Meddigmehet.hu: egy videó, amit látnod kell!

2017.06.07. 14:41
eroszak okol625x400

Már több, mint másfél hónapja működik a meddigmehet.hu, az Ökumenikus Segélyszervezet által létrehozott online tanácsadó oldal, amely a kapcsolati erőszak áldozatainak nyújt segítséget. Az anonim üzenetekre a segélyszervezet szakmai csapata – pszichológus, jogász és szociális munkás – válaszol. Most egy rövid videó is készült, mely bemutatja, hogy akár lelki, akár fizikai bántalmazásról beszélünk, annak formái nagyon széles skálán mozoghatnak. A nézők a videó megállításával jelezhetik, hogy melyik az a jelenet, amelyiknél már úgy érzik, hogy az nem elfogadható egy kapcsolatban.

Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy a lehető legtöbben felismerjék a kapcsolati erőszak jeleit, ugyanis sokunk környezetében történik meg úgy, hogy talán fel sem mérjük, mi történik. Különösen igaz ez a jóval kevésbé feltűnő lelki bántalmazásra, melyet a videó remekül mutat be. A megalázó megjegyzések, féltékenységgel átitatott, szurkálódó szavak már jelzik a bántalmazás veszélyét. A kapcsolati erőszak sok esetben fokozatosan válik egyre súlyosabbá, a kapcsolat elején jellemzően lelki bántalmazással indul, de később akár fizikai bántalmazás is történhet.

Mi az, amiről az emberek azt gondolják, hogy nem megengedhető viselkedés egy párkapcsolatban?
Amit már bántalmazásként értelmeznek?
Mikor érzik azt, hogy elég, meg kell állítani, ami történik?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Segélyszervezet új videója és közben nem titkolt célja, hogy szemléletet formáljon.  A videó megosztásával most bárki kiállhat a kapcsolati erőszak ellen, és segíthet azzal, hogy felhívja a figyelmet a meddigmehet.hu oldalra. Ugyanis ezen az oldalon segítséget kérhet, aki érintett vagy aggódik valakiért, aki bántalmazás áldozata.
Itt rövid regisztrációt követően, csupán becenév és jelszó megadásával tudnak üzenetet küldeni a tanácsadóknak.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close