Taxis mentősök?

Téma címkék:
2015.04.23. 13:44
taxi625x400

Rossz hír: nincs mindig elég mentős. Jó hír: van viszont sok taxis, aki önként, karitatív módon beáll helyettesíteni, ha kell.

“Ezúton kérjük az önkéntes mentő gépkocsivezetői szolgálatra jelentkező kollégákat, hogy 2015. április 26-án 15 órakor legyenek kedvesek megjelenni az egyeztetésen a Markó utcai OMSZ központ dísztermében. Tisztelettel a Vezetőség”.

Ez az e-mail járt körbe a City taxisok között a napokban.

Mint megtudtuk, a City taxinál egy volt mentős szervezi az önkénteseket. Száger Péter elmondta, hogy körülbelül negyvenen jelentkeztek arra a nyolcszor nyolc órás tanfolyamra, ami szükséges ahhoz, hogy szükség esetén helyettesíteni tudják a mentősöket.

Gyõrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője megerősítette, hogy a mentők a fejlesztések mellett a személyi állomány feltöltésére, szakemberek alkalmazására is nagy súlyt fektetnek, ezért az Országos Mentőszolgálat szívesen fogadja a mentőmunka iránt érdeklődőket, a hivatás gyakorlását vállalókat.
Közölte: az Országos Mentőszolgálat munkaerőigénye dinamikusan, szinte napról napra változó adat, de nyugodtan mondható, hogy aki kedvet érez ehhez a hivatáshoz és megfelel valamelyik munkakör jelentkezési feltételeinek, adja be jelentkezését a területi mentőszervezetnél, hiszen ha azonnal nincs is helyben szabad státusz, üresedéskor kiértesítik.

Ha megfelel, jöhet.

A jogszabályok és az Országos Mentőszolgálat szabályzatai egyaránt lehetővé teszik önkéntesek foglalkoztatását. Eddig is voltak rá példák (orvos, mentőápoló, stb.) hogy valaki a segítő feladatot nem javadalmazásért, hanem önkéntes felajánlásként vállalta.
Győrfi elmondása szerint az egyik, személyszállítással foglalkozó cég dolgozóinak csoportja kereste meg őket hasonló szándékkal. Amennyiben a jelentkező megfelel a követelményeknek  (erkölcsi bizonyítvány, B, vagy optimális esetben C kategóriás jogosítvány, érettségi bizonyítvány, gyakorlati tapasztalat), akkor egészségügyi alapképzésben részesítik és foglalkoztatásának nincs akadálya.

Forrás: Index

EN-ek
#20563 EN-ek hozzászólása: 2015.04.25. 22:38

LOL
csak nehogy majd a mentőbe is szerejjenek taxiórát!:D (amit majd uú yol FELtekernek, mint állat;)
- – -
Mogyorószág jobban tejjesít!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close