Miért élünk?

2016.08.27. 12:02

Sziasztok!

Pár napja már betegesen azon gondolkodom, hogy miért élünk, hogy, mi értelme? Felkelek és már ezen jár az agyam. Nem tudom, hogy találhatnék választ a kérdéseimre.

2 éve panikbeteg is vagyok, de most gyógyszert szedek, úgyhogy ott nincs most gond.

Csak ezek a kérdések. Félek, hogy megbolondulok és bezáratnak a pszichiátriára. Vannak öngyilkossági gondolataim is, de soha nem lennék képes megtenni.

Kérlek titeket, segítsetek.

noya99
#24052 noya99 hozzászólása: 2016.11.06. 15:08

Szia,

Ez a jó, hogy felteszed ezt a kérdést, ez mutatja, hogy értelmes, gondolkodó ember vagy. Rengeteg minden adhat értelmet az életünknek, de nekem főleg az, hogy tehetek másokért, segíthetek másoknak, plusz, hiszek Istenben (ezt is érdemes kipróbálni, még ha perpill esetleg nem is hiszel benne), és tudom, hogy mindenkivel van terve itt a földön is, és mindenkinek örök életet akar adni, amikor ennek a földi történelemnek vége. Ez már önmagában egy pozitív világkép, megadja az élet értelmét, mert ki ne szeretne boldogan, betegség, halál nélkül örökké élni? Ha még szeretnél beszélgetni, itt is tudunk: noya9975@gmail.com
szia,
Noé

EN-ek
#24028 EN-ek hozzászólása: 2016.11.03. 19:52

hát 1áltán nem… ÉN pl. 16 évesen még sohse agyaltm ijen marhaságokon! (az majccsak jóval később jött, miután má total +boondult;) őszintén sózva ABBA időbe csak a szakma érdekelt! – mármint az, hogy b*szakma:D

1ébként meg 42! mki tuggya… :P

Proxyone
#24000 Proxyone hozzászólása: 2016.10.30. 18:08

Szia kedves Looren,
A kérdéseid jogosak. 16 évesen engem is foglalkoztattak ezek a dolgok. Az lenne a baj ha nem tennéd fel ezeket a kérdéseket. Én is szívesen elmondom neked a tapasztalatomat ha adsz elérhetőséget.
Üdv,
P

#24020 Looren hozzászólása: 2016.11.02. 17:15

Szia!
Szívesen meghallgatnám a tapasztalataidat:)

Proxyone
#24022 Proxyone hozzászólása: 2016.11.02. 19:40

Tudod engem mindig az “zavar” össze, hogy figyelem az embereket, és azt látom, hogy mindenki mást csinál. Valaki zongorázik, valaki sportol, valaki orvos lesz, valaki ügyvéd. És mindig felmerül az emberben a kérdés, hogy “vajon én jól csinálom?”. Mi van ha nekem is azt kéne csinálnom, amit neki? Mi van ha én nem csinálom jól? Valahogy mindig ez volt az agyamban. Megfigyeltem állatokat is, akik nálunk szerintem sokkal ösztönösebb lények. Ott látható igazán, hogy mennyire célorientáltak. Abban az értelemben, amit célként szoktunk emlegetni az ember életének nincs célja. Ha lenne az indirekten annyit jelentene, hogy ha azt a célt “elveszem” az embertől akkor megszűnne a létezése értelme. Nézd meg mondjuk, egy anyuka azt mondja a gyerekem az életem értelme. Ez annyit jelent, hogy ha nem lenne gyereke nem lenne értelme az életének? Valószínűleg nem. De az is lehet igen. Vagy ha egy sportolónak az az életcélja, hogy olimpiát nyerjen, és nem nyeri meg? Akkor mit csinál. Élettelen zombiként vegetál élete végéig és várja míg el nem sorvad?

Az ember megválaszthat dolgokat, amikkel foglalkozik, találhat magának hobbit, megismerhet érdekes embereket, kitanulhat érdekes szakmákat stb. A legfontosabb,hogy jól érezd magad a bőrödben, hogy valamiféle egyensúlyt találj. Ha elégedetlen vagy magaddal, akkor semmi nem lesz jó. Félre ne értsd, nem azt mondom, hogy bele kell nyugodni dolgokba és mindent el kell fogadni. De mindenkinek nem tudsz megfelelni, minden álmot nem tudsz elérni, találnod kell egy középutat. Még huszonévesen is azt hittem “ó milyen sokáig” élünk, minden belefér. Nem!!! Sajnos (vagy szerencsére) nem élünk olyan sokáig, így meg kell gondolni mivel tölti az ember az idejét. Hozzá kell tennem, hogy a kérdés, amit feltettél évezredek óta foglalkoztatta a filozófusokat, irodalmárokat, pszichológusokat stb. Én sok filozófustól olvastam régebben. Ne felejtsd, hogy Arisztotelész és Platón a kertben sétálva ezt vitatták és azóta sem tudja senki megmondani a választ.

Ahogy Barbiloo lejjebb írta “lehetnek azok apró, hétköznapi dolgok is, a lényeg hogy boldoggá tegyenek bennünket”. Ez így van, mondjuk élet értelmét ezek sem fogják megadni szerintem.

Az jó, hogy foglalkozol ilyen kérdésekkel, és a kíváncsiságodat terelheted jó felé is. Elolvashatsz érdekes könyveket, amitől több leszel. Túl sokat azért ne gondolkozz, mert akkor lehet rájössz, hogy a világ nem is olyan, mint amilyennek hitted. Inkább csinálj pozitív dolgokat süss egy sütit vagy valami. :) Élj mint hal a vízben. És ne félj attól, hogy bevisznek a pszichiátriára. :)

boldogbordi
#23841 boldogbordi hozzászólása: 2016.09.26. 07:37

“Miért az egy ? Bár egy a lényeg
De volt és nincsen semmi.
Múlik a lesz megáll régen
Titok : miért a lenni ?
Miért élni és miért nem élni ?
Hisz oly mindegy a lét.
Kinyitni,becsukni ? Leülni,
Állni ? Minek bontani szét ? ”

Az aranyketrecből van ajánlom :D Dorika csak a napokban láttam a leveled amit hónapok óta küldtél,válaszoltam is rá ( Ne hari,csak nem nem nézegetem mostanában a boldogbordi mailt gondolván h úgyse ír oda senki … :( )

EN-ek
#23842 EN-ek hozzászólása: 2016.09.26. 08:53

tsodálkozó h n ír senki, mikor teis ua. tsinálod?! (baszolírni) bébimókus!
:P
MUHAHA

EN-ek
#23843 EN-ek hozzászólása: 2016.09.26. 09:06

1 eb ként jó buk az télle, még ÉN se tuttam +szerezni évekig… (pédéefbe:)

#23818 Barbilooo hozzászólása: 2016.09.05. 22:12

Szia Looren,

Az hogy az ember a halålon gondolkodik, illetve foglalkoztatja ez a kerdes, teljesen normålis. Ezzel nem vagy egyedul. Hogy mi az elet ertelme, azt mindenkinek magånak kell megtalålnia. Ez teljesen kulönbözö lehet, kinek a karrier, a penz, kiNek mås elhivatotmtsåg, valakinek a csalåd es a gyermekek felnevelese az elet ekrtelme. En pld ez utobbi csoporthoz tartozom. Hidd el, nem kell hogy oriåsi dolgok legyenek azok amikröl ugy gondoljuk hogy az elet ertelmet alkotjåk, lehetnek azok apro, hetköznapi dolgok is, a lenyeg hogy boldoggå tegyenek bennunket. En a csalådomban talåltam meg ezt a boldogsågot.
Neked meg nem kell ezeken a kerdeseken gondolkodnod, te meg fiatal vagy, meg minden elött ållsz. Probålgasd az eletet, izlelj bele sokmindenbe, aztån majd meglåtod mi az ami kulönösen foglalkoztat.
Hidd el, nincs veled semmi problema, nem fogsz megbolondulni. Egy erzekeny teremtes vagy, ennyi :-)
Foglald el magad, es ezeket a kerdeseket vedd elö kb 30 ev mulva, de akkor mår biztos tudni fogod rå a vålaszokat.
En azt tanåcsolom hogy ne szokj nagyon rå a gyogyszerekre mert tuti nagyon nehez lejönni roluk.
Nyissål kifele, foglald el magad inkåbb, ne zård be magad a gondolataiddal.
Az elet csodålatos, es te meg annyira elötte ållsz sok szep dolognak!

EN-ek
#23809 EN-ek hozzászólása: 2016.09.04. 16:41

Na hugy ittyeg errefelé, nyomik éssunák??:P

lát OM vammég itt értelmes mberke is néhanapján (magamon kívül) BÁR tény h qurva KEVÉS…;)

#23797 grandesacra hozzászólása: 2016.09.01. 18:33

AZÉRT ÉLÜNK HOGY FOGYASSZUNK!!
Bármit: Igyál,szívjál,szexelj. Buli van!!! B-)

#23832 dorika hozzászólása: 2016.09.14. 17:08

AZÉRT ÉLÜNK HOGY ALKOSSUNK!!
Bármit: weboldalt, könyvet, gyereket, ez a Buli!!! R-)

(srry nem bírtam kihagyni)

EN-ek
#23834 EN-ek hozzászólása: 2016.09.15. 05:06

höhö…NANE mond! Azért élünk, h keféjjünk!:D

(akkoris iMádlak HA feleselsz;P)

#23794 mzsolt hozzászólása: 2016.09.01. 15:39

Egy valamit nem értek.
Évek óta figyelem a hozzászólásokat , privátban bővebben el tudnak beszélni , miért ?.
Nehogy valamelyik sorstársunk megfogadja a jó tanácsokat ,amiket csak privátban hajlandók megadni.

Looren ; Ha ennyire erős most a pánik, mindenféle képen gyógyszert kell szedni, ha lehetséges tünetmentessé tenni az érzéseinket , és ez után élni a minden napok normális nehézségeit.

Meg kell éreztetni az agyunkkal hogy van pihenő is , ne zárjon ketrecbe , ki kell mozdulni , lesz ami lesz alap , tudom mit beszélek sok sok éve benne vagyok.voltam,néha szintén vagyok.

Ami használ és úgy érzed jó,szedjed , térj vissza újból a régi kerékvágásba .
Hányszor éreztük az érzést, na most ez nem vicc, mégis túléltük :)
Szembe kell nézni a félelmekkel, szedj gyógyszert ami működik, sportolj nagyon fontos .

:Ui ; Ha félünk, ha nem, ami meg akar történni,úgy is megtörténik, nem a félelem fogja kordában tartani, mert ha így lenne, akkor érdemes lenne félni. :)

Kérdezz nyugodtan , nem privátba is segítek amiben tudok.

Üdv

#23795 Looren hozzászólása: 2016.09.01. 16:37

Igen szedem a gyógyszert, de 16 évesen nem hinném, hogy gyógyszeren kéne élnem.

#23800 mzsolt hozzászólása: 2016.09.02. 10:41

Agyban dől el mindent, ez tény .
Első körben hogy csillapodjon szedni kell, utána fokozatosan csökkenteni , menni , szórakozni,kikapcsolódni stb .

#23792 barkasz hozzászólása: 2016.09.01. 06:45

Szia! Szomorúan olvastam a gondolataidat, amit megosztottál . Sajnálom, hogy így érzel. Nekem is volt olyan időszak amikor hasonló érzésekkel küzdöttem. Ha gondolod szívesen elmondom nekem mi segített.

#23796 Looren hozzászólása: 2016.09.01. 16:39

Szia! Nagyon szeretném tudni mi segített neked. Hátha tudom használni :)

#23822 barkasz hozzászólása: 2016.09.06. 07:27

Szia! Nem egyszerű röviden megfogalmazni mi segített, de igyekszem.
Engem mindig is megrémisztett, amikor arra gondoltam semmivel sem különbözik az emberi élet az állatokétól. Intelligens lények vagyunk a technika és tudomány tetőfokán, mégsem magasztosabb a legtöbb ember élete attól, amit az állatok tesznek.
Csak akkor változhat meg a helyzet, ha Vki rádöbben ahhoz, hogy kiegyensúlyozott lehessen nemcsak a fizikai, érzelmi szükségleteire kell odafigyelnie, hanem a szellemire is. És ha odafigyel a szellemiségére meglátja az igazán fontos kérdésekre csak is az a személy adhatja meg a választ AKI megalkotta az embert. Bár nyilván silány példa, de egyszerűbben nem tudom érzékeltetni, hogy miként egy gép megfelelő működését is maga a tervező-kivitelező tudja a legjobban és azt közli a használati útmutatóban, ugyan úgy Nekünk embereknek is csak a tervezőnk -kivitelezhetőnk Isten adhat magyarázatot a Bibliában mint egy “használati útmutatóban” . A Biblia egy fantasztikus könyv, ami választ ad többek között arra, mi az élet valódi célja? Miért kell szenvednünk és meghalnunk? Mi történik velünk amikor meghalunk? Láthatjuk e elhunyt szeretteinket? Mire számíthatunk a jövőben?….és még sorolhatnám.
​Az, hogy sikerült választ kapnom a Biblia segítségével az életem nagy kérdéseire és fontos részt tölt be az életemben, hogy hiszek Istenbe teljesen más élet szemléletet ad, de ami igazán fontos célt is ad és gyakorlatias tanácsokat, amelyek sokat segíttenek a problémáim leküzdésében.
Lehet kinevetsz, vagy butaságnak tartod amit most leírtam, de nekem ez tényleg segít .​ És meggyőződésem teljesen más lenne a világ ha az emberek ismernék és figyelembe vennék Isten szavát a Bibliát. Ha javasolhatom gondold át, amit írtam. Végül is mit veszíthetsz? Ha jónak látod segíthetek. Kívánok minden jót.

#23786 robin hozzászólása: 2016.08.30. 18:14

Szia ! Ha gondolod írjál a bendzsi0723@citromail. hu címre. Ott bővebben lehet a témában beszélgetni. A kérdés egyébként teljesen jogos . De van válasz rá . Üdv. József

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close