Most igazán szükség van a véredre!

2015.07.31. 09:25
veradas625x400

A Magyar Vöröskereszt véradásra hív mindenkit, mert ebben az időszakban, július utolsó és augusztus első hetében szoktak a legkevesebben vért adni. Naponta 1800 véradóra van szükség.

 

 

 

A nyári szabadságolások, a szezonális allergia és az elmúlt napokban tapasztalt kánikula miatt kisebb a véradói aktivitás. Máskor naponta átlagosan ezerötszázan adnak vért, ilyenkor húsz-harminc százalékkal kevesebben, ezért a nyár végéig több száz helyen, fesztiválokon, vízpartokon szerveznek véradást. Naponta 1800 váradó szükséges ahhoz,  hogy a szükséges vérmennyiség rendelkezésre álljon.

A vöröskereszt fővárosi, Arany János úti székházában csütörtökönként lehet vért adni, de minden egyes nap több városban és helyszínen van rá lehetőség, sőt, a Magyar Vöröskereszt véradó kamionja is járja az országot. A Művészetek Völgye fesztiválon pld. augusztus 2-áig mindennap várják a segítőket.

A helyszínek és időpontok a www.veradas.hu oldalon vagy a Véradás-Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikációval érhetőek el.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close