiknek – elsősorban a női ciklussal összefüggő – fájdalom tüneteik vannak, töltsék ki ezt a kérdőívet és küldjék vissza az EgészségŐr Alapítvány címére (1038 Budapest, Tündérliget utca 3/III.).
A kérdőívet kitöltve visszaküldők között 20 db Schüssler natúr kozmetikai ajándékcsomagot sorsolunk ki.
A sorsolás időpontja: 2014. március 31.

További információ:
EgészségŐr Alapítvány
Földi Katalin
telefonszám: 0630 922-5413
email: info@egeszsegor.net

A betegség tüneteiről és kezelési lehetőségekről további tájékoztatást itt találsz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close