Mit vegyünk, mit tegyünk? Ötletversenyt hirdetett a fogyasztóvédelmi hatóság

2015.09.15. 10:10
vásárlás625x400

A tudatosabb fogyasztóvá válást elősegítő ötletversenyt hirdetett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH). A mindennapi életben hasznosítható, újszerű és kreatív javaslatokat elsősorban középiskolásoktól várják szeptember 24-ig – mondta Szente István, a hatóság megbízott főigazgatója a verseny nyitórendezvényén kedden, Budapesten. A legfontosabb, hogy az egészségtudatos életvitelt, vásárlást, fogyasztást ösztönözzék.

Szima-Barcsai Borbála, a NFH szakmai vezetője szerint fontos elgondolkodni azon, hogy amit reklámként hallunk, megszépíti a valóságot, ezért szükséges a kritikus szemlélet. A nemzetközi példák közül kiemelte a Németországban folytatott oktatást: ott a diákok például adalékanyagok segítségével maguk készíthetik el az italukat különböző ízekben, megismerve a mesterséges anyagokat és hatásukat. Említette a Franciaországban bevezetetett, a termékek címkézését nagyító alá helyező kampányt, amelyben felhívják a fogyasztók figyelmét arra, mik a kötelező elemek és mik a marketing célú információk a termékeken.

A hatóság olyan javaslatokat vár, amelyek beépülhetnek az NFH működésébe, hozzájárulhatnak tájékoztatási tevékenységének hatékonyabbá tételéhez.
Az ötleteket szakértői bizottság bírálja el, a legjobb 25 pályamű szerzői közül 10-en a NFH által megbízott szakmai mentorok támogatásával megvalósíthatósági tanulmányt, 15-en kevésbé részletes koncepciót készíthetnek, továbbá 100 ezer forintos ajándékutalvány kapnak – ismertette a megbízott főigazgató. Az első öt helyre rangsorolt pályázat ötletgazdái 150 ezer forintos ajándékutalványt kapnak, és bemutathatják megvalósíthatósági tanulmányukat az október közepén megrendezendő záró konferencián – mondta.

Az ötletverseny a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése elnevezésű kiemelt projektjének keretében valósul meg.

Az ötleteket a NFH honlapjáról letölthető és elektronikusan kitöltött jelentkezési lapon kell benyújtani.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close