Szívesen segítenél másoknak, akár otthonról? “Skype-os lelkigondozó”-i képzés indul.

Téma címkék:
2014.02.06. 07:50

“Skype-os lelkigondozó”-i képzést indít Református Missziói Központ és a Gyökössy Intézet. A 40 órás képzésre Kárpát-medencei református önkéntesek jelentkezését várják a szervezők. Bár a szakmai előképzettség nem fontos, előny a felsőfokú végzettség, a megfelelő önismeret, valamint elvárás az empátia, a türelem, a hatékony kommunikációs képesség és a segítői attitűd.

A református online lelkisegély szolgálat az a hely, ahol a kliens leteheti terheit, akár az ismeretlenségbe burkolózva elmondhatja gondjait. Az önkéntes skype-os lelkigondozók feladata, hogy együttérzéssel, szerető odafigyeléssel meghallgassák a hozzájuk fordulókat és segítsenek nehézségeik megoldásában.

A skype-os lelkigondozói képzés február 24-én, hétfőn indul Budapesten, de nemcsak fővárosiak, hanem vidékiek és határon túl élő magyar reformátusok jelentkezését is szívesen fogadják. A szervezők írásos gyülekezeti lelkészi ajánlást kérnek a leendő önkéntesektől. A jelentkezés technikai feltétele otthoni internetes (skype-os) kapcsolat.
A 40 órás képzésen (6 alkalom) a hallgatók megtanulhatják – többek között – a segítő beszélgetés alapjait, a személyiségfejlődéshez szükséges önismereti gyakorlaton vesznek részt és internetes (skype-os) alapképzést is kapnak. A képzéshez önkéntes hozzájárulást elfogadnak a résztvevőktől, amely alkalmanként ezer forint.

Az önkéntes skype-os lelkigondozókat a képzés végén kétéves önkéntes szolgálatra kérik fel.
A szolgálat havonta maximum 3-4 alkalom. Időtartama 21 óra és 01 óra között.

Az önkéntes szolgálatot végzők szakmai és támogató segítséget kapnak munkájukhoz.
Jelentkezni lehet: Révész Anikó református lelkipásztornál a reveszaniko@gmail.com e-mail címe

Forrás: http://www.parokia.hu

#16993 ancsa123 hozzászólása: 2014.02.06. 17:50

Kár hogy nem vagyok sem református sem református pedig kíváló képességgel rendelkezem e téren .Általában mindenki lelkét én ápolom és katolikusként fiatalon elég sokat foglalkoztam ilyennel.Tanultam is ezeket a dólgokoat jól kezelni és a jó irányba terelni a dólgokat. De hát Katolikus vagyok..:)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close