kényszerek, van kiút csak merre?

2010.06.14. 09:26

Sziasztok!

Remélem szólíthatlak így titeket. Még új vagyok (ma találtam rá az oldalra).

Szeretném veletek megosztani a történetemet, illetve segítségeteket, tanácsotokat kérni a továbblépésben.

A történet a következő:

Tudom magamról hogy mindig is visszahúzódó, szorongásra hajlamos ember voltam.Amikor középiskolába kerültem, az első két év alatt szép fokozatosan kialakult a kényszerbetegségem. 3-4 évig jártam orvosokhoz, szedtem  gyógyszert. Senkinek nem beszéltem a betegségemről, arról hogy pszichológushoz járok. Szégyeltem. Utólag visszatekintve úgy érzem, hogy a gyógyszerek nem oldották meg a problémát, inkább csak elfedték. Amikor abbahagytam  a szedésüket ismét visszaerősödtek, bár ebben lehet hogy az is közrejátszott hogy ekkor kezdtem az egyetemet.

Ismét pszichológus, felmerültek a gyógyszerek, és hogy váltsak iskolát. Közben szépen lassan közeli barátaimnak megnyíltam, beszélgettem velük erről a problémámról. És máig nem tudom hogy miért, vagy hogy hogy lehet ez de ez a 2-3 beszélgetés többet segített mint a 4 év pszichológus és gyógyszerek. Talán azért mert láthattam hogy akik fontosak nekem azok így is megbecsülnek és elfogadnak. Amivel évekig nem tudtam dűlőre jutni, akkor megoldódtak, és már egy éve nem is jöttek vissza. Azért fontos megjegyezni hogy eddigre eljutottam addig hogy beláttam hogy  a kényszerek értelmetlenek, és tulajdonképpen az önmegnyugtatáson kívül nem befolyásolnak semmit. De ezzel szerintem a legtöbb kényszeres így van. Nekem ez segített. Tudom hogy az emberek akik nem küzködnek hasonló problémával néha nehezen értik meg vagy nem is akarják megérteni, de ha van körülöttetek olyan ember akiről úgy érzitek hogy ő igazi jó barát akkor szerintem megéri megbeszélni velük, hogy érezzétek a körülöttetek lévő világban sem vagytok egyedül a problémátokkal.

Azért az éremnek mindig két oldala van, nem minden megy olyan egyszerűen. A kényszerek bennem a mindennapi élettől való szorongást oldották, és most hogy elmúltak ez visszaerősödött. Eleinte csak idegesség volt, majd néha amikor rosszabbul éreztem magam kiütések jelentek meg amik el is múltak gyorsan, fülcsengés néha úgy érzem hogy összeszorul a torkom, hajhullás, gyomorgörcs.

Amikor valami hatására elmúlik vagy kizökkenek belőle, mintha teljesen más ember lennék, felszabadult optimista…. csak sajnos nem ez az “alapállapot”. Sokszor amikor rámtör akkor nem tudok vele mit kezdeni. Tudom az segítene a legtöbbet ha nem ezzel foglalkoznék, hanem inkább más emberekkel, más dolgokban merülnék el, de néha erre képtelen vagyok.

Ebben szeretném a segítségeteket kérni hogy az ezt erős szorongást hogyan tudnám leküzdeni, hogyan lehet innen tovább jutni.

Ez most kicsit hosszú lett, elnézést nem akartam kisregényt írni. Remélem akik hasonló problémával küzdenek valami hasznosat is találtak benne.

Köszönöm hogy meghallgattatok.

#1886 Miau hozzászólása: 2010.08.22. 11:58

Szia!

Nagyon jó ötlet volt tőled, hogy irtál egy blogot. Igy sok hasonló problémával küzdő tud irni, és mások pedig a barátságukkal segitenek.

én más tudnék ajálnani. A Hova gyógynövényes tablettát, ami gyógyszertárban kapható ( vény nélkül ti. ) és az segiti  a szorongás csökkenését.

Üdv. Miau

#1885 KBalazs hozzászólása: 2010.08.09. 23:50

Sziasztok!

Balázs vagyok.21 éves srác.Mondjuk azt,hogy olyan pánikbeteg,aki már meggyógyult,de időnként vannak még kisebb szorongásai.

Nem ajánlom senkinek az idegrendszerre ható gyógyszereket,nyugtatókat illetve a kedélyjavítókat,antidepresszánsokat…Egyrészt,mert hozzászoksz,másrészt a millió mellékhgatásuk miatt.

Én ezen nézetemből adódóan addig kerestem,míg találtam.

a neve:MOKSA ELIXÍR…………..egy homeopátíás elven működő CSODASZER,ami több ezer-10ezer embernek bizonyított az országban,ez egy magyar újdonság.Volt szerencsém személyesen is megismerni a drága feltalálókat….de nem is húzom a szót,ezt nézzétek meg: http://agykontroll.hu/videok

nem kamu…egyébként minden ilyen fórumra csak azért regisztrálok,hogy drága testvéreimnek segítsek,akik kilátástalanok,nekem is voltak iszonyatos élményeim a pánikbetegséggel kapcsolatban….ölel titeket és sok kitartást kíván,ja és azt kívánja ,hogy rendeljétek meg a Moksa elixírt: K.Balázs egy volt pánikbeteg,aki 1hónap alatt kigyógyult

Hozzá kell tennem,hogy már kb8 hónapja foglalkozom a természetgyógyászattal annak ellenére,hogy 4.éves orvostanhallgató vagyok

Ja még annyit,hogy ez a CSODASZER…a lelki betegségeket,lelki bajokat gyógyítja,melynrek “mellékhatása” :a testi gyógyulás,emberi kapcsolataink javulása stb.

#1884 rhys hozzászólása: 2010.06.14. 23:11

Sziasztok

Köszönöm hogy ilyen sokan és ilyen gyorsan válaszoltatok.

Most olvasom amiket írtatok. Zsoltnak igaza van, nem szabad hagyni hogy a félelem, szorongás eluralkodjon az emberen. Küzdeni kell ellene. Küzdeni, csak ésszel. Ki kell találni hogy mi az ami előrébb juttathatná az embert, és azt megtenni. Kis lépésekben a cél felé.Én úgy éreztem hogy ami velem van azt én építettem fel a fejemben és pontosan ezért én is tudom lerombolni, felszámolni. Ismerek olyan embereket akik megküzdöttek hasonló dolgokkal és most jól vannak. Ez bíztató, az ő történetükből, gyógyulásukból is sikerülhet erőt meríteni.

Nem hiszem hogy bárki is szeretné ezt az állapotot, csupán ennek van egy olyan gonosz tulajdonsága hogy egy idő után maga alá gyűri az embert, és lehúz. Nem hiszem hogy szeretnénk szenvedni. És ha talán teljesen elmulasztani nem is lehet de egy sokkal élhetőbb életet ki lehet alakítani. Ezt tudom. Tapasztaltam. Az egyik legfontosabb dolog szerintem hogy úgy álljunk hozzá hogy igenis szeretnénk jobban lenni, egészségesek lenni.

Amikor a gyógyszereket szedtem annyi értelme volt hogy megéreztem hogy milyen “szabadnak” lenni és utánna amikor rámjöttek a kényszerek megint akkor csak becsuktam a szemem és elképzeltem hogy milyen volt nélkülük, és így kicsit könyebbé vált, csökkent a kéztetés hogy megtegyem.

Egyszer netzés közben ráakadtam egy Coelhó idézetre, amire már sajnos nem emlékszem :), de nagyon rákattantam. Egyhuzamba legalább 3 könyvét elolvastam. Hihetetlen milyen pozitív üzenete van néhány könyvének.

De még mielőtt megint egy kilóméter lenne abbahagyom. Tudom hogy sokakhoz képest akik itt megfordulnak én a felét sem tapasztaltam, vagy más jellegű gondom van. Ezeket azért írtam le most mert úgy érzem hogy amikor előrébb jutottam akkor ez a gondolkozásmód segített. Nem szabad elesni, elhagyni magunkat bármi is van, mert akkor nem jutunk előrébb.

köszönöm a hozzászólásokat, tanácsokat.

Jóéjszakát!

ja és az emailcím : mireelegez@gmail.com

#1883 emcsyke hozzászólása: 2010.06.14. 18:12

Nagyon nehéz de magunkat kell és egymás kibillenteni

Tudom én is, Csak tudnám miért szeretünk így szenvednI?

#1882 pihe hozzászólása: 2010.06.14. 17:55

Szia!

Annyira erős vagy, hogy sikerülni fog!

ha a középiskolás kudarcaid után mertél barátokat keresni, és találni, akkor minden sélyed mag van rá, hogy öngyógyító legyél.

Azért a többiek ajánlásaid járd végig, mert lehet, hogy bib van, de ha az negatív lesz, akkor, hajrá!!!

Magad uram, ha szolgád nincs!

Szerintem, még rövid is volt, sok mindent szelektálva írtad!

Így, lehet, hogy nem is …….

#1881 emcsyke hozzászólása: 2010.06.14. 15:36

SZia fűzúgást ismerem ,szedtem rágyóygszert , de semmi,

sőt bizonyos fokgig akészert is mert volt bennem olyna ha nem csinálom meg valmi tragédia történik

 

Most ott vagyok hogy holnap temetésre kellene mennem anyósom meghalt

De úgyérzem bele őrülök ha elmeyek,

 

Senki anyukámon kivül nem ért meg

Utálok itthon lenni, de nincs hová menni mindig egyedül csak net előtt ez is borzaszó

Nagyon szeretnék utazni /anyagiakon kivül/ lábam mint aki gyökeret vert.

Tudjátok mi az rettegni?

vagy azzal aludni mindig azzal éberdni????

gondolom igen

MAgyroszágnak nagyon jók az energiái, csak sop pesszimista ember
Bius  te egy  jó lééel vagy mert amivel élsz, ahogy tudom kemény betegség,

 

 

 

#1880 Bius hozzászólása: 2010.06.14. 14:06

Sziasztok!

Csak egy kérdésem volna mindenkihez?A családotok elismeri a betegségeteket?Ez igenis egy betegség,nem is akármilyen.Nálam a diagnózis bipoláris zavar,pánik rohamokkal keverve.Amióta nem akarok meggyógyulni(mivel ez nem gyógyítható,mármint a bipoláris része)azóta sokkal jobb,mert nincs bennem a görcs,hogy megmutassam a családomnak nem vagyok egy gyenge báb akarat nélkül.Viszont még mindig meghallom,hogy”Változtassam meg a gondolkodásomat,nincs akaraterőm,elhagyom magamat,stb”Ilyenkor üvölteni tudnék,de azt szoktam mondani,szívesen cserélnék veletek pár hétre.Egy jó tanács,hagyjátok magatokat sodortatni az árral és jobb lesz,mert ezen nem tudunk változtatni,esetleg egy új hely,egy új család,egy új életforma segít,na de erre mennyi az esélyünk??Én 3 éve kimentem Olaszországba élni,ott a gyógyszereim fele is elég volt,de amint hazaköltöztem,teljesen visszaestem.Talán ez az ország rossz energiákat küld felénk???

Üdv-Bius

#1879 Adelka hozzászólása: 2010.06.14. 11:52

Szia… hat meg egy sorstars sajnos….vagyubk egy jo paran .En es kuzdok evvel a panikkal mar sok eve de most 4 eve kemeny roszulletek voltak , meg sokszor az a benyonasod, hogy zavarodsz meg szornyu erzes. .Egy ideig mintha jobb lett volna de most egy honapja visszajott megint mindennap valami van ha nem szedulok, faj a fejem ,ha nem ez akkor az….van amikor tobb rosz jon egyszerre….de te4nyleg en is probaltam orvossal, gyogyszerrel de csak  egy ideig hasznalt aztan megint jott elorol minden.(tenyleg ezt csak az tudja aki benne volt vagy van..!!)

#1878 mzsolt hozzászólása: 2010.06.14. 11:07

Sziasztok!

Igen,az állandó fűlzugás,csengés,torokszorítás,félelem,szorongás,beképzelt betegségek,sajnos sokan éljük meg nap mint nap .

Én is visszaestem, abba hagytam a gyógyszert és fokozatosan estem vissza,kegyetlen érzés,azt hittem már régen vége.

Ne éljünk stresszes életet,köszönöm, és hogyan ebben a világban???

1 hete kegyetlenűl vissza estem, ugyan azt éreztem mint 10 évvel ezelőtt.

Kedves barátaim,pánic betegek!!!

Jól tudom mit írok, és kérlek benneteket,próbáljátok meg mit leírok,és ne agyaljon senki rajta, ó te nem tudod,te nem ilyen beteg vagy mint én,stb stb, mind egyet érzünk.

Bármennyire is kegyetlen az állapot,mikor ránktőr és érezzük ehez a rohamhoz nincs erőm cím szóval, …

Eddig történt valami?,meghaltunk?,mitől félünk,mi lehet a legrosszabb, nem az hogy meghalunk???,eddig miért nem haltunk meg?, magunkkal harcolunk,történjen bármi,akkor is túléljük,eddig is sikerült,….vagy a félelem miatt nem haltunk meg? ugyan már,csak gondolj bele.

Ha félünk ha nem, aminek meg kell történnie úgy is megtörténik,ha félünk,ha nem.

Éljük az életünket úgy ahogy van,és idővel szépen csendesűlnek a dolgok.

Dióhéjban írtam le az elmúlt 10 év tapasztalatát.

Remélem tudtam segíteni,és tegyél érte, nincs doki, nincs pszihiáter….TE VAGY A DOKTOROD SAJÁT MAGADNAK.

#1877 Bius hozzászólása: 2010.06.14. 10:14

Szia!

Nagyon szíven ütött a történeted.Én is hasonló problémákkal élek,immár 10 éve.Sajnos először nem vettem őket komolyan,amiért hatalmas árat fizettem,de aztán kiderült rólam tavaly,hogy bipoláris vagyok.Ez genetikai eredetű betegség és sosem múlik el,de már belenyugodtam,szedem a gyógyszereket és próbálok élni ahogy tudok.Nagyon tudom mit érzel,de ne vádold magadat semmiért se,inkább kérj a háziorvosodtól beutalót laborba,az a legfontosabb,ugyanis ez a betegség legtöbbször kémiai úton lép fel,de nagyon fontos az étkezés is!A lelki tényezők megfejelik még a kialakult helyzetet.Új felfedezés,hogy a sótlan étkezés is okozhat depressziót! Foglalkoztam sokáig lelki tanácsadással,hiszen rablóból lesz a legjobb pandur,mivel naponta átélem a poklok poklát,ezért megértek mindenkit.A család mindenhol csak visszavet mindenkit,mert senki sem akarja elfogadni ezeket a betegségeket.Én le is vagyok rokkantva,mivel ezzel a bipoláris zavarral nem tudok dolgozni.A szorongások ebben a mai stresszes őrült világban nagyon gyakoriak,hiszen állandó elvárásoknak kell megfelelnünk és ez nehéz.Én ezeket a mindennapi gyógyszereimen kívül meditációval próbálom oldani és nem is sikertelenül.Nagyon sok gyógyító zene is van már,ennek a nagymestere Medwin Goodall,isteni relaxációs zenéi vannak,de ezeket csak fejhallgatóval lehet teljesen élvezni.Gyújtok gyertyákat,füstölőt és jöhet a zene,meg a lazulás,hidd el nagyon sokat dobnak a szorongásokon!Én szívesen segítek neked,ha valahogyan adnál privát címet nekem.Sok levelező partnerem van a nagyvilágban,sok emberen segítettem már,erre születtem valójában és azt gondolom a betegségem sem véletlen.Ha bízol bennem,csinálj egy fiókot amire írhatok neked,annak a címét itt megadod nekem,aztán az ideiglenes fiókot törölheted!Gyógyítani is tudok,van mesterfokozatom reikiből és tanultam parapszichológiát,tehát nem egy önjelölt sarlatán vagyok,nagyon szeretek és tudok is másokon segíteni,ez nálam örömforrás.

Baráti ölelésemet küldöm és remélem elfogadod a segítségemet!

Szeretettel-Bius

 

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close