Gomba, allergia, ekcéma?

Téma címkék:
2010.05.27. 13:19

A férjemnek kb 4-5 hete a kezén az újjaknál, újjtöveknél/mind a kettőn egyszere/piros kiütések keletkeztek, ami viszkedett, elkezdett a kézfején terjedni. Ahol már elmúlt a kiütés ott pigmenthiányhoz hasonló folt lett a kezén, ami száraz tapintású, s hol fehéres hol rózsaszínes. Ágyéknál is jelentkezett ugyanezzel a tünettel. Elküldtem a háziorvoshoz, de nem lettünk okosabbak, az Ő “diagnosztikája festékhiány, mivel a párom nem mondta az előzményeket, a jelenség kezedetét.

Most úgy nézem a folyamat nem terjed tovább, de az elszíneződés, csalánkiütéses terület szélein megmaradt. Szerinted ez mi lehet. Arra is gyanakodom, hogy valamilyen vegyszerrel érintkezett, ugyanis állandóan régi holmik között, padlásokon, pincékben stb pakolászik csupasz kézzel ahol rágcsálók is előfordulnak. Régiséggel, hagyatékkal, elhenyagolt helyek kipakolásával foglalkozik, plusz épp abban az időtájban, amikor kezdődött egy kerti tavat újított fel.

Előre is köszönöm válaszodat.

#1764 davos hozzászólása: 2011.01.09. 09:31

Szerintem valószínű, hogy allergia lehet. Mondjuk az allergia kiválthat ekcémás tüneteket is, úgy tudom. Ekcéma nekem is elő szokott jönni, én akkor az Exxemát szoktam használni (bár nem tudom, hogy szabad-e reklámozni, de ha nem, majd kimoderálják..)

#1763 andifeher hozzászólása: 2011.01.07. 09:42

Szia!

 

A Natural News, 2010. július 27 számában volt egy cikk amit feltettek a netre és ebben hasznos dolgokat találhatsz plusz van egy kép és le tudnád ellenőrizni hogy ilyen-e a férjed  keze is. Tudom ez kisgyerekeknek szól, de a megoldás itt is az mint a felnőtteknél:http://www.vitaminkosar.hu/probiotikumokkal-csokkentheto-a-gyermekeknel-kialakulo-ekcema-kockazata,69.htm

 

Jobbulást!l

#1762 csharles hozzászólása: 2010.05.31. 07:37

Tisztelt dnemer!

Az ilyen típusú bőrkiütéssel érdemes mihamarabb bőrgyógyász szakorvoshoz fordulni. Hiszen ha már 4-5 hete fennáll, akkor valószínű, hogy nem allergiáról van szó. Ha ilyen helyeken fordul meg, akkor nagyon ajánlom neki, hogy húzzon kesztyűt. (Vannak kényelmesebb és jobban rásimuló védőkesztyűk is.) Természetesen – ha már elmúlt a probléma – érdemes valamilyen kézkrémet vagy akár hintőport is használni a kéz bőrfelületének védelmében.

#1761 ildiapricot hozzászólása: 2010.05.27. 22:23

Szia, nekem volt ilyenem majdnem 3 eveig, nagyon nehezen sikerult kikezelni.

Nagyon jot tesz ha napoztatja, erdemes elmenni vele egy borgyogyaszhoz.

Valoszinu, hogy egy sebet ferozott el, nekem a labamon volt es a borotvaval fertoztem el 10 forintos nagysagurul 2 tenyer nagysagura. De lehet meg gomba is, az is elegge hasonlit ra. Mint emlitettem a nap jot tesz neki.

Jobbulast :)

#1760 kig121 hozzászólása: 2010.05.27. 13:31

Bár nem vagyok orvos, de könnyen elképzelhető hogy allergiás a férjed valamire.
Az ilyen dohos öreg helyeken meg aztán mégkönnyebb összeszedni valamilyen fertőzést.

Illetve a párodnál ezelőtt nem fordult elő ilyen?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close