Léteznek olyan emberek akik nem képesek szeretni?

Téma címkék:
2018.05.24. 22:00

Sziasztok

Biztos elég furán hangozhat ez a kérdés…. de lehetséges az hogy egy ember ne tudjun szeretni másokat semmilyen formában?

Mert én azt hiszem hogy én erre nem vagyok képes.

Már kicsi korom óta idegen volt nekem a “szeretlek” szó. Otthon nem is igazán mondtuk egymásnak így családon belül de ha néha napján mégis akkor azt én úgy gondoltam hogy ezt azt jelenti hogy “kedvellek”.

De most hogy eltelt jó pár év már elkezdtem azon gondolkozni hogy ez mit is jelent. Mert sokan mondják nekem mostanában hogy szeretnek meg hogy kedvelnek de nem értem hogy ez mit jelent igazán és hogy mi a különbség a kettő között.

Ha egy barátomra vagy családtagomra gondolok akkor nem igázán érzek semmit…. mármint ez inkább olyan érzés mint az üresség…vagy inkább mintha az érzelmeim olyan semlegesek lennének.

Ez előző kapcsolataimnál is ez volt a helyzet. Elvileg azt kellet volna éreznem hogy “szeretem” őket de nem igazán éreztem semmit. Azok is olyan semlegesek voltak.

Próbáltam erről beszélni a barátaimmal is de ők úgy beszéltek a szeretet meg szerelem érzeteiről meg hatásairól amit én még soha nem éreztem.

endrebandi52
#27533 endrebandi52 hozzászólása: 2018.11.04. 18:47

Kedves Jazz 1! Elöször magadat kell megtanúlni szeretni! :” …Szeresed felebarátodat/ embertársadat/ mint önnön magadat- idézet a Bibliából, nagy igazság van ezekben a szavakban. Hát rajta szeress!!!

EN-ek
#27367 EN-ek hozzászólása: 2018.09.22. 17:47

CSAK ojanok léteznek! (ti még téll e-nnyire butták wattok, h ezt n tuttátok??) :P

#27365 Faramuci hozzászólása: 2018.09.22. 09:23

Kedves Jazz1!

Szerintem ezzel nem vagy egyedül. Én is valami hasonlót élek át, nekem is ezt szokták mondani hogy én nem szeretek senkit, és amikor visszakérdezek hogy ezt hogy érti, nem igazán kapok rá választ.
Magadat szereted?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

Precognox

Close
Close