Időrablás? És még ingyenes is?

Téma címkék:
2013.11.27. 09:08

“Köszönöm szépen, érdekesnek tűnik, de sajnos ma nem érek rá.”
“Á, engem ez a téma nem érint.” – gondoljátok sokan, ha hasonló meghívóról kaptok értesítést.
DE! Biztos nem érsz rá? Biztos vagy benne, hogy nem érint?
A megelőzés, tájékozódás, szűrés – időrablók lennének? Vagy épp időt adnak és esélyt, hogy elkerülhess bizonyos betegségeket és esetleg tovább élj? Mindig gondolj erre is, amikor legyintve nemet mondasz. Inkább fogj karon egy barátot, rokont, ismerőst és vidd el magaddal.
Újabb két ingyenes programajánló: szájüregi rákszűrés mindenkinek, bőrgyógyászat – kozmetológia nőknek.

Ingyenes szájüregi rákszűrési napot szervez a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézete a Magyar Rákellenes Ligával közösen.
A szűrés időpontja: 2013. november 28. csütörtök, 10-18 óráig
A szűrés helye: 1088. Budapest, Szentkirályi u. 40. Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet
A szűrés előzetes bejelentkezés alapján történik.
Bejelentkezés, előjegyzés: +36 1-317-6600/60744

Hazánk első helyet foglal el Európában a szájüregi rákok gyakoriságának és halálozásának vonatkozásában. Ez jelenleg megközelítőleg 3500 főt érint évente, akiknek csaknem fele meghal a későn felfedezett szájüregi daganat miatt. A korai felismerés nagyon fontos, mert az időben elkezdett gyógyítás életet menthet.
Az önvizsgálat akár életmentő lehet. Rendszeresen ajánlott tudatosan áttekinteni szájüreget, a következő jelekre érdemes figyelni: az ajkakon, a szájüregben más okkal nem magyarázható, körülbelül 2-3 héten belül nem gyógyuló sebek, duzzanatok, elszíneződések, különösen a piros és a fehér foltok esetén feltétlenül ajánlott felkeresni fogorvost.
További információ

Női egészség!
Decemberben új, elsősorban a hölgyek egészségügyi problémáira fókuszáló rendezvénysorozat indul a Szent Margit Kórházban.
A Szent Margit Kórház vezetői által kezdeményezett és a rendezvénysorozat háziasszonya, Menczer Erzsébet országgyűlési képviselő által is támogatott kezdeményezéssel újabb, elsősorban a megelőzésre fókuszáló, illetve a nők egészségét befolyásoló leggyakoribb betegségek terápiás lehetőségeit taglaló program állt össze.

Az első rendezvény
Előadó: Dr. Pónyai Katinka, kozmetológus, bőrgyógyász szakorvos
Időpont: 2013. december 2., 18 óra
Helyszín: Óbudai Kulturális Központ, Színházterem 1032 Budapest, San Marco u. 81.

Az előadásban a bőr felépítéséről, szerkezetéről és életünkben betöltött funkciójáról lesz szó, illetve az azt érő káros hatásokról. Az egyik kiemelt téma a bőrt érő UV sugárzás elleni természetes védekezés, illetve ennek kimerülésével annak korai és késői szövődményei.  Részletezzük a fényvédelem fajtáit, ezek előnyeit és hátrányait, és korrekt alkalmazási módjukat. Az életminőséget súlyosan befolyásoló bőröregedés faktorait tárgyaljuk, az ismert és rettegett melanoma mellett a kevésbé ismert bőrtumorokat, azok tünettanát, terápiáját, és korai felismerésének jelentőségét.

Az előadást a legújabb és legmodernebb kozmetológiai beavatkozásoknak sora zárja, amelyek alkalmasak egészségmegőrzésre, a bőröregedés megállítására és a bőrben bekövetkező károsodások visszafordítására, kezelésére. Bemutatjuk a mezoterápia, orvosi hámlasztás, kollagén indukciós kezelés, saját vérlemezke-terápia, és a mikro tűs frakcionális radiofrekvenciás kezelés is.  
A teljes cikk a kórház honlapján olvasható

#15721 cryply hozzászólása: 2013.11.27. 09:45

Nagyon jók ezek a meghívók! Ugyan a messzi vidékről nem lehet fölutazni mert költséges de legalább ráirányítja a figyelmünket mit is keressünk szűkebb környezetünkben! Mire figyeljünk és milyen szűrővizsgálatokra menjünk!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close